طراحی سایت

قالب وبلاگ

غبار محرومیت از چهره کردستان زدوده میشود - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

یکی از توان‌های بالقوه بسیج سازندگی اجرای پروژه های محرومیت زدایی در مناطق صعب العبور و محروم است. بسیج در لبیک به اوامر مقام معظم رهبری، ضمن اجرای برنامه های محرومیت زدایی در زمینه های بهداشت و سلامت، آموزش، اشتغال و حوزه فرهنگ، آماده اجرای طرح های عظیم سازندگی دراستان است. واحد سازندگی و اقتصاد مقاومتی سپاه بیت المقدس کردستان از جمله این نهادهاست که خدمات گسترده چند ساله‌ای در حوزه محرومیت زدایی در نقاط دور دست استان داشته است و دست آنها را از ساختن خانه بهداشت تا راه سازی و ایجاد بنگاه‌های زودبازده فردی و خانوادگی با نهایت حمایت فشرده است؛ اما فعالیت‌ها و حتی موجودیت این واحد مورد بی لطفی رسانه‌ها قرار گرفته و به نوعی کمتر رسانه‌ای شده است. نامگذاری سال 95 به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» و لزوم اهتمام جدی و عملی مدیران در سازمان‌ها  انگیزه‌ای شد تا سراغ مسئول واحد سازندگی و اقتصاد مقاومتی سپاه بیت المقدس استان برویم و برنامه‌های واحد مذکور را در استان جویا شویم. گفت و گوی همشهری را با «رضا ولی بیگی» می‌خوانید.

  • باتوجه به این که فعالیت‌های بسیج سازندگی رفع محرومیت و حمایت از اقشار آسیب پذیر در کشور است، وضع محرومیت در استان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ایران اسلامی، کشور پهناور و گسترده‌ای است، کشوری که با بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بسیار در حوزه‌های کشاورزی، معادن و بسیاری موارد دیگر در برخی نقاط مانند کردستان دارای محرومیت است. مردم در برخی نقاط با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبانند، اما روند رشد خدمات دهی به کل مناطق کشور و به تبع استان هماهنگ با پیشرفت محرومیت نیست. البته دولت در تلاش است که خدمات مناسبی را ارائه دهد، اما رشد مشکلات نسبت به خدمات دهی بسیار است. این مسائل از استان‌هایی همانند کردستان جدا نیست، به طوری که هنوز در این استان شاهد محرومیت هستیم.

  • بسیج سازندگی برای ارائه خدمات به روستاها بیشتر، چه مواردی را در اولویت کاری قرار می‌دهد؟

 یکی از مأموریت‌های ذاتی ما، به قول مقام معظم رهبری، کانال کشی امکانات به مناطق محروم است. در این حوزه در کانال کشی امکانات مادی کمک حال دولت هستیم، چون امکانات مادی دولت محدود است و ما هم یک سری توان و اختیارات و امکانات داریم. لذا تا جایی که بتوانیم از این توان استفاده می‌کنیم که دولت بتواند از این خدمات استفاده کند. برخی از اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی در هر جایی خدمات انجام نمی‌دهند و به هر جایی خدمات رسانی نمی‌کنند، به طوری که برخی از دستگا ه‌های اجرایی برای روستاهای بالای20خانوار خدمات ارائه می‌دهند. برای همین خدمات رسانی به روستاهای با جمعیت کم مناسب نیست. در این نوع روستاها هر روز فقر بیشتر و خدمات رسانی کمتر و مهاجرت به شهرها بیش تر می‌شود. اما ما در خدمات رسانی به مناطق فقط جمعیت را ملاک قرار نمی‌دهیم و بیشتر به ظرفیت نیروی انسانی توجه می‌کنیم.

  • تعریف شما ازمحرومیت زدایی چیست ؟

برای محرومیت زدایی اول باید تعریف محروم را بدانیم. در کشورهای غربی بیشتر تعبیر به فقرزدایی می‌کنند و فقیر هم به کسی می‌گویند که از حداقل امکانات اولیه زندگی محروم باشد؛ یعنی از نیازهای حداقلی برای زندگی محروم باشد. ما در استان در مقایسه با استان‌های دیگر باید شاخص‌هایمان را ارتقا بدهیم. به این صورت که بر اساس مرکز آمار و اشل‌هایی که مرکز آمار معمولا خروجی می‌دهند کردستان جزو استان‌های آخر جدول از نظر محرومیت است. نیازهای ما در استان نیازهای توسعه یافته‌تری است، زیرا استان از نیازهای اولیه عبور کرده و باید محیطی برای رشد استعدادهای افراد فراهم کنیم.

  • فعالیت‌های محرومیت‌زدایی سپاه در استان در چه سطحی قرار دارد؟

کار محرومیت زدایی در استان از سال 89 شروع شده است و تا سال 93 روند رشد در این زمینه با شیب ملایم همراه بود. در انتهای سال 93 با پیگیری فرمانده سپاه استان سردار «محمد حسین رجبی»در کشور بیشترین حجم اعتبار را در قرارگاه محرومیت زدایی به استان دادند و از انتهای سال 93 تا پایان سال 94 ،1214 پروژه شناسایی شده بود که پروژه‌های عمرانی آن شامل احداث150 مسجد، 30 پروژه آبرسانی، 30 پل، نزدیک به 100 غسالخانه، 100 باب خانه محروم، مرمت مدارس، مرمت حوزه‌های علمیه، کمک به احداث حوزه‌های علمیه بوده است. پروژه‌های غیر عمرانی نیز شامل کمک بلاعوض به زنان بی سرپرست، کمک به بیماران صعب العلاج، کمک بلاعوض به ایتام، کمک مالی به زنان بد سرپرست و در روستاها و مناطق محروم توزیع کالاهای حمایتی مثل سبد غذایی، سبد پوشاک و نوشت افزار بوده است. در سال 1395 حوزه کاری مان را گسترده تر کرده ایم و بر اساس درخواست‌ها و بررسی‌هایی که انجام شده در سال جاری تجهیز کتابخانه، احداث قنات و مواردی دیگر نیز افزوده شده است. استان در حوزه محرومیت زدایی جزو استان‌های برتر کشور است که دلیل اصلی و مهم ترین دلیل آن هم حمایت مادی و معنوی رده‌های ما فوق چون سپاه پاسداران استان است.
امسال علاوه بر پروژه‌های مستمر نزدیک به 30 سرفصل در بخش اقتصاد مقاومتی داریم. در بخش‌های تولید، کشاورزی، دامداری، زنبورداری، صنایع تبدیلی، احداث گلخانه، صنایع بسته بندی، ریسندگی و بافندگی کمک به حوزه‌های هدف استان کرده ایم. به تقویت فرش دستبافت در روستاهای بیجار و نقاط غربی استان برای توسعه و تقویت صنایع دستی نیز کمک خواهیم کرد.
برای سازندگی برخی نقاط نیزتسهیلاتی را پرداخت می‌کنیم. به این صورت که برای هر شهرستان یکی‌- دو قطب مشخص کرده ایم که بر اساس مزیت‌ها و ظرفیت‌‌های موجود، آنها را تقویت و تسهیلات را به آن سمت هدایت می‌کنیم.

  • اولویت کاری شما بیشتر در چه مناطقی از استان است؟

اولویت ما بیشتر مناطق روستایی است. روستاهایی را که دولت خیلی نتوانسته است به آنها خدمات رسانی کند شناسایی می‌کنیم. در همه شهرستان‌ها اولویت‌بندی کرده ایم و از ادره‌های دولتی هم آمار گرفته ایم تا پروژه‌های ما به صورت مشارکتی باشد. روش کار ما به این صورت است که مردم  در کار مشارکت می‌کنند. صد درصد پروژه‌های ما مشارکتی هستند. در تمام روستاهای استان یک هسته جهادی داریم که شامل 9 نفرشامل 5 عضو حقوقی و 4 عضو حقیقی است که با هم گفت وگو می‌کنیم و به صورت مشارکتی به حل مشکلات روستا می‌پردازیم. سپاه هم سپر بلای مردم و نظام است.

  • در زمینه اشتغال‌زایی برای جوانان چه اقداماتی صورت گرفته است؟

ما در سال 91 تا انتهای سال 94 برای 3هزار و830 نفر درجهت سرفصل‌های اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی تسهیلات ارائه و علاوه بر تسهیلات مشاوره و آموزش نیز داده ایم؛ یعنی استعداد یابی و به نوعی هدایت شغلی کرده ایم. امیدواریم با همکاری سایر اداره‌های استان بتوانیم در خدمت رسانی بهتر به مردم گام برداریم، چراکه تقویت معیشت و اقتصاد خانواده‌ها هدف اصلی ماست.



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 25
بازدید دیروز: 29
کل بازدیدها: 259810

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت