طراحی سایت

قالب وبلاگ

بارگاه غریبانه ی هاجر خاتون در دل بازارچه ی سرتپوله - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم


بارگاه غریبانه ی  امام‌زاده هاجر خاتون در خیابان صلاح‌الدین ایوبی در دل محله‌ و بازارچه ی قدیمی سرتپوله واقع است که متأسفانه چندین سال است ساخت و ساز آن به صورت نیمه کاره رها شده است .


به گزارش خبرنگار آفتاب دل ، امام‌زاده هاجر خاتون در خیابان صلاح‌الدین ایوبی در محله‌ی قدیمی سرتپوله واقع است. براساس روایات موجود این امام‌زاده شریفه، خواهر امام رضا(ع) است که در سفر آن بزرگوار به خراسان، در کردستان رحلت کرده و در این مکان به خاک سپرده شده است.


وقتی که داری از کنار بارگاه مطهر حضرت هاجر خاتون(س) خواهر مکرمه‌ی امام رضا(ع) می گذری حال و هوایی را حس می کنی و غرق می شوی در شور و حال معنوی زائران بی بی هاجر خاتون(س) که سالهاست مأمن و ملجأ شیفتگان خاندان رسالت است .


پنج شنبه ها، در بارگاه و صحن و سرای ساده و معنوی هاجر خاتون(س) جای سوزن انداختن نیست و دستهایی را می بینی که تسبیح دارند و بالا رفته اند و لب هایی را می بینی که مشغول دعا کردن هستند .
در مجاور این امامزاده، مسجد و آرامگاه مشایخ و بزرگان سنندج نیز قرار دارد یکی از این موارد مقبره هاجره خاتون خواهر امام رضا(ع) در سنندج است.


 این امامزاده پیش از این‌که از سوی اوقاف و امور خیریه کردستان تغییراتی در آن ایجاد شود به صورت مجموعه‌ای شامل سه حیاط با فضاهای مجاور، مقبره، مسجد و آرامگاه مشایخ و بزرگان سنندج بوده است. به طوری که مقابر مشایخ با گچبری‌های زیبا و نقوش گل و گیاه، کار استادان و هنرمندان بزرگ تزیین شده است ، به طوری که در این مجموعه در کنار مسجد، حجره‌هایی برای آموزش علوم دینی به طلاب ساخته شده بود.


مسجد و زیارتگاه هاجر خاتون یکی از مهم‌ترین مسجدهای شهر سنندج محسوب می‌شود که از سوی «عارف حاج شیخ شکرالله» مشهور به «شهباز سنه» دژ در محله قدیمی سرتپوله شهر سنندج، بازسازی و توسعه یافت و موقوفات زیادی را برای این مجموعه در نظر گرفت.


 استفاده از معماری سبک کردستانی در ایجاد ایوان ستون‌دار در سمت جنوب از دیگر ویژگی‌های این بنای تاریخی است.
استفاده از گچبری‌های زیبا و نقوش پی در پی گل و گیاه که از سوی استادان و هنرمندان بزرگ تزیین شده بود، یکی دیگر از ویژگی‌های این مکان بوده است که می‌شود گفت بخش عمده آن پس از تغییراتی که اوقاف و امور خیریه کردستان در این مجموعه ایجاد کرد، از بین رفته است.


بیش از دو سال است که فعالیت‌های اوقاف و امور خیریه استان کردستان در این مجموعه آغاز شده و در این مدت ، بخشی که می‌توان گفت دست نخورده باقی مانده مسجد این مجموعه تاریخی است.


 مسجد و مقبره هاجره خاتون با شماره 2770 در تاریخ 19 مرداد 1379  در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که به این ترتیب هرگونه تغییرات در این مجموعه بدون اجازه از اداره میراث فرهنگی غیرقانونی خواهد بود و این تغییرات صرفاً باید برای مرمت این مجموعه و نه تخریب آن و ایجاد مکانی جدید باشد.


متأسفانه تغییرات فعلی در مقبره هاجره خاتون و مجموعه تاریخی اطراف آن موجب تخریب عمده بافت تاریخی شده است.



در محله ی سرتپوله ی سنندج ، مدت 3 سالی است که ساخت و ساز ساختمان آن به کندی صورت می گیرد و به نوعی نیمه کاره رها شده است و نمای نامناسبی را به حرم مطهر این امامزاده ایجاد کرده است.



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 7
بازدید دیروز: 18
کل بازدیدها: 260017

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت