طراحی سایت

قالب وبلاگ

خرداد 94 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

کردستان با بهره‌مندی از ده‌ها هزار نیروی خلاق، کارآمد و تحصیلکرده از استان‌های غنی در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی پایدار محسوب می‌شود که تحقق این موضوع نیازمند تلاش و همت همگانی و تسهیل امور ازسوی مدیران مربوط است.


به گزارش آفتاب دل، کارآفرینی از موضوع هایی است که در همه ابعاد توسعه اقتصادی و اجتماعی از حدود 20 سال به این سو عملا در دنیای تجارت و کسب و کار مطرح شده است. کردستان نیز با بهره‌مندی از ده‌ها هزار نیروی خلاق، کارآمد و تحصیلکرده از استان‌های غنی در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی پایدار محسوب می‌شود که تحقق این موضوع نیازمند تلاش و همت همگانی و تسهیل امور ازسوی مدیران مربوط است.


بخش صنعت در کردستان از صنعت پایدار، متوازن و محکمی برخوردار نیست، چراکه بیشتر صنایع موجود در این استان، صنایع کوچکی هستند که به دلیل بدنه ضعیف مالی، نبود نقدینگی و سرمایه در گردش و بازار مناسب، توان رقابت این واحدهای تولیدی بزرگ را ندارند و همین موضوع، آسیب‌پذیری آنان را افزایش داده است.


نبود صنایع بزرگ و مادر در کردستان از دیگر مشکلات بخش تولید در این استان است و نداشتن سرمایه بر مشکلات آنها می افزاید.


ضوابط بانکی مانع رشد اقتصادی کردستان
یک کارآفرین کردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهارمی کند: در استان ما به کارآفرینی توجه چندانی نمی شود و با اینکه به گفته مسئولان، منابع قابل توجهی در بانک‌های استان وجود دارد، اما این منابع در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌گیرد.


"آرمان امجدی" ضوابط بانک‌ها را از عوامل رکود کارآفرینی در استان می داند و ادامه می دهد: در کشور و کردستان ضوابط دست و پاگیر بانک‌ها از عوامل بازدارنده در رشد اقتصادی محسوب می شود. باید سامانه بانکی کشور با شرایط فعلی متوقف شود تا تولید بتواند نفس بکشد. از دولت هم انتظار داریم که در این حوزه ورود پیدا کند.وی می افزاید: بانک‌های تجاری به هیچ وجه تعامل مناسبی با کارآفرینان ندارند و این قشر در استان از جایگاه خوبی برخوردار نیستند.


 حمایت از بانوان کارآفرین
یکی دیگر از کارآفرینان استان که کارگاه تولیدی شیرینی پزی دارد نیز دراین باره اظهارمی کند: به عنوان یک کارآفرین، نیازمند سرمایه هستم تا بتوانم کارم را گسترش دهم، اما هربار که به بانک ها مراجعه می کنم، سنگی جلوی پایم می اندازند.


" شریفه اسکندری" می گوید: مشکل کنونی ام نداشتن سرمایه و ضعف اساسی حمایت های دولتی است، چراکه اعتقاد دارم اگر مسئولان مربوط به بانوان به همان اندازه که به مردان توجه دارند بها دهند، چرخه تولید داخلی می چرخد و با هیچ مشکلی در این زمینه برخورد نمی کنیم.


وی ادامه می دهد: قوانین و مقررات باید کمی بازنگری شود تا کارآفرینی رشد کند. قانون کار هم به کارفرما و هم به کارگر مربوط می شود و در قوانین فعلی، کارگر و کارفرما هر دو زیان می بینند.
این بانوی کارآفرین کردستانی اضافه می کند: قوانین باید سبب تقویت سرمایه گذاری شود، نه اینکه هر روز تعداد باجه های بانکی زیادتر شود.


بازارهای هدف
یک کارآفرین دیگر استان که کارگاه تولیدی پوشاک دارد نیز اظهارمی کند: به دلیل نداشتن سرمایه نمی‌توانم پارچه ها را به صورت انبوه خریداری تا به افزایش تولید و درآمدم کمک کنم. برای این کار، نیازمند وام و تسهیلاتی ویژه هستم.


"جمال عباسی" از وضع موجود گلایه‌مند است و می گوید: یک کارآفرین برای خودکفایی و حرکت در مسیر تولید باید از هفت خان رستم  بگذرد و باید ازسوی دولت به کارآفرینان بهای کافی داده می شود.


وی عنوان می کند: در ظاهر هیچ مشکلی نداریم، اما درعمل در همه جا مشکل داریم. وقتی وصول چک برگشتی سال ها طول بکشد، اعطای دریافت یک وام که همه مسئولان مصوب کرده اند سال ها طول بکشد و موضوع هایی ازاین دست همه مشکل هستند. تعدادی از قوانین باید اصلاح شود، اما می دانم که از پیشنهاد تا اصلاح  نیز سال ها طول می کشد.


این کارآفرین کردستانی همچنین با اشاره به نبود حمایت‌های مسئولان از کارآفرینان اضافه می کند: با بهره‌گرفتن از فرهنگ بومی می‌توانیم اشتغالزایی و تحول اقتصادی ایجاد کنیم، اما باید مسئولان ما را برای شناسایی بازارهای هدف حمایت کنند، زیرا اکنون بیشتر تولید کنندگان نیازمند این بازارند.


بهره‌گیری از فرهنگ و هویت ملی
یکی دیگر از کارآفرینان استان که کارگاه صنایع دستی دارد نیز دراین باره می گوید: کارآفرینی بسیار سخت است و افرادی که در این عرصه موفق شده اند، واقعا هفت خان رستم را طی کرده اند. هرچند آغاز کسب‌وکارهای متعدد به شما این ضمانت را می‌دهد که زندگی‌تان هرگز کسل‌کننده نمی شود، اما آغاز مشاغل مجموعه‌ای از چالش‌ها و هیجان‌های منحصربه‌فرد را نیز به همراه دارد.


"فرهاد کاکه خانی" با اشاره به ویژگی‌های یک فرد کارآفرین ادامه می دهد: کارآفرین باید بااخلاق باشد و طوری عمل کند که ضامن فرهنگی اجتماع ما باشد، چون تربیت بر تعلیم مقدم است.


وی اضافه می کند: صنایع دستی موضوع ویژه ای است، چراکه فرهنگ و هویت ملی ماست. صنایع دستی ارزش فرهنگی، اجتماعی و فنی دارد و موضوع کارآفرینی و کسب و کار، فقط بخشی از این موضوع بزرگ را شامل می‌شود. کارآفرینی در حوزه صنایع دستی از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین باید دولت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روی آن تمرکز کنند و اهمیت زیادی به این حوزه دهند.


این کارآفرین امیدوار است که ارتباط بیشتری با کارآفرین برقرار شود تا آموزش و کارآفرینی و توجه به افراد آموزش یافته در حوزه صنایع دستی و آکادمیک و شناخت بخش‌های غیر آکادمیک محقق شود.


کاکه خوانی با بیان اینکه باید میان صنایع دستی و سرگرمی دستی تفاوت‌قائل شد، ادامه می دهد: کار در حوزه صنایع دستی مانند فعالیت‌های کارگری نیست. بنابراین باید به تفاوت این رشته با سایر حوزه‌ها توجه کرد.


راه کار آفرینی هموارتر شود
این کارآفرین کردستانی با اشاره به وجود چالش های بسیار در حوزه صنایع دستی، عنوان می کند: درطول فعالیتم با مشکلات زیادی روبه رو شده ام، اما باید راه را برای کار آفرینی هموارتر کرد.
کاکه خوانی حفظ سنت ها در تولید و ارائه صنایع دستی درکردستان را  یک مزیت کم نظیر برای جذب گردشگران خارجی می داند و بر ضرورت افزایش کیفیت این محصولات تأکید می کند.وی ادامه می دهد: شرکت در نمایشگاه های خارج از کشور و نیز برپایی نمایشگاه‌های تخصصی- صادراتی در داخل استان و دعوت از فعالان و بازرگانان خارجی حوزه صنایع دستی برای حضور در کردستان، بهترین کمکی است که دولت می تواند برای گسترش این صنایع انجام دهد و در این زمینه به کارآفرینان صنایع دستی استان کمک کند.


موانع اداری رفع شود
«خسرو جمشید نژاد» کارآفرین سنندجی دیگری است که در زمینه ساخت در و پنجره کارآفرینی کرده است. وی اظهارمی کند: در جامعه در زمینه کارآفرینی دچار تناقض هستیم. ازسویی می‌گوییم کارآفرینان خودانگیختگی و خوداتکایی دارند و خلاق هستند، اما ازسوی دیگر از دولت انتظار داریم برایمان همه کاری کنند. دولت باید تنها این موضوع را مدیریت کند و فراهم‌کننده و تسهیل‌کننده بستر باشد که این کار به کندی در استان انجام می شود.


ایجاد نظام کارآفرینی پایدار
یک کارشناس اقتصادی کردستان اظهارمی کند: چند سال است که پایداری در بسیاری از حوزه‌های فعالیت‌های جامعه وارد شده، چه بسا وقتی صحبت از توسعه پایدار می‌شود منظور خارج شدن از فعالیت‌های جزیره‌ای است.«جمال الدین مفاخری» می افزاید: هدف کارآفرین ایجاد انسجام و یکپارچگی میان جزیره‌ها و فعالیت‌های مختلف است و در این کانون هم هدف ما ایجاد نظام کارآفرینی پایدار است.


وی با بیان اینکه لازمه کارآفرینی، ارزشمند بودن فعالیت‌های آن است بیان می کند: باید شرایطی فراهم شود که کارآفرینان به ادامه کار خود رغبت پیدا کنند.این کارشناس اقتصادی تداوم در کار را عامل بهره‌وری می داند و می گوید: استمرار حمایت از کارآفرینان برای ایجاد اعتماد در آنها بیش از پیش اهمیت دارد.


مفاخری عنوان می کند: اگر کارآفرین بخواهد موفق شود باید تعدادی از عناصر مانند بانک‌ها و سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ایجاد کارآفرینی پایدار راه را هموارتر کنند.


وی با اشاره به این که نظام اداری در این مهم نقش اساسی دارد، می افزاید: باید با تشکیل کارگروه و تدابیر ویژه، نظام تسهیلگری برای کارآفرینی ایجاد شود.این کارشناس اقتصادی اضافه می کند: در برخی موارد از زمانی که ایده‌ای به ذهن می رسد تا زمانی که می خواهد محقق شود، آن ایده در مسیر مشکلات نظام اداری از بین می‌رود.


گزارش از غریبه رحیمی



هر روز خبرهایی از افزایش نرخ بیکاری در جامعه می شنویم و جوانانی که در به در به دنبال کار می گردند، اما چیزی به دست نمی آورند، اما این سکه روی دیگری نیز دارد و آن هم وجود کارآفرینان است؛ کارآفرینانی که با غنیمت شمردن فرصت هایی کوچک، به موفقیت دست یافته و برای خود شغلی دست و پا کرده اند...
هر روز خبرهایی از افزایش نرخ بیکاری در جامعه می شنویم و جوانانی که در به در به دنبال کار می گردند، اما چیزی به دست نمی آورند، اما این سکه روی دیگری نیز دارد و آن هم وجود کارآفرینان است؛ کارآفرینانی که با غنیمت شمردن فرصت هایی کوچک، به موفقیت دست یافته و برای خود شغلی دست و پا کرده اند.
زنان ایرانی ثابت کرده اند در این زمینه بویژه در حوزه مشاغل خانگی می توانند بسیار خوب عمل کنند. بانوان کردستای نیز از این قاعده مستثنا نیستند؛ بانوانی که با  پشتکار فراوان توانسته‌اند در کسب و کار خود موفق باشند و علاوه بر کمک به اقتصاد خانواده خود، به ایجاد اشتغال نیز کمک کنند.
یکی از این بانوان موفق «فریده مجیدی» 37 ساله است که سر چهارراه چهارباغ سنندج مغازه بزرگ عرضه انواع ترشی‌ها را مدیریت می کند. وی که حدود 4 سال مشغول تهیه ترشی های محلی و عرضه به بازار است، اکنون به عنوان بانوی کارآفرین موفق شناخته می شود. با این بانوی کارآفرین به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید.
  • چطور شد تصمیم گرفتید که مغازه ترشی فروشی راه بیندازید؟
از کودکی علاقه زیادی به غذا درست کردن داشتم و از همان دوران به دلیل تعریفی که پدرم از دست پختم می کرد، روز به روز علاقه ام به پختن غذاهای خانگی بیشتر می شد تا اینکه بعد از ازدواج تصمیم گرفتم کاری را آغاز کنم تا هم منبع درآمدی برای خانواده ام شود و هم بتوانم به کمک آن در اجتماع حضور بیشتری داشته باشم.
  • در آغاز کار با ناامیدی و پشیمانی در این کار مواجه نشدید؟
کارم را با فروش کمی ترشی کلم آغاز کردم و آن را به مغازه ای نزدیک منزل خود فروختم. با گذشت زمان مشتری‌های زیادی پیدا کردم. بنابراین تصمیم گرفتم خودم مغازه ای برپا کنم. برای تحقق هدفم، انگشتر نامزدی خود را با قیمت 350هزارتومان فروختم و این مغازه را با وسایل اندکی برپا کردم. وقتی به مرور زمان تعداد مشتری هایم زیاد شد، 3 نفر خانم را استخدام کردم که آنها همزمان با من در این مغازه مشغول به کارند.
  • چند مدل ترشی در کردستان تهیه می شود؟
ترشی پای ثـابت سفـره های خانه و مجالس رسمی و مهمانی کردستانی‌هاست و هستند بسیاری از بانوانی که انواع ترشی را درست
می کنند. در واقع بیش از 100 نوع ترشی در کردستان تهیه می شود که در تهیه آن از گیاهان بومی منطقه ای نیز استفاده می کنند.
  •  شغل‌های خانگی سودآورند؟
یکی‌از شیوه‌های کسب و کاری که امروزه در همه جای دنیا از اقبال زیادی برخوردار است و روزبه‌روز نیز بر تعداد و تنوع آنها افزوده می‌شود، کار در منزل است. فقط کافی است بدانید که قرار است از طریق خانه کار ‌کنید نه در خانه. بنابراین فضایی کاملا مجزا برای محل کارتان ایجاد کنید و برخورد خوبی با مراجعان خود داشته باشید. بهتر است همان‌طور که برای پول ارزش قائلید، برای وقت نیز ارزش قائل شوید.
  • ‌ در طول سال‌های گذشته کدام کسب‌و‌کارهای خانگی توانسته‌اند برای صاحبانشان درآمد‌زایی خوبی داشته باشند؟
 آشپزی یکی از اینگونه کسب وکارهاست. بسیاری از ثروتمندان و افراد مشهور از راه طبخ دستورغذایی ویژه خودشان مشهور و ثروتمند شده‌اند. بنابراین اگر دستپخت خوبی دارید و دیگران از آن تعریف می‌کنند، بهتر است فرصت را از دست ندهید و دست‌به‌کار شوید، چرا‌که امروز به‌سبب موقعیت‌های شغلی و این که مردم بیشتر زمان خود را در خارج از منزل سپری می‌کنند و امکان آشپزی ندارند، می توانید بهترین سودآوری را داشته باشید. به‌راحتی با تعدادی تراکت که در محل زندگی خود پخش می‌کنید، می‌توانید صاحب یک کسب‌و‌کار خانگی موفق شوید و آن را به‌سرعت گسترش دهید. صنایع دستی نیز از دیگر شغل‌های خانگی موفق دیگر است. اگر هنرمند هستید، مثلا نقاش یا خطاط ‌ هستید یا با صنایع دستی محلی خود مانند میناکاری و قلم‌زنی ‌آشنا هستید، می‌توانید شرایط خوبی را برای داشتن شغلی مستقل، آن هم بدون هزینه فراهم کنید، چرا‌که هنر همیشه طرفداران ویژه خود را دارد. اگر بتوانید محصولات ویژه منطقه خود را تولید و بازاریابی کنید ‌یا در‌اختیار گردشگران قرار دهید، می‌توانید از این‌طریق، ‌هم ثروتمند شوید و هم به جاذبه‌های گردشگری منطقه‌ای خود کمک کنید.
  • به عنوان یک زن در این کار با مشکل مواجه نشدید؟
 به هرحال یک نکته وجود دارد و آن هم اینکه زنان در مقایسه با مردان کمی دیرتر به مقصد و هدف خود می رسند. همیشه موانعی برسر راه زنان وجود دارد که  شاید بزرگ تر از موانع موجود برای مردان باشد، اما باید این موانع را پشت سر گذاشت تا به موفقیت رسید. زن ها نیز مطمئنا به هدف خود می رسند شاید کمی دیرتر و خسته تر، اما مهم این است که به این هدف می رسند. آغاز هرکاری سخت است و کار من نیز سختی های خود را داشت. یک سال طول کشید تا با تبلیغات مختلف، جا بیفتم و مردم مرا بشناسند و به عنوان کسی که به تعهد خود عمل می کند، به من اعتماد کنند. سال نخست کار هیچ درآمدی نداشتم و فقط هزینه می کردم تا وقتی که توانستم در کار خود جا بیفتم، همه به من اعتماد کنند و مشتری های خاص خود را داشته باشم.
  • عوامل موفقیت کار خود را در چه می بینید؟
پشتکار فراوان، اتکا و توکل بر خدا، ایجاد انگیزه کار و فعالیت و همراه  بودن همسرم و حفظ آرامش خانواده، ریسک پذیری، امید و نهراسیدن از شکست را از عوامل موفقیت در کار خود می دانم.
  • هیچ وقت در کار خود دچار ناامیدی و خستگی هم شده اید؟
وقتی وارد این شغل خانگی شدم، مردم فکر می کردند به عنوان یک زن نمی توانم موفق باشم، اما ناامید نشدم. البته ممکن است خسته شده باشم، اما این خستگی به معنای ناامیدی نبود. من آدم سرسختی بودم و شنیدن این حرف ها سبب
می شد تا تلاشم را بیشتر کنم. هیچ وقت این حرف ها سبب نشد درجا بزنم، متوقف شوم و برگردم، بلکه آنقدر کارم را ادامه می دهم تا بتوانم به کارآفرینی موفق تبدیل شوم.
  • بخت در موفقیت کار شما چه تأثیری داشته است؟
 مردم موفقیت ها را به شانس نسبت می دهند، در صورتی که مسیری که آدم انتخاب می کند ریسک و خطر دارد و وقتی وارد آن می شوید، اعتماد و اعتقاد به خدا اهمیت ویژه ای دارد. درباره موفقیت هم می توان بگویم که خواستن، مهم ترین موضوع است و اگر می خواهیم کارآفرین باشیم باید حرکت کنیم، زیرا وقتی حرکت کنیم در مسیر خود با آدم‌هایی برخورد می کنیم که می توانند ما را وارد مسیر‌های جدید تری از زندگی کنند، درصورتی که این موضوع برای فردی که ایستاده  است و هیچ تلاشی نمی کند، به وجود نمی آید، چون خودش نخواسته است، اما آن را به بد شانسی نسبت می دهد که اصلا درست نیست.
  • بزرگ ترین آرزوی شما چیست؟
بزرگ ترین آرزویم، موفقیت در کار و زندگی ام است. دوست دارم مغازه های بزرگ تری داشته باشم و انواع غذاهای سنتی و محلی و ترشی کردستان را درست کنم و در مغازه هایم ده ها خانم مشغول به کار شوند تا غذاهای محلی کردی به دست فراموشی سپرده نشود.


یکی از مشکلات عمده کردستانی ها مانند مردم سایر نقاط کشور، تهیه مسکن و سرپناهی مناسب برای شهروندان است...

1394/03/02

یکی از مشکلات عمده کردستانی ها مانند مردم سایر نقاط کشور، تهیه مسکن و سرپناهی مناسب برای شهروندان است. در دولت گذشته طرح مسکن مهر برای رفع این مشکل کلید خورد؛ طرحی که در ابتدا گامی روبه جلو به نظر می رسید، اما در مراحل اجرا، مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرد که از آن جمله می توان به نبود نظارت بر تعاونی ها برای بررسی چگونگی دخل و خرج ها اشاره کرد که همین موضوع سبب نارضایتی شدید متقاضیان مسکن مهر شد.
مسکن مهر به عنوان طرحی نیمه تمام که به دولت یازدهم به ارث رسیده است هر روز مشکل ساز می‌شود و هنوزهم  علاوه بر این که بسیاری از واحد‌ها به متقاضیان تحویل داده نشده‌، گلایه‌های مردمی که واحدهایشان را تحویل گرفته اند نیز بیش از قبل شنیده شود. مسکن مهر که به عنوان بزرگ‌ترین طرح ساخت مسکن در تاریخ کشور در دولت نهم کلید خورد و در دولت دهم با تعهد ساخت، جنبه اجرایی به خود گرفت، هنوزهم تکلیف تعدادی از این مسکن ها مشخص نیست.
  • بی توجهی به زیرساخت ها
یک شهروند سنندجی در گفت‌وگو با همشهری اظهارمی کند: در ساخت این مسکن ها به زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی توجه نشده است.
«فرید علیزاده» ادامه می دهد: ساکنان مسکن مهر بعد از تحویل?گرفتن واحدهایشان، تازه با مشکلاتی مانند نبود مدرسه، مسجد، نانوایی و کمبود امکانات رفت و آمد عمومی  مواجه می‌ شوند و ترجیح می دهند آن را اجاره دهند و خود به مکانی بروندکه امکانات رفاهی بیشتری دارد.
 یک شهروند دیگر نیز اظهارمی کند: گذرگاه ها و معابر، شب هنگان نور مناسبی ندارند و همین موضوع عبور و مرور را به ویژه برای زنان و کودکان در ساعت های اولیه شب سخت کرده است.
«مهین صلواتی» می گوید: ایجاد پایگاه اطفای حریق با توجه به وجود ساختمان های پرجمعیت و مراکز تجاری و نیز درمانگاه برای برطرف کردن مشکلات بهداشتی و درمانی مردم الزامی به نظر می رسد. مردم مجبورند برای دریافت ساده ترین خدمات درمانی به مرکز شهر مراجعه کنند.
  • بی کیفیتی مصالح
یک شهروند دیگر ساکن طرح مسکن مهر سنندج نیز در گفت و گو با همشهری اظهارمی کند: مصالحی که در ساخت این آپارتمان ها به کار برده شده، بی‌کیفیت است.
«مرتضی علی رضایی» ادامه می دهد: استاندارد نبودن مصالحی از قبیل کاشی، سرامیک، پکیج، در‌وپنجره، لوله‌های آب ‌و فاضلاب و رادیاتورها می تواند در آینده‌ای نزدیک به یک مشکل اساسی برای ساکنان تبدیل شود.
وی می گوید: هنگامی هم که به این تعاونی ها اعتراض می کنیم، با تأکید بر اطمینان از استاندارد بودن مصالح به کار رفته در ساختمان‌ها، می گویند درصورتی که مشخص شود مصالح، غیراستاندارد هستند از هزینه شخصی خود اقدام به تعویض همه آنها می کنیم و درواقع وعده سرخرمن می دهند.
  • نبود پارکینگ
یکی دیگر از شهروندان نیز اظهارمی کند: مشکل اساسی نبود پارکینگ است، درحالی که این موضوع در طرح های مسکن مهر، باید به عنوان برنامه ای اولویت دار ازسوی دست اندرکاران اجرایی پیگیری می شد.
«آزیتا نظری» می افزاید: باید مکانی را با سنگ و چوب برای خود مشخص و به عنوان پارکینگ از آن استفاده کنیم، چراکه بیشتر واحد ها خودرو دارند و به دلیل کمبود جا گاهی مجبوریم زودتر از سرکار برگردیم تا مبادا جای خودرویمان را بگیرند.
وی ادامه می دهد: محوطه سازی و آماده نبودن معابر این مسکن ها نیز سبب بروز مشکلات بسیاری برای ما شده است. این شهروند می گوید: کودکان ما نه مکانی برای بازی دارند و نه محوطه ای که آسفالت شده باشد، سراسر محوطه پر از چاله و است و وقتی هنگام بازی کردن به زمین می خورند، همه بدنشان زخمی می شود.
  • طرحی پر ایراد
یک شهروند دیگرسنندجی نیز می گوید: مسکن مهر طرحی بود  که از‌‌ همان اول ایرادهای بسیاری داشت. یک روز معلوم می‌شد متقاضیان باید میزان آورده خود را افزایش دهند. روز دیگر خبر از خانه‌های آماده‌ای بود که هنوز آب و برق و گاز نداشت. یکبار دیگر نیز خبر می‌رسید مصالح خانه‌ها غیراستاندارد است.
«فرزاد امینی» عنوان می کند: محل ساخت این خانه‌ها نیز آنقدر نامناسب انتخاب شده است که مردم تمایلی به زندگی در خانه‌های تحویل داده شده ندارند.
وی ادامه می دهد: کمبود مدرسه، مهم ترین مشکل ماست، چراکه مجبوریم بچه هایمان را به مدرسه‌هایی در مرکز شهر بفرستیم که این موضوع خود سبب دلواپسی ما شده است.
این شهروند عنوان می کند: باید افرادی که درحال ساخت این مسکن ها هستند دقت بیشتری به کارگیرند، چراکه تنها داشتن خانه 50 یا 60 متری، رفاه محسوب نمی شود، بلکه در ساخت این خانه ها باید به فکر ایجاد مدرسه، مسجد، مکان های تفریحی، خدمات رفاهی بیشتر نیز برای ساکنان باشند.
  • بازهم تقاضای پول دارند
یک متقاضی مسکن مهر در سنندج نیز می گوید: با عنوان های مختلف از متقاضیان پول دریافت کرده‌اند، اما هنوز واحدها را تحویل نداده‌اند.
«انور حسین پناهی» اظهار می‌ کند: سال هاست پولی که درخواست کرده بودند واریز کردیم و پس از واریزی گفته شد، 5 میلیون تومان دیگر واریز کنید که آن را نیز با دریافت وام پرداخت کردیم، اما بازهم خانه را تحویل ندادند و تقاضای پول دارند و چون ما هم نمی‌توانیم دیگر پولی فراهم کنیم، به فکر فروش آن افتاده‌ایم.
«نظام فریدی» که راننده ماشین سنگین است و از تحویل نشدن این مسکن ها به رانندگان دل پری دارد نیز می گوید: با این حرکت لاک پشتی ماه ها و بلکه سال های دیگر نیز زیرساخت ها کامل نمی شود. با این وجود تکلیف ما چیست؟ باید در کوی و برزن و بیابان و صحرا چادر بزنیم تا همه زیرساخت ها آماده شود؟
وی ادامه می دهد: از مسئولان می خواهیم نگذارند برخی بی برنامگی ها سبب تلخ شدن کام افراد فرودستی مانند ما شود و آرزوی شیرین خانه دار شدن را پس از سال ها به کابوسی هولناک مبدل کند. اگر واقعا این طرح به این زودی ها افتتاح نمی‌شود، تکلیف ما را روشن کنند و جای دیگری را به ما اختصاص دهند.
  • جایگاه نامناسب مسکن مهر در خرید و فروش
مدیر یکی از بلوک های مسکن مهر سنندج نیز می‌گوید: این مجتمع های مسکونی مشکلات فراوانی دارد و هیچ  مسئولی نیز پاسخگوی آنها نیست.
«عبدالله کاکه خانی» می افزاید: وجود جاده باریک، غیرهموار و خاکی، حجم بالای سکنه، نبود مراکز دینی و مذهبی و آموزشی در مسیر، ما را با مشکل مواجه کرده است.

  • طرح جامع مسکن هنوز نواقصی دارد
رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی با بیان این که طرح جامع مسکن هنوز نواقصی دارد و به تأیید نمایندگان نرسیده است، می گوید: از نواقص طرح جامع مسکن، ابهام در سیاست و نگاه دولت به طرح جامع مسکن است که باید تعیین تکلیف شود.
«سیداحسن علوی» می افزاید: این جلسه ها هنوز نتایج قطعی نداشته و به علت مشخص نبودن سیاست دولت درباره طرح مسکن مهر، طرح جامع مسکن تاکنون به تأیید مجلس شورای اسلامی نرسیده است.
وی با تاکید بر تعیین تکلیف مسکن اجتماعی و حمایتی کارگران ازسوی وزارتخانه های راه و شهرسازی و کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه می دهد: رسیدگی به وضع بافت های فرسوده و پیش بینی تدابیر مناسب این حوزه نیز از موضوع های مورد انتظارمجلس شورای اسلامی است که دولت باید نسبت به آنها پاسخگو باشد.
علوی با بیان اینکه روند بررسی طرح جامع مسکن در این کمیسیون ادامه دارد، عنوان می کند: هنوز درباره طرح جامع مسکن به نتیجه قطعی نرسیده ایم، چراکه دولت باید رویکردش درقبال مسکن مهر مشخص و شفاف شود.
وی اضافه می کند: اکنون حرکت روبه جلوی طرح مسکن مهر به دلیل مشخص نبودن سیاست دولت در قبال این طرح، کند شده است و  ریشه آن به پرداخت تسهیلات بانکی برمی گردد.


نوشته شده در تاریخ شنبه 94/3/2 توسط gharib
وبگاه چشم ها را باید شست

شوهرداری حضرت فاطمه ی زهرا (س)

فاطمه(س) با آن همه فضیلت، همسری نیکو و مطیع برای امیر مؤمنان علی(ع) بود.

به گزارش قلم سپید ،  وبگاه چشم ها را باید شست نوشت:

1- توجه به خشنودی شوهر 

برای زن بزرگ ترین موفقیت و ارزش این است که در شئون گوناگون زندگی، خشنودی همسرش را به دست آورد و از هر گونه عملی که موجب ناراحتی شوهر می گردد پرهیز نماید. حضرت علی(ع) می فرمایند: «جهاد زن، خوب شوهرداری است» زن برای اینکه بتواند در این جهاد پیروزمند باشد باید تمام سعی و تلاش خود را بکار گیرد تا خانه را محل آرامش مرد قرار دهد.

رفتار حضرت زهرا(س) با شوهر در عالی ترین مرحله صفا و مهربانی بود. نه تنها هرگز خاطر شوهر را نرنجاند بلکه یاوری مهربان برای او بود.

حضرت علی(ع) می فرمایند: «سوگند به خدا، من زهرا(س) را تا آن زمان که خداوند او را به سوی خود برد، خشمگین نساختم و در هیچ کاری موجب ناخشنودی او نشدم. او نیز هیچ گاه مرا خشمگین نکرد و عملی از او سر نزد تا باعث ناخشنودی من شود.»

2- یاری شوهر در طاعت خداوند

از ویژگی های مهم حضرت فاطمه(س) این بود که آن بزرگوار بهترین یار و یاور شوهرش علی(ع) در اجرای فرامین الهی بود. پیامبر(ص) از علی(ع) سوال کرد: همسرت را چگونه یافتی؟ و علی(ع) پاسخ گفت: نِعْمَ الْعَوْنُ علی طاعَةِ اللَّه(بهترین یار و یاور برای اطاعت و بندگی خدا).

3- اطاعت محض از شوهر  …

فاطمه(س) با آن همه فضیلت،  همسری نیکو و مطیع برای امیر مؤمنان علی(ع) بود. روایت است هنگامی که علی(ع) به فاطمه (س) می نگریست، غم و اندوهش برطرف می شد.

4- صدا زدن همسر با احترام

آن بانوی بزرگوار، نام همسر خود را با احترام یاد می کرد. گاهی وی را با کنیه «ابالحسن» می خواند و گاهی با یاد قرابت نسبی(یا ابن عم) وی را ندا می داد.

5- تقسیم کار 

رسول خدا در اولین شب ازدواج علی (ع) و زهرا(س) کارهای آنان را به این شکل تقسیم نمود: خمیر کردن آرد و پختن نان و تمیز کردن و جارو زدن خانه به عهده فاطمه (س) باشد و کارهای بیرون منزل از قبیل جمع آوری هیزم و مواد غذایی را علی(ع) انجام دهد.

پس از آن بود که حضرت زهرا(س) فرمود: جز خدا کسی نمی داند که از این تقسیم کار تا چه اندازه خوشحال شدم، زیرا رسول خدا (ص) مرا از انجام کارهایی که مربوط به مردان است، باز داشت.

[ البته در روایت آمده که با وجود این تقسیم کار، امام علی علیه‌‍‌السلام، در خانه نیز به فاطمه سلام‌الله‌علیها، کمک می‌کرد و از بار سنگین کارهای داخل خانه که بر دوش او بود، می‌کاست. حضرت علی (ع) در خانه، عدس پاک می‌کرد، خانه را جارو می‌زد و در آسیاب کردن جو به فاطمه (س) یاری می‌داد. ] [

 

6- مراعات همسر و عدم طلب آنچه در وسع شوهر نبود

فاطمه (س) هیچ گاه حتی اموری را که احتمال می داد علی(ع) قادر به تدارک آنها نباشد، از او طلب نمی نمود؛ تا آنجا که از علی(ع) در رابطه با فاطمه(س) نقل شده است: به خدا سوگند که او را به خشم نیاوردم و تا هنگامی که زنده بود، او را وادار به کاری که خوشش نیاید نکردم؛ او نیز مرا به خشم نیاورد و نافرمانی هم نکرد.

7- ظاهری آراسته و معطر برای شوهر

رسیدگی به وضع ظاهری به خاطر همسر از اصول زندگی یک زن و مرد مسلمان است. آمده است پیامبر برای شب عروسی حضرت زهرا(س) دستور داد عطرهایی خوشبو تهیه کنند و حضرت زهرا(س) نیز در داخل خانه دائماً معطر بودند.



<      1   2   3      
.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 18
بازدید دیروز: 14
کل بازدیدها: 260108

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت