طراحی سایت

قالب وبلاگ

خرداد 94 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

همان طور که روانشناسان تأکید دارند آسیب های فردی و اجتماعی ناشی از طلاق عاطفی کم تر از طلاق رسمی نیست

به گزارش قلم سپید ،سایت 2 تا کافی نیست نوشت:

«آمار طلاق در کشور بالاست». این جمله نگران کننده برای شما آشنا نیست؟ حتما بارها و بارها این خبر را از زبان مسئولان شنیده اید؛ اما آماری که به صورت رسمی یا غیر رسمی اعلام می شود مربوط است به مواردی که ثبت محضری شده اند. اگر آمار طلاق های عاطفی را هم به آن اضافه کنیم، باید بیش از اینها نگران باشیم.

آن طور که روانشناسان تأکید دارند آسیب های فردی و اجتماعی ناشی از طلاق عاطفی کم تر از طلاق رسمی نیست و باید جلوی این فاجعه را در خانواده ها گرفت. کارشناسان برای حل این معضل راهکارهای بسیاری ارائه می دهند که اگر بخواهیم آنها را دسته بندی کنیم. به قوانین اسلامی می رسیم؛ دستوراتی که در آخرین کتاب آسمانی سیره ائمه معصومین (علیهم السلام) برای داشتن رابطه عاشقانه به زن و شوهر توصیه شده است.

1- در امور زندگی با هم شریک باشید

در جوامع سنتی، وظایف زن و مرد کاملا مشخص بود (که کاش همانطور می ماند!) اما زندگی های امروزی، طور دیگری شده است.

فعالیت های اجتماعی خانم ها بیشتر شده و آنها دوش به دوش همسرانشان برای تامین مخارج زندگی تلاش می کنند در حالی که از وظایف سنتی شان چیزی کم نشده و پس از مراجعه به خانه باید کارهای منزل و رسیدگی به فرزندان را انجام دهند. (که غالبا زنان شاغل نمی رسند و نمی توانند انجام دهند و در انجام این کارها کم می گذارند از طرف دیگر برای بسیاری از مردان کمک کردن در این امور ننگ و عار است و یا اینکه اگر ننگ و عار هم نباشد  از کمک کردن شانه خالی می کنند که البته اگر منصفانه و عادلانه نگاه کنیم مردها برای خیلی از این کارها ساخته نشده اند ولی باز هم عرض میکنم که این دلیل بر کمک نکردن به همسران در منزل نمی شود!  و صد البته زنها هم برای کار در بیرون ساخته نشده اند و این با فطرت و خلقت زن  و همچنین مصلحت زندگی دنیا و آخرت این زن و همسر و فرزندان او ناسازگار است!

کارشناسان معتقدند که توجه مردان به مشارکت در امور منزل می تواند زمینه ساز عشق و محبت میان همسران باشد. در زندگی حضرت فاطمه (سلام الله علیها)  و امام علی (علیه السلام) این همکاری فراوان یافت می شود؛ تا جایی که نقل می کنند روزی پیامبر (صلی الله علیه و آله) به خانه امیرالمومنین علی (علیه السلام) رفتند و دیدند که آن دو بزرگوار هر دو مشغول کارند. فرمودند کدامیک از شما خسته تر است؟ امیرالمومنین (علیه السلام) پاسخ دادند فاطمه خسته تر است. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند، فاطمه جان برخیز، من کارهایت را انجام می دهم.

همه کارهای حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و امام علی(علیه السلام) با هم بود. یعنی با هم کار می کردند و با هم درد دل می کردند و با هم مشورت می کردند. وقتی حسنین (علیهم السلام) بیمار می شوند با هم برای شفای آنان روزه می گرفتند. همه اینها نشان از صمیمیت این خانواده است. درست است که آنها معصوم بودند و رفتارشان الهی بود. اما رفتار غیر بشری نداشتند؛ از این رو باید الگوی ما باشند.

این بزرگواران با رفتارشان به ما یاد دادند که مردان هم خود را درگیر کار خانه کنند و در سختی ها و مشکلات منزل مثل نظافت و پذیرائی از مهمان خانم را تنها نگذارند. خانم ها هم باید با قناعت و محبت به آقایان کمک کنند . در واقع باید نسبت به یکدیگر بی تفاوت نباشند و از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکنند.

امام باقر (علیه السلام) می فرمایند: «حضرت فاطمه (سلام الله علیها) کارهای منزل را با حضرت علی (علیه السلام) این گونه تقسیم می کرد؛ خمیر کردن آرد، نان پختن. تمیز کردن و جارو کردن خانه بر عهده ایشان بود و کارهای بیرون منزل مانند جمع آوری هیزم تهیه مواد غذایی و... را علی (علیه السلام) انجام می داد.»

2- از یکدیگر دلجویی کنید

اگر به چند سال قبل بازگردیم، حتما به خاطر می آوریم که در چند دهه پیش بسیاری از زنان خانه داری را دغدغه بزرگ زندگی خود می دانستند و هر روز مردان خود را بدرقه می کردند و به استقبال آنها می شتافتند.  (یاد آن روزها به خیر!!!) روایت است مردی به محضر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) آمد و گفت یا رسول الله، همسری دارم که هر گاه وارد خانه می شوم به استقبالم می آید و چون می خواهم از منزل بیرون بروم، مرا بدرقه می کند.

هر گاه مرا اندوهگین ببیند می گوید چه چیز تو را اندوهگین کرده؟ اگر برای مخارج زندگی ناراحتی، مطمئن باش که خداوند عهده دار آن است و با داشتن چنین ضامن معتبری که روزی تو را تضمین کرده، نباید اندوهگین باشی و اگر برای آخرت غصه می خوری، خداوند اندوهت را زیاد کند، چون باید چنین باشی.

رسول الله (صلی الله علیه و آله)  فرمودند خداوند در روی زمین کارگزارانی دارد که زن تو یکی از آنهاست. و برای او نصف پاداش شهید در نظر گرفته شده.

از این روایت متوجه می شویم که دلجویی از همسر و توجه به مسائل مشکلات او، به ایجاد عشق و محبت می انجامد. بعضی از زن ها شاکی اند که گرفتاری همسرانشان مانع توجه به شرایط روحی آنان می شود و عده ای از مردان نیز معترضند که همسرانشان به گرفتاری های آنها توجه نمی کنند.

3- به یکدیگر احترام بگذارید

عشق و علاقه بین زن و مرد معمولا از مرحله خواستگاری ایجاد می شود. البته خواستگاری هایی که به نتیجه برسند و خانم و آقا تصمیم بگیرند کنار هم زندگی مشترکی را آغاز کنند.

روانشناسان معتقدند وقتی نیمه دیگر فرد پیدا شود، خود به خود عشق به وجود می آید و زن و مرد برای هم احترام قائل می شوند و این احترام یعنی افزایش مهر و محبت بین زن و شوهر. راه دگیر افزایش دوستی ها ابراز علاقه به صورت کلامی است. بهترین گواه، سخنان امیرالمومنین (علیه السلام) درباره حضرت زهراست. روایت است شخصی از حضرت علی (علیه السلام) درباره حضرت زهرا پرسید. حضرت همسرشان را این گونه توصیف کردند: « نعم المولی الی الطاعه الله ، او در مسیر طاعت خدا یاوری نیکو برایم بود.»

4- زن عزیز و مرد عزیز شوید!

خداوند متعال مهر و محبت همسران نسبت به یکدیگر را در وجود آنان قرار داده. محبت بین زن و مرد با آغاز زندگی مشترک زوجین ایجاد می شود و با ادامه زندگی، استحکام پیدا می کند. همان طور که در آیات قرآن آمده، خداوند زنان و مردان را برای آرامش یکدیگر آفریده. در آیه 21 سوره روم در این خصوص آمده:

« و من آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها و جعل بینکم موده و رحمه ان فی ذلک لایات لقوم یتفکرون / از نشانه های الهی آن است که برای شما جفتی از جنس خودتان آفرید که کنار او آرامش یافته و با هم انس گیرید و میان شما رافت مهربانی برقرار شود. همانا در این امور نیز برای مردم خردمند، ادله علم و حکمت حق آشکار است ».

 متأسفانه در جوامع کنونی، مهر و محبت میان زوجین با تعابیر نامتعارفی بیان می شود. مثلا وقتی به زنی می گوییم به همسرت عشق بورز و محبت داشته باش، می گوید «پررو» می شود و معتقد است زنانی که محبت شان را به شوهرانشان نشان می دهند «مردذلیل» هستند. البته عکس این موضوع هم صادق است و وقتی به مردی گفته می شود با همسرت مهربان باش و به حرف هایش توجه کن، این کار را «زن ذلیلی» می داند. مگر چه عیبی دارد که همه ما زن ذلیل و مرد ذلیل باشیم (البته به معنی دوستدار همسر و بروز دهنده محبت ).

 فرهنگ اسلامی و ایرانی ما هم این گونه رفتارها را تایید می کند؛ تا آنجا که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: «قول الرجل للمراه انی احبک لایذهب من قلب ها ابدا/ گفتار مرد به همسرش که تو را دوست دارم هرگز از قلب او محو نمی شود.

5- با زیباترین القاب همسرتان را صدا کنید

باید به گونه ای همسرتان را صدا کنید که دلتان می خواهد او نیز شما را صدا کند. اگر همسرتان را محترمانه صدا کنید، به او اعتماد به نفس می بخشید. و این اقدام، شخصیت او را تکامل می دهد. بر اساس روایاتی که وجود دارد، دوستی و نزدیکی مثال زدنی ای بین حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و امیرالمومنین علی (علیه السلام) وجود داشته که تا قبل از آن بین کسی نبوده و بعد از آنها هم بین کسی وجود ندارد. امیرالمومنین (علیه السلام) از کلماتی مانند حبیبه من، صفیه من، زهرا جان و... خطاب به یادگار پیامبر (صلی الله علیه و آله) استفاده می کرد، در حالی که امروزه خیلی ها فکر می کنند اگر از چنین کلماتی نسبت به همسرشان استفاده کنند، پرده های حیا پاره می‎شود. دلایل غیر موجه دیگری نیز هست که محبت بین زوجین را کم می کند.

6- هدیه بدهید

یکی از سنت های خوب اسلامی، هدیه دادن است. شکی نیست که هدیه دادن به همسر، از سر صدق و صفای دل برای نشان دادن محبت و دوستی از بارزترین مصادیق مهر و محبت است. هدیه دادن تلخی ها را شیرین و دل ها را به هم نزدیک می کند و باعث می شود محبت جای کینه ها را بگیرد در خصوص هدیه دادن به همسر نیز دستورات بسیاری از ائمه معصومین (علیهم السلام) روایت شده.

حضرت رحمة للعالمین (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: « مردمی که به سفر می رود، هنگامی که نزد خانواده اش برمی گردد، باید به اندازه استطاعت و توانایی اش هدیه ای برای آنها بگیرد.»

وقتی مرد برای همسرش سوغاتی می آورد در واقع به او نشان می دهد که در سفر هم به فکر او بوده. زن نیز از برخورد شایسته شوهرش احساس خوشحالی و سرور می کند. و کانون گرم خانواده مملو از محبت، عشق، نشاط، شادابی و لذت معنوی می شود. البته این قضیه در مورد زن ها هم صدق می کند و آنها هم باید با هدیه دادن به شوهرانشان نشان دهند که به آنها علاقه دارند. این هدیه می تواند یک شاخه گل باشد.

7- به مسائل جنسی بیشترتوجه کنید

اهمیت توجه به مسائل جنسی در ایجاد عشق و محبت میان همسران به اندازه ای است که آیات و روایات بسیاری درباره زمان برقراری رابطه بین زن و شوهر نقل شده است.

در حالی که متاسفانه بسیاری از منابع معاند و مغرض با اسلام همین آیات و روایات را بهانه ای برای تمسخر اسلام و بزرگان دین قرار داده اند تا ثابت کنند که اسلام دین هوا و هوس است! این منابع هدفی ندارند جز از بین بردن حیا و عفت عمومی و نابود کردن نسل آینده و برای رسیدن به این هدف می خواهند بنیان مقدس خانواده را از هم بپاشند!

در حالی که با توجه به مطالب فوق ثابت می شود که اسلام در پی محکم کردن بنیان خانواده است نه فقط در پی ارضای شهوات! اسلام ازدواج را قرار داده تا زن و مرد علاوه بر ارضای روحی، از لحاظ جنسی نیز ارضا شوند.

 امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: «هیچ لذتی برای مرد در دنیا و آخرت بیشتر از لذتی که از همسرش می برد نیست».

متاسفانه بررسی ها نشان می دهد دلیل اصلی طلاق های عاطفی به ویژه در میان زوج های جوان، بی توجهی به مسائل زناشویی است که می توان به کمک مشاوران خانواده برای آن راهکار مناسبی پیدا کرد. البته آموزش مسائل جنسی ممکن است در یک یا دو جلسه امکان پذیر باشد اما آموزش مسائل روانی جنسی به زمان بیشتری نیاز دارد، چون بسیاری از مشکلات روانی جنسی، ملکه ذهنی افراد شده و باید برای درمان آن مدتی تلاش کرد.



در دنیایی شگفت انگیز اما دورو و زیرک زندگی می کنیم. گاهی بهتر است زبان خود را بسته نگهدارید و با مردمی که با شما صحبت می کنند فقط یک لبخند بزنید و درمورد موفقیت ها و خوشبختی خود به اندازه کافی زیرکی و زرنگی داشته باشید.

 در 5 مورد زیر هرگز با دیگران صحبت نکنید

از طرف دیگر کنجکاوی بشر به سمت و سوی کشف و درک بسیاری از رازها و حقایق زندگی است همچنین شخصیت های سیاه قلبی هستند که دانش و اطلاعات درمورد سایر افراد را برای نابود کردنشان به افراد دیگر بازگو می کنند. اگر به طور طبیعی آدم پرحرفی باشید بدانید چه چیز را باید بازگو و چه چیز را باید پنهان سازید. چرا که در غیر این صورت میتوان اطمینان داشت که مشکلات زندگی شما به بزرگترین موضوع خطرناک تبدیل خواهد شد.

مشکلات شما متعلق به شماست و صحبت کردن درباره شکست هایتان ایده بدی است چرا که شما نزد دوستانتان به عنوان یک شخص منفی شناخته می شوید. افراد مثبت هیچگاه اشتیاقی برای انتشار مشکلات ندارند و می توانند مشکل و بیچارگی شما را نزد خود و خانواده اتان به سمت خوبی بچرخانند.

هر کس در زندگی ظرفیتی دارد و اگر کسی قصد دخالت درزندگی شما راداشته باشد سعی کنید چشم پوشی کرده و از مطالب طنز و خنده دار استفاده کنید. با ریشخند و خنده می توان موقعیت ها را کنترل کرد درضمن این که با افراد منفی می توان ادب را حفظ کرد.


دراینجا 5 مورد که هرگز نباید درباره آنها با دیگران صحبت کرد آورده می شود :


1 - رازهایتان
معنی لغت "راز" چیست؟ راز بخشی از خبر، حقیقت معلوم یا اطلاعات شناخته شده برای تعداد محدودی از افراد است. هر شخص به نوبه خود در دنیا حداقل یک راز دارد. همه می دانیم که حفظ اسرار از موضوعات چالش برانگیز است چرا که هر کسی نمی تواند بر وسوسه مطرح کردن اطلاعات درباره اشخاص و اتقاقات غلبه کند. تنها باید به عزیزترین و نزدیکترین فرد در زندگی خود رازهای کوچک و عادی را مطرح کرد و مطمئن باشیم که اعضای خانواده هرگز با این مسأله بازی نخواهند کرد. در مورد رازهای بزرگ سعی بر پنهان بودن و ممنوع بودن افشای آن باشد. هرگز زمانی که رازهای بزرگ نزد تعدادزیادی از افراد و دشمنان برملا شده باشد شبها خواب راحتی نخواهید داشت.
 
2 - زندگی خصوصی

زندگی خصوصی یک موضوع مقدس و با ارزش است . حتی اگر شخصی خرافاتی نباشیم اما باور داریم که قدرت احساسات اشخاص درزندگی خصوصی بی تأثیر نیست. هیچکس دوستندارد که به واسطه علایق، گفتار و کردارش محکوم شود.


امروزه جوانان بطور ناخودآگاه همدیگر را به بحث وانتقاد درباره زندگی خصوصی اشان تحریک می کنند. اطلاعات شخصی، عکسها و فیلم های خود را در وب سایتها و رسانه های مختلف اجتماعی منتشر می کنند و این فرصت را به میلیون ها نفر می دهند تا جزییات زندگی شخصی یکدیگر را مشاهده کنند.


شبکه های اجتماعی بزرگترین منبع اطلاعات نادرست و دروغ است. دشمنان نیز از این موضوع بیشترین استفاده را خواهند داشت. می توانند از این طریق به شما یا نزدیک ترین افراد به شما تهمت و افترا بزنند و این برای روابط شما بسیار خطرناک است. حذف یا مسدود کردن حساب کاربری نیازی نیست فقط سعی کنید دراین شبکه ها عکس های کمتری که زندگی شخصی شما را برای شخصیت های خوب و بد قابل دسترس می سازد قرار دهید .
 
3 - درآمدها

آیا دوست دارید دیگران درباره درآمدتان پرس و جو کنند؟ نه. این سؤال بیجا و بی معنی است و معمولا کسانی آن را می پرسند که دوست دارند پول دیگران را بشمارند. اگر می خواهید درآمد ثابت داشته باشید درباره آن کمتر لاف بزنید. مردم اغلب نمی توانند بر حس حسادت خود در مورد رفاه دیگران غلبه کنند. حسادت ها می توانند تاثیر منفی زیادی در تحقق شانس و بخت شما داشته باشند. اگر در یک سطح مالی خوبی هستید باید یاد بگیرید درمقابل حسادت و غبطه دیگران چگونه ایستادگی و مقاومت کنید. هنر پولدار شدن فقط به توانایی کسب درآمد نیست بلکه مهارت پس از آن و پنهان کردن درآمدتان از افراد بدخواه نیز شامل می شود. در این مواقع باید بطور طبیعی رفتار کنید و کمتر درباره دارایی و ثروت خود صحبت نمایید. این کارهمانند یک پوشش در مقابل انرژی های منفی و افراد حسود می باشد.
 
4 - قلب شما

قلب بشر موجود بسیار شکننده و آسیب پذیری است. تنها یک واژه یا عمل بی دقت می تواند آسیب جدی به آن وارد کند. پس باید به هنگام سخن گفتن با دیگران کاملا مراقب باشید. میل و آرزوی هر شخصی آن است که روحش از هر آنچه منفی است رهایی یابد و زندگی با روح ومستحکمی داشته باشد اما هرچیزی ولو جزیی و اندک به شما باز می گردد. دشمنانتان در صدد یافتن نقاط ضعف شما هستند و این مسأله اصلا خوب نیست. شکی در این نیست که رقیبان شما فرصت های مناسبی برای ریختن نمک به زخم هایتان پیدا می کنند و زندگی را برای شما مشکل تر و سخت تر می سازند.


اگر بخواهید دردهای خود را با دیگران در میان بگذارید باید مطمئن باشید که طرف صحبت شما درک بالایی داشته باشد. گشودگی و صدق و خلوص در کارها نیازمند درجه بالایی از دلگرمی و اطمینان است. هنگامی که ناراحتی ها و نگرانی ها مانند یک وزنه برای قلی شما سنگینی می کنند روح خود را باخدای خود بدون هیچ مانعی ارتباط دهید . او کسی است که هرگز زندگی ما را نقد و ما را محکوم نخواهد کرد.
 
5 - اهداف آینده
هر کسی دردنیا اهداف و نقشه ها و رؤیاهایی دارد. بسیاری از شخصیت ها ی خیال پرداز درباره نقشه های آینده اشان با افرادی که دانش خوبی ندارند بحث و گفتگو میکنند. چه چیزی در بازگویی رؤیاهایتان به دیگران وجود دارد؟ بهتر است بدون اعلان کردن و اشتراک بادیگران به اهداف خود برسید.


از نظر علمی ثابت شده است که افراد پرحرف نسبت به کسانی که ایده ها و طرح های آینده اشان را همانند یک راز حفظ می کنند شانس کمتری برای رسیدن به نتیجه دلخواه خود دارند. اهداف و ایده های شما باید شخصی باشد نه عمومی. وقتی درحال انجام وظایف خود هستید بارعایت این موارد از فرصت های مناسبی برای رسیدن به موفقیت های خود برخوردار خواهید شد.


سرکوب کردن این تمایل برای آن که دیگران را ازنقشه های خود مطلع نکنید کار سختی است. اما این بازیارزش تلاش دارد. این امر باعث تمرکز شما بر روی افکارتان شده و به اندازه کافی برای اتمام آن تحریک خواهید شد.


ارتباط با مردم خوب است اما مزایا و معایبی دارد. متأسفانه برخی افراد حیله گر هستند که می توانند شما را به عقب و فرصت های اولیه بکشانند. افراد باهوش سعی می کنند که این فرصت ها را به دشمنانشان ندهند و زندگیشان را مانند یک راز حفظ می کنند و از صحبت کردن با افرادی که اعتمادی به آنها ندارند خودداری می کند. باید بدانید زبان شما می تواند دشمن شما شود. امیدواریم این نصیحت ها به شما کمک کند تا در راه پیشرفت و موفقیت ثابت قدم باشید.

سیمرغ



نوشته شده در تاریخ یکشنبه 94/3/10 توسط gharib

هشت درس زندگی

 


امام صادق(ع) از یکی از شاگردانش پرسید:
از من چه چیزی یاد گرفتی؟
شاگرد در پاسخ گفت: هشت چیز از شما آموختم. امام (ع) فرمود: بگو ان هشت چیز کدامند؟
شاگرد گفت:
درس اول:
دیدم که هر محبوبی هنگام مرگ، از محبوب خود جدا می شود و از این جهت، تصمیم گرفتم تلاش خود را متوجه چیزی کنم که هیچ وقت از من جدا نشود و همیشه در تنهایی، مونس من باشد و ان، انجام کارهای نیک است. امام (ع) فرمود: احسن برتو؛ به خدا قسم! همین طور است

 

درس دوم:
دیدم گروهی از مردم به حسب و نسب و گروهی به مال و ثروت و فرزند می بالند؛ با این که اینها برای انسان، مایه مباهات نیستند و دیدم که افتخار بزرگ به تقواست و خداوند فرمود« ان اکرمکم عند الله اتقکم» . پس من هم تلاش کردم که پیش خدا، کریم و بزرگوار شوم. امام(ع) فرمود: بارک الله.

 

درس سوم:
دیدم مردم مشغول شادی و لهو و لعی هستند و شنیدم که خداوند در قرآن فرموده است « و اما من خاف مقام ربه و نهی النفس عن الهوی فان الجنه هی الماوی» هر کس از عظمت پروردگارش ترسید و و تقوا پیشه کرد و نفس خود را از هوا و هوس باز داشت، بهشت جایگاه اوست. من نیز تلاش کردم که هوی و هوس را از خود و کارهایم دور نگه دارم. امام (ع) به او افرین گفت.

 

درس چهارم:
دیدم هر کس به چیزی دست رسی پیدا می کند، پیش او عزیز است و تلاش می کند آن را حفظ کند و شنیدم که خداوند به پیامبرش فرمود:« من ذاالذی یقرض الله قرضاً حسناً فیضا عفه له و له اجر کریم؛ کیست که به خدا قرض الحسنه دهد؛ تا برای او دو چندانش کند و مزدی نیکو بگیرد»؟. من هم دوست داشتم پاداشم دو برابر شود و جایی محفوظ تر از ان چه پیش خداست، ندیدم؛ پس هر وقت چیزی به دست اوردم که پیش خدا باارزش بود، آن را به او سپردم، تا برای هنگام نیازمندی ام، ذخیره شود. امام باز بر او آفرین گفت و او چنین ادامه داد.


درس پنجم:
دیدم بعضی از مردم نسبت به بعضی دیگر در مسائل دنیوی، حسادت می ورزند و شنیدم که خداوند به پیامبرش فرمود:« نحن قسمنا بینهم معیشتهم فی الحیاه الدنیا  و رفعنا بعضهم فوق بعض درجات لیتخذ بعضهم بعضا سخریا و رحمه ربک خیر مما یجمعون؛ ما روزی انان را در این زندگی دنیا، تقسیم کردیم و بعضی را بالاتر از بعضی دیگر قرار دادیم؛ تا بعضی افراد دیگر را به خدمت گیرند و رحمت پروردگارت از ان چه انان جمع می کنند، بهتر است. پس وقتی که من شناختم و باور کردم که رحمت پروردگار، بهتر است از ان چه مردم ان را جمع می کنند، به هیچ کس حسادت نورزیدم و برآن چه از دستم رفت، تاسف نخوردم. اما در این هنگام به او فرمود: مرحبا بر تو!


درس ششم:
شاگرد گفت ششمین درسی که از شما اموختم، این بود که دیدم بعضی از مردم با بعضی دیگر در دنیا دشمنی و نسبت به انان کینه ورزی می کنند و شنیدم خداوند در قران با صراحت فرموده است:« ان الشیطان لکم عدو فاتخذوه عدوا» شیطان، دشمن واقعی شماست. پس فقط او را دشمن خود به حساب آورید و با او دشمنی کنید. پس من هم دشمنی با مردم را رها کرده، با شیطان به دشمنی پرداختم. امام باز به او آفرین گفت.

 

درس هفتم:
مشاهده کردم که مردم برای روزی خود، خیلی تلاش می کنند و شنیدم که خداوند در قران فرموده است.« جن و انس را جز برای پرستش خود نیافریدم و از انان رزقی نمی خواهم و نمی خواهم که مرا اطعام کنند. خدا روزی دهنده  و صاحب نیرویی استوار است». پس من هم باور کردم که وعده ی الهی حق است و گفتارش راست است؛ پس به وعده ی او اطمینان کردم و با گفتار او، خشنود شدم و به آنچه او مقدر کرده، قانع شدم و پی ان چه پیش اوست، رفتم. در این هنگام امام فرمود: احسنت والله!

 

درس هشتم:
دیدم گروهی از مردم درباره سلامتی جسم خود گفت و گو می کنند و گروهی در مورد ثروت زیاد، صحبت می کنند و عده ای دیگر حرف هایی شبیه انان می زنند؛ در حالی که خدای متعال چنین می فرماید« و من یتق الله یجعل له مخرجا و یرزقه من حیث لا یحتسب و من یتوکل علی الله فهو حسبه، ان الله بالغ امره قد جعل الله لکل شی قدرا؛ هر کس از خدا بترسد، خدا برای او گشایش قرار خواهد داد و از جایی که تصور نمی کند، روزی اش می دهد و هر کس بر خدا توکل کند، خدا او را کافی است. خدا کار خود را به اجرا در می آورد و برای هر چیزی ، اندازه ای قرار داده است».
پس من هم به خدا تکیه کردم و امیدم را از دیگران قطع کردم.
امام صادق (ع) فرمود: به خدا قسم! همه ی حرف های تورات، انجیل، زبور، قرآن و سایر کتاب های آسمانی، به همین سخنان بر می گردد.

پی نوشت:
1.نازعات، آیه 4.
2.حید، ایه 11.
3.زخرف، ایه 32.
4.فاطر،ایه6.
5. طلاق،ایه 2و3.
6. دیلمی، ارشاد القلوب، ص66.



نویسنده: غریبه رحیمی /سنندج‌ـ خبرنگار همشهری
استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی در سنندج علاوه بر کاهش هزینه‌ها و آلودگی هوا، نقش مؤثری در کاهش ترافیک و تسهیل عبور و مرور دارد، چون با توجه به عرض کم برخی خیابان‌های این شهر،‌گاه شاهد حجم نسبتا سنگینی از ترافیک در معابر اصلی هستیم و با توجه به این مهم شورای اسلامی شهر و شهرداری سنندج تلاش خود را به کار گرفته تا خدمات حمل‌ونقل عمومی را به شهروندان ارائه دهد...

1394/03/09

 استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی در سنندج علاوه بر کاهش هزینه‌ها و آلودگی هوا، نقش مؤثری در کاهش ترافیک و تسهیل عبور و مرور دارد، چون با توجه به عرض کم برخی خیابان‌های این شهر،‌گاه شاهد حجم نسبتا سنگینی از ترافیک در معابر اصلی هستیم و با توجه به این مهم شورای اسلامی شهر و شهرداری سنندج تلاش خود را به کار گرفته تا خدمات حمل‌ونقل عمومی را به شهروندان ارائه دهد. فرسوده بودن اتوبوس‌ها، تأخیرهای فراوان و نبود امکانات مناسب در فضای اتوبوس‌ها، اصلی‌ترین گلایه‌های این روزهای شهروندان سنندجی در استفاده از اتوبوس به‌عنوان اصلی‌ترین وسیله حمل‌ونقل عمومی در این شهر شلوغ است. سازمان اتوبوسرانی یکی از بخش‌های زیرمجموعه شهرداری به شمار می‌رود که قشرهای مختلف مردم به‌صورت روزانه از خدمات آن استفاده می‌کنند  خدماتی که نقصان در ارائه آن، نارضایتی عمومی را به همراه دارد.

اتوبوس‌های فرسوده
یک شهروند سنندجی که مدت زیادی است از خط شهرک مولوی استفاده می‌کند در گفت‌وگو با همشهری اظهارمی کند: اتوبوس‌های این مسیر همه فرسوده هستند و امکانات گرمایشی و سرمایشی ندارند و تعداد زیاد ایستگاه‌ها نیز مسافران را کلافه می‌کند.
«زهرا الیاسی» ادامه می‌دهد: خط ویژه این مسیر از مکان‌های زیادی عبور می‌کند و توقف دارد. شهرداری و اتوبوسرانی سنندج باید این مسیرها را از هم تفکیک کنند و برای برخی از مسیرها خط‌های ویژه دیگری در نظر بگیرند، چراکه مسافر با خطوط ویژه باید سریع‌تر به مقصد برسد.

اتوبوس‌ها تمیز نیستند
یک شهروند دیگر نیز در این باره می‌گوید: تعدادی از اتوبوس‌های این مسیر ازنظر نظافت وضع مناسبی ندارند و انواع زباله در این اتوبوس‌ها دیده می‌شود.«فریبا کوثری» ادامه می‌دهد: وضع نظافت برخی اتوبوس‌های بخش خصوصی به حدی نامناسب است که شستن داخل اتوبوس فایده‌ای ندارد و الزاما باید جرم‌گیری شود، درحالی که باید با اتوبوس‌های تمیز به مردم خدمت‌رسانی شود.
وی می‌افزاید: البته گاهی هم شاهدیم که رانندگان اتوبوس از ذوق و سلیقه خود در تزیین اتوبوس‌ها استفاده می‌کنند. این شهروند می‌گوید: مسئولان باید نظارت بیشتری داشته باشند و از اتوبوس تنها به صرف یک وسیله آهنی نگاه نکنند، بلکه باید با ایجاد تمهیدات لازم زمینه رغبت شهروندان برای استفاده از اتوبوس را فراهم کنند.
کوثری عنوان می‌کند: تعداد اتوبوس‌های موجود پاسخگوی نیاز مردم نیست. وی می‌افزاید: وضع نامطلوب ایستگاه‌ها، تأخیر و شلوغی بیش از اندازه اتوبوس‌ها و همچنین کمبود اتوبوس از مشکلات همیشگی است که مردم را آزار می‌دهد.

نیاز به فرهنگسازی
یک شهروند هم که روزانه چندبار از اتوبوس‌های شهرک بهاران استفاده می‌کند در این باره می‌گوید: مردم در ایستگاه‌های اتوبوس صف را رعایت نمی‌کنند و وقتی اتوبوس‌های خط واحد به ایستگاه می‌رسند، به سوی وسیله نقلیه هجوم می‌برند و همه می‌خواهند در یک لحظه سوار شوند و روی صندلی بنشینند. بنابراین در این بخش، دستگاه‌‌های متولی و نهادهای فرهنگی باید برای فرهنگسازی تلاش بیشتری داشته باشند و مردم نیز برخی نکات را رعایت کنند.
«آزاده جلیلوند» می‌افزاید: معطلی زیاد مسافران و سوار کردن بیش ازحد مجاز در ساعات نزدیک ظهر و نزدیک شب از مشکلات دیگری است که مردم خواهان رفع مشکل برای رفاه حال خود و شهروندان هستند.

تأخیر زیاد اتوبوس‌ها
یکی دیگر از شهروندان خط شهرک سعدی نیز اظهارمی کند: اتوبوس‌های این شهرک با فاصله زمانی زیادی از یکدیگر به ایستگاه می‌رسند و حتی این زمان به یک ساعت نیز ممکن است برسد. «‌شیوا کریمی» ادامه می‌دهد: زمانی هم که اتوبوس می‌آید با اینکه براساس قانون مسافر نباید بیش از 15 دقیقه معطل بماند، این اتوبوس‌ها‌گاه تا نیم ساعت هم معطل می‌مانند که گلایه شهروندان را به همراه دارد و همین موضوع سبب می‌شود برخی اوقات مسافران، اتوبوس را رها کرده و از وسایل عمومی، کمتر استفاده کنند.

لزوم رعایت حقوق شهروندی
 یکی دیگر از شهروندان سنندجی که از خط ویژه «حاجی‌آباد» گلایه‌های بسیاری دارد، اظهارمی کند: ساعت 2 بعد ازظهر از سر کار برمی‌گردم و خیلی کم پیش می‌آید که بتوانم از اتوبوس این مسیر استفاده کنم، چون هر روز در این ساعت این مسیر اتوبوس ندارد و با ایستگاه خالی از اتوبوس روبه‌رو می‌شوم.
«عبدالله می‌روندی» ادامه می‌دهد: درحالی که هرسال بهای استفاده از این ناوگان افزایش می‌یابد، اما جای سؤال است که چرا همچنان اتوبوس‌های بدون امکانات مناسب سرویسدهی به مردم اختصاص می‌یابد و هیچ تغییری در ارتقای کیفیت سرویسدهی این ناوگان دیده نمی‌شود؟
 وی همچنین با انتقاد از برخورد نامناسب برخی از رانندگان می‌گوید: یکبار مسافران به دلیل طولانی شدن زمان حرکت در ابتدای خط، به راننده اعتراض کردند، اما راننده برخورد نامناسبی داشت. این موضوع درحالی است که اتوبوس، وسیله حمل‌ونقل عمومی است و در زمان‌بندی خاص باید حرکت کند.

راننده‌ها زحمتکش هستند
یکی دیگر از شهروندان سنندجی نیز اظهارمی کند: در روزهای تعطیل و غیرتعطیل قشر زحمتکش رانندگان اتوبوس درون‌شهری به جابه‌جایی مسافران می‌پردازند. در روزهایی که شرایط جوی نامساعد است و برف یا باران می‌بارد، کرایه آنها افزایش نمی‌یابد و ثابت می‌ماند. همچنین اتوبوس‌های خط واحد در همه روزهای سال حضور دارند و هیچ روز تعطیلی در تقویم برای آنها وجود ندارد.
«سینا نوری» می‌افزاید: یکی از خصوصیت‌های اخلاقی رایج میان مردم و به‌ویژه نسل جوان، کم حوصله بودن است. شاید برخی با خود تصور کنند در هوای گرم، چه دلیلی دارد یک ربع در اتوبوس منتظر بمانیم تا راننده از ایستگاه حرکت کند، اما کسی به این موضوع توجهی نمی‌کند که شاید راننده بخواهد چیزی بخورد یا نماز بخواند. پس بهتر است نگاه  یک سویه خود را به برخی موضوع‌ها عوض کنیم.

تخریب اموال عمومی
یکی از رانندگان نیز که گلایه زیادی از برخی از شهروندان دارد، اظهارمی کند: متأسفانه هنوزهم هستند افرادی که صندلی اتوبوس را بهترین مکان برای نوشتن درد دل‌هایشان می‌دانند و به تخریب وسایل نقلیه عمومی می‌پردازند.
«سیف‌الله‌اردلان» می‌افزاید: هرچند با گذشت زمان و فرهنگسازی‌های صورت گرفته در این زمینه، از میزان آسیب‌رسانی به اتوبوس‌ها کاسته شده است، اما هنوزهم در برخی اتوبوس‌ها شاهد دست نوشته‌هایی روی صندلی‌ها یا تخریب آنها هستیم.
وی اضافه می‌کند: هنوزهم دیده می‌شود برخی والدین به فرزندان کوچک خود ماژیک یا خودکار می‌دهند و برای ساکت نگه داشتن کودک تا آخر مسیر، وی را تشویق به نقاشی روی دیواره یا صندلی‌های اتوبوس می‌کنند. ممکن است همین شهروندان به وضع اتوبوس‌ها یا زیباسازی شهر اعتراض‌هایی نیز داشته باشند. این موضوع درحالی است که آگاهانه یا ناآگاهانه خودشان به تخریب چهره شهر و وسایل عمومی آن می‌پردازند. بنابراین باید فرهنگسازی لازم در این زمینه صورت گیرد.

سرانه پایین استفاده از اتوبوس
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی سنندج در گفت‌وگو با همشهری  می گوید: اکنون در سنندج در بخش خصوصی 86دستگاه اتوبوس فعالیت می‌کنند و در بخش دولتی نیز 44واحد درحال ارائه خدمت به شهروندان سنندجی هستند.
«زاهد مرغوبی» با اشاره به فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی در این شهر می‌گوید: فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی در سنندج به نسبت میانگین کشوری پایین است و این به دلیل شرایط توپوگرافی و بافت شهری است.
وی می‌افزاید: استفاده از ناوگان اتوبوسرانی در شهرک‌های اقماری و جدید سنندج بیشتر است و ساکنان این مناطق برای‌ تردد و عبور و مرور در شهر، به استفاده از اتوبوس گرایش دارند.
مرغوبی اضافه می‌کند: یکی دیگر از مشکلاتی که سبب شده است شهروندان کمتر از اتوبوس برای حمل‌ونقل شهری استفاده کنند وجود 3هزار دستگاه تاکسی در سنندج است که این آمار بیش از ظرفیت شهر است.


نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 94/3/7 توسط gharib

سخنرانی مهارتی است که همه می‌توانند با تمرین، آن را بیاموزندهمه ما در بعضی مراحل زندگی مجبور به سخنرانی‌کردن می‌شویم داشتن یک ارائه قوی و اینکه چگونه سخنرانی خوبی داشته باشیم؟ همیشه دغدغه بساری از افراد بوده است،یک سخنرانی خوب مانند کوه یخ شناوری است که 90 درصد آن زیر آب و فقط 10 درصد آن آشکار است.

اغلب افراد ترجیح می دهند دندانشان کشیده شود، در عوض در مقابل مردم صحبت نکنند. این ترس معمولاً تحت یکی از عنوان های زیر قرار می گیرد:
1) ابله به نظر آمدن
2) احساس شکست کردن
3) فراموش کردن آنچه قرار است گفته شود.
شما باید قادر باشید یک سخنرانی حرفه ای مناسب ارائه دهید و موضوع موردنظر خودتان را به خوبی عرضه کنید وگرنه اعتبار شما و بنابراین شخصیت حرفه ای تان، صدمه خواهد خورد.پس با خودتان اینگونه تکرار کنید؛من قبل از سخنرانی روی مباحث وقت میگذارم، مخاطبانم را می شناسم و مخاطبان به چه چیزی توجه دارند. من می توانم درمورد سخنرانان قبلی نظر ارائه دهم و نکات مهم کلیدی ان ها را با نکات سخنرانی خودم تلفیق کنم. این کار من کمک می کند تا با مخاطبان ارتباط نزدیک برقرار کنم و انها نیز همه چیز را به یکدیگر ارتباط دهند.

-صحبت های خود را روان بیان کنید. مخاطبان را درگیر صحبت های خود کنید.مشخصه ی اصلی یک سخنرانی موفق، مخاطبان و عکس العمل انهاست.

-آنقدر شاد باشید در زمان سخنرانی تا از شادی شما همه لبخند بزنند.این بدین معنی نیست که پشت تریبون لطیفه برای مخاطبان تعریف کنید ، سخنران درکار خود حرفه ای عمل می نماید که بدون ایراد لطیفه و جک با صحبت های جذابش مخاطبان را تا آخرین لحظه سراپا گوش و سرشار از شادی نماید.اصولا خنده واقعی به مخاطبان باید در لحظه و یک آن صورت گیرد. اگر از قبل حفظ کرده باشید و بیان نمایید شاید مخاطبان بخندند اما خنده آنها مصنوعی است ,سعی نمایید تقلید سخنرانان دیگر را جهت طنزگویی انتخاب نکنید.

-ک دفتر مخصوص سخنرانی تهیه کنید.دفتر مخصوص دفتری است که مطالب نغز و یا داستان های مرتبط با موضوع سخنرانی را در آن می نویسید که هر زمان که سخنرانی داشتید به آن دفتر رجوع کرده و مطلبی را با توجه به موضوع سخنرانی در آن بیابید.

-مطلب های هر سخنرانی را جدا تهیه فرمایید.سعی کنید مطلب هر سخنرانی را جداگانه و به صورت کلیدی در کاغذی یادداشت نمایید. این کار باعث می شود هر از گاهی که فراموش کردید سریع نگاه کوچکی به کاغذ انداخته و موضوع یادتان بیاید.

-نهراسید که موضوع سخنرانی خود را به دیگران بیان نمایید.وقتی به دیگران موضوع سخنرانی خود را می گویید شما را به عنوان یک سخنران حرفه ای می بینند. عنوان اگر از شما سوال کردند که خودتان را معرفی کنید بگویید من سخنران حرفه ای هستم و چند سخنرانی مهم انجام داده ام .پرشور و پر انرژی، با اعتماد به نفسی قوی، خونسردی و صبوری خود را در مقابل افراد سخت و عصبی حفظ نمائید. مهارت در ایجاد هوش هیجانی، دیدار، سلام، احوال پرسی و صحبت کردن از مباحث مهم سخنرانی است که حق مخاطبان است که بدانند که شما قرار است در چه موضوعاتی سخنرانی کنید.

-برای سخنرانی خود زمان را مد نظر بگیرید.بهتر است آنقدر متبحرانه سخنرانی کنید که راس زمان معین شده صحبت خود را با پایانی دل انگیز متوقف نمائید قبل از اینکه به شما تذکر دهند. اگر احیاناً نتوانستید صحبت خود را به پایان زیبایی برسانید سخن خود را سریع پایان ببرید. مخاطبان از سخنرانانی بیشتر از زمان تعیین شده بیزارند، حتی اگر بهترین سخنران باشید .

-سرزنده و باروح باشیدبهترین سخنرانان کسانی هستند که چه در حرکاتشان و چه در سخن‌گفتن‌شان با‌روح و سرزنده هستند. خوب نیست که خود را پشت سکو پنهان کنید یا فقط در گوشه‌ای باستید. دفعه بعد این کار را امتحان کنید: وقتی برای یک گروه بیست‌نفره یا بیشتر سخنرانی می‌کنید، حین صحبت کردن بین شنوندگان‌تان راه بروید. هرازچندگاهی ایستاده و دست‌تان را روی شانه یکی از شنوندگان قرار دهید. با این کار باعث خواهید شد که توجه آنها به شما بیشتر جلب شده و به حرف‌هایتان دقیق‌تر گوش کنند.

-حرف‌های تازه بزنیداز تکرار کردن داستان‌ها و خاطرات همیشگی پرهیز کنید. حرف‌های تازه بزنید. سعی کنید در سخنرانی‌تان جایی هم برای وقایع روز باز کنید. حتماً آن روز یا آن هفته اتفاق جدیدی افتاده است که در موردش صحبت کنید. حرف‌ها و مطالب تکراری، شنوندگان را خسته و بی‌حوصله خواهد کرد. حرف‌های جدید، برعکس، آنها را راغب به گوش‌کردن و توجه بیشتر می‌کند.

- تمرین داشته باشیدچندین مرتبه تمرین کردن سخنرانی‌تان می‌تواند باعث موفقیت‌تان شود چون معمولاً رقبایتان این کار را نخواهند کرد. معمولاً افراد فقط چند دقیقه قبل از سخنرانی‌شان نگاهی به نوشته‌هایشان می‌اندازند، اما سخنرانان موفق همیشه برای تمرین آن هم وقت می‌گذارند. یک سخنران واقعی از قبل برنامه‌ریزی می‌کند که چه‌طور سخنرانی خود را شروع کند و چه‌طور به پایان برساند. می‌دانند که چه موقع بین حضار راه بروند و دست روی شانه چه کسی بگذارند. می‌دانند که چه زمانی سکوت کرده و چه زمانی تن صدایشان را تغییر دهند. می‌دانند که به کجا نگاه کنند. با تمرین کردن مطمئناً سخنرانی بهتری ارائه خواهید داد.

- صدایی تأثیرگذار داشته باشیدروی چیزی که می‌خواهید تحویل دهید، زمان بگذارید. کسی توقع ندارد که مثل یک گوینده تلویزیون بیایید و بروید. باید بتوانید صدایی خوش‌آیند و سرگرم‌کننده تحویل دهید. هنگام سخنرانی به این چهار نکته توجه داشته باشید: تن صدایتان را هرازگاهی تغییر دهید، درجه ی صدا را بالا و پایین ببرید، سرعت صحبت‌کردن‌تان را تغییر دهید، و گاه‌گاهی برای تاثیرگذاری بیشتر سکوت کنید.

-روستایی باشید یعنی به روستاها و حومه ها سفر کنید.اگر تا به حال به یک سخنرانی فکر نکرده اید، این کار را حتما انجام دهید. سخنرانی خود را به شهرها محدود نکنید. نیازی نیست تا در یک هتل 5 ستاره حضور یابید تا یک سخنران حرفه ای شناخته شوید .تصور کنید چشمان تیزبین کوچکترین حرکات شما را زیرنظر دارند و یکایک حضار گفته های شما را با دقت می‌شنوند و براساس این دیده‌ها و شنیده‌ها درمورد شما و مطالبی که ارائه می کنید قضاوت می‌کنند، ازسوی دیگر شما ملزم به اقناع آنها، دفاع از عملکردتان و یا حتی اثبات حقانیت خودتان هستید، در هر جایگاهی که قرار دارید فرقی نمی‌کند در هر صورت شما در موقعیت خطیری قرار گرفته اید.

پس بکوشید پیشاپیش خود را آماده سازید و در این میان دو اصل بسیار مهم را فراموش نکنید، اول تسلط کامل به مطالبی که می خواهید ارائه دهید، دوم حفظ خونسردی و آرامش. بی تردید شما با رعایت این دو اصل و توجه به نکاتی که درپی خواهدآمد افزون بر ارائه مستدل موضوع سخنرانی، یک جلسه اقناعی را برگزار خواهید کرد. از این رو، توصیه می شود برای نیل به این منظور پیشاپیش مخاطبان را شناسایی کنید، زیرا اگر شما از سطح علمی، فرهنگی و حتی شخصیتی مخاطبان آگاهی یابید، ارتباط بهتری با آنان برقرار می‌کنید و آنچه را که آنها دوست دارند یا می‌خواهند بشنوند ارائه خواهید ‌داد و این عمل یعنی اثرگذاری بهتر و بیشتر بر مخاطبین شما، پیش از آغاز سخنرانی یکبار آن را تمرین کنید و در حین سخنرانی رعایت برخی نکات مانند تبسم کردن را به خاطر بسپارید، زیرا چهره بانشاط شما توجه مخاطبین را بیشتر جلب می کند.

نکته دیگر که باید بدان توجه کافی نمائید پیام شما است، زیرا سخنرانی شما باید یک پیام مشخص داشته باشد. از همین رو، قبل از اینکه کار تهیه مطالب خود را شروع کنید، پیام کلیدی آن را مشخص کنید. درواقع پیام شما باید بتواند مخاطبان را به یک راه مشخص رهنمون و امکان ورود به راههای دیگر را منتفی سازد. در ضمن در صورت امکان توضیحات و استدلال خود را با ارائه تصاویر همراه سازید و برای هر تصویر توضیحات کوتاهی آماده کنید. هر تصویر (متن یا عکس) که نشان داده می شود، خلاصه ای از موضوع آن باید ارائه شود. این خلاصه می تواند شفاهی باشد یا به صورت زیرنویس ارائه شود. این باعث خواهدشد تا در وقت صرفه جویی شود.

-کنترل اضطراب اکثر افراد از سخنرانی در جمع هراس دارند، حتی بیشتر از مرگ. همه هنگام صحبت در برابر جمع به میزان معینی اضطراب دچار می‌شوند، اما نکته اینجاست که نباید به این اضطراب پایان داد بلکه باید آن را کنترل کرد.  درست قبل از ایراد سخنرانی چند نرمش تنفسی عمقی انجام بدهید تا کمی آرامش پیدا کنید. از اضطراب خود برای هیجان بخشیدن به سخنرانی خود استفاده نمایید. به خاطر داشته باشید که از شما برای ایراد سخنرانی دعوت شده است چرا که شما حرف مهمی برای زدن داشته‌اید. همه خواستار موفقیت شما هستند.

برجسته سازی مطالب و مفاهیم ویژه نیز هنگام سخنرانی واجد اهمیت است. مطالبی را که توضیح آنها برای پذیرش مخاطب اهمیت بیشتری دارد مشخص کنید. کارشناسان فن بیان شیوه های گوناگونی برای اثر بخشی سخنرانی پیشنهاد می‌کنند. طرح «پرسش» و «راه حل برای آن» بهترین روش برای ارائه قدرتمند یک مطلب است. اول «مسئله» را بیان کنید بعد «راه‌حل» را ارائه دهید و آن را با یک مثال توضیح دهید. هنگام سخنرانی نباید فراموش کرد که تمام آنان که به سخنان شما گوش می دهند تیزهوش نیستند، پس بکوشید مطالب را بسیار ساده و روان ارائه کنید. توصیه می‌شود به طور متوسط در هر ساعت صحبت کردن 3 الی 4 نکته را شرح دهید.

سخنرانی را باید محکم و مستدل آغاز کرد، زیرا یک شروع خوب، موفقیت سخنرانی را تضمین می کند. برای این منظور از روشهای مختلف استفاده کنید گاهی یک حکایت یا قصه یا یک خاطره و در بعضی مواقع پرداختن به اصل مطلب می‌تواند شروع خوبی باشد. استفاده از نمودار و چارت هنگام سخنرانی استدلال های شما را مستندتر می سازد. افزون بر این بسیاری از مخاطبان شما نمی‌توانند همزمان با شما اعداد و آمار ارائه شده را تجزیه و تحلیل کنند. نمودار کمک می‌کند تا سریعتر به موضوع دست پیدا کنند و با شما همراه شوند. بسیاری از مخاطبان آخرین مطلبی را که شما می‌گویید به خاطر می سپارند، از این رو بکوشید آخرین مطلبی که می‌گویید همان نکته‌ای باشد که مـی خواهید مخاطبـان به آن بیشتر تـوجه کنند. بر نکات مهم تسلط داشته باشید. اگر شما نکات مهم را بدانید  راحت‌تر می توانید مخاطبان را قانع کنید و افزون بر این با آرامش و بدون استرس خواهید بود. در حین سخنرانی برای اجتناب از خستگی تنفس عمیق را فراموش نکنید، همچنین حتما از چشمانتان برای برقراری ارتباط با مخاطب استفاده کنید، زیرا با این کار مخاطبان احساس بهتری خواهند داشت، در این صورت شما می توانید تاثیر صحبتهایتان را ببینید و در نتیجه ادامه سخنرانی را تنظیم نمائید.

-طرز ایستادن و حرکات بدن صحیح ایستادن نشان دهنده اعتماد به نفس است. محکم بایستید. حرکات بیش از حد ممکن است حواس شنوندگان را پرت کند.  طبیعتا در هنگام ایستادن دستان خود را در کنار بدن قرار می‌دهید. برای تاکید بر روی نکات مهم، از حرکاتی استفاده کنید که آهسته و دقیق و در عین حال طبیعی باشند.به عاداتی که ممکن است داشته باشید، توجه کنید؛ عاداتی مثل دست روی دست انداختن، تکیه دادن به دیوار یا با خودکار به جایی زدن. این کارها نیز می‌تواند حواس مخاطبان شما را پرت کند یا به آنها بگوید که شما (نسبت به موضوع) بی‌علاقه و یا اینکه دستپاچه‌اید.سخنرانی خود را در مقابل آینه تمرین کنید تا نحوه اجرا و حرکات بدن خود را بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را تغییر دهید. شیوه‌های متفاوتی را مورد آزمایش قرار دهید تا در مجموعه حرکات و ژست‌های خود به آن هماهنگی که با آن احساس راحتی می‌کنید، برسید و همان را در برابر حضار به کار ببرید.

-نشسته سخنرانی نکنید. در حین سخنرانی باید به مخاطب نگاه کرد و گاهی نیز به اسلایدها، آن هم برای اطمینان از این که صفحه بدرستی در حال نمایش است. سخنرانانی که از روی نوشته‌های اسلاید، مانند کتاب داستان، شروع به خواندن می‌کنند و حتی نیم نگاهی هم به حضار نمی‌اندازند نمی‌توانند رابطه صمیمی با ایشان برقرار کنند.پیش از سخنرانی راجع به سوالاتی که ممکن است از شما پرسیده شود فکر کنید و جواب‌هایی برای آنها فراهم آورید. وقتی شخصی سوالی می‌پرسد بدقت گوش کنید. آن پرسش را دوباره تکرار کنید تا آنان که نشنیده‌اند، متوجه آن شوند. اگر جواب آن را می‌دانید به طور خلاصه پاسخ دهید. اگر پاسخ آن را نمی‌دانید از وی تشکر کنید و قول دهید بعد روی آن فکر می‌کنید. در حالتی هم که سوال را نفهمیده‌اید، از سوال‌کننده بخواهید در پایان سخنرانی با شما گفتگو کند.

-تجهیزات مناسب را آماده کنید. هر جلسه ای، نیازمند تمهیدات خاصی است. تجهیزات موردنیاز را بی کم و کاست از قبیل دستگاه نمایش، وایت‌برد، کامپیوتر و… آماده کنید. قبل از شروع جلسه سخنرانی تجهیزاتی را که قرار است استفاده نمائید یکبار آزمایش کنید، خرابی و یا عدم کارایی مناسب هرکدام از دستگاهها (حتی یک ماژیک وایت برد) می‌تواند تاثیر بسیار منفی بر ارائه مطالب شما داشته باشد. از آنجا که در حین سخنرانی شما مرکز توجه هستید هر حرکت شما تاثیر مستقیم بر مخاطب داشته و می تواند تاثیر بسزائی در مخاطب داشته باشد. به هنگام سخنرانی از حرکات مصنوعی بپرهیزید زیرا اقدامات تصنعی کاملا دیده می شوند، خودتان باشید و بگذارید زبان بدن شما طبیعی باشد. در ضمن موضوع سخنرانی را از روی نوشته نخوانید. خواندن مطلب از روی نوشته باعث می‌شود که ارتباط شما با مخاطبان دچار خدشه گردد و دستانتان نیز از اثرگذاری باز می ماند. در صورتیکه در این مورد مشکل دارید می‌توانید از یادداشتهای روی چارت یا تصویر استفاده کنید.

 در استفاده از سخت افزارهای سالن سخنرانی به نکات مهم زیر توجه کنید

ممکن است پاورپوینت یا فیلم یا نوشته روی کامپیوتر شما به درستی نمایش داده شود ولی به همان صورت روی کامپیوتر سالن دیده نشود. پس قبل از شروع سخنرانی حتما یک بار کل صفحات پاورپوینت خود را بر روی کامپیوتر سالن سخنرانی ببینید و بخصوص از اجرا شدن صحیح فیلم ها و تصاویر و فونت نوشته ها اطمینان حاصل کنید.ممکن است پروژکتور سالن به درستی میزان نشده باشد و قسمتی از مطالبی که باید نمایش داده شود بیرون از پرده بیفتد. برای پیشگیری از این وضعیت در حین طراحی صفحه باید سعی کرد دور صفحه کمی خالی باشد تا اگر پروژکتور میزان نبود چیزی از قلم نیفتد.قبل از شروع سخنرانی تلفن همراه خود را خاموش کرده یا در حالت ساکت بگذارید. زنگ زدن تلفن در وسط سخنرانی وجهه خوبی ندارد.

فایل های مربوط به پاورپوینت خود را از روی کامپیوتر خود بر روی یک سی دی نوشته و با استفاده از سی دی آنها را به کامپیوتر سالن منتقل کنید. انتقال اطلاعات با استفاده از فلش مموری درست نیست. علت اینست که به علت اینکه فلش مموری های زیادی از طرف دیگر سخنرانان به کامپیوتر سالن متصل میشوند احتمال آلوده شدن این کامپیوتر به ویروس زیاد است و این ویروس ها به راحتی به فلش مموری شما منتقل و سپس از طریق آن به کامپیوتر شخصی شما وارد میشوند. ویروس ها نمیتوانند از کامپیوتر سالن به روی سی دی بروند.

در حین سخنرانی برای عوض کردن صفحات سعی کنید تا از موس وایرلس استفاده کنید تا مجبور نباشید نزدیک به کیبورد یا ماوس پشت میز میخکوب شوید.همیشه برای سخنرای خود یک نقشه پشتیبان داشته باشید. بهترین نقشه پشتیبانی اینست که کل سخنرانی خود را از قبل حفظ کنید و یا حداقل، مطالب آنرا بصورت نوشته هم داشته باشید تا چنانچه احیانا کامپیوتر یا سیستم های الکترونیک سالن دچار اشکال شدند شما بتوانید سخنرانی خود را ادامه بدهید.

تاثیر سخنان شما زمانی آشکار می شود که مخاطبان را وادار به بحث کند. برای این منظور از آنها سوال کنید و جواب بخواهید اما در این مورد اصرار نکنید، شما می‌توانید از سایر روشها نیز برای مشارکت بیشتر و همراهی آنها استفاده کنید. (نوشتن پای تخته، قرائت یک متن یا…) برای کارائی بیشتر سخنانتان از طنز استفاده کنید زیرا استفاده از طنز محیط را جذاب‌تر می‌کند. در حین سخنرانی خودتان را جای مخاطب فرض کنید. اگر شما به جای مخاطب نشسته بودید، چه تاثیری از سخنران می گرفتید، در ضمن اطمینان حاصل کنید گرمای اتاق، نور محیط، و… مناسب می باشد. در غایت بازخورد کارتان را بسنجید، برای این منظور شفاهی یا کتبی، در انتهای جلسه از پرسشنامه‌های ساده استفاده کنید تا بتوانید در آینده کارتان را بهبود بخشید. سرانجام در پایان سخنرانی با تاکید بر یک موضوع اساسی تاثیری قاطع بر مخاطبان بگذارید.



<      1   2   3      >
.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 8
بازدید دیروز: 17
کل بازدیدها: 260035

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت