طراحی سایت

قالب وبلاگ

شهریور 95 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
نویسنده: غریبه رحیمی/ روزنامه‌نگار
در چند سال اخیر شاهد آن هستیم که تولید نوشت‌افزارهایی با طرح‌های ملی و دینی به دغدغه جامعه و مسئولان فرهنگی در این عرصه تبدیل شده است، به طوری که در سال 91 تنها 2برند در این عرصه فعالیت می‌کردند، اما تا سال 93 این تعداد به 30برند رسید...


در چند سال اخیر شاهد آن هستیم که تولید نوشت‌افزارهایی با طرح‌های ملی و دینی به دغدغه جامعه و مسئولان فرهنگی در این عرصه تبدیل شده است، به طوری که در سال 91 تنها 2برند در این عرصه فعالیت می‌کردند، اما تا سال 93 این تعداد به 30برند رسید. در نمایشگاه امسال نوشت افزار ایرانی_اسلامی «ایران نوشت » 100 طرح جدید و 50 برند ایرانی حضور دارند. با این حال باز هم نوشت افزار با همان شکل و شیوه و برند‌های غربی در بازار دیده می‌شود که این نگاه ویژه مسئولان مرتبط را می‌طلبد و لازم است که ارگان‌های مرتبط از ورود این نوع اجناس به دلیل تاثیرگذاری فراوان آنها بر ذائقه فرهنگی دانش آموزان جلوگیری کنند.
هنوز هم نوشت افزارهای وارداتی با تصاویر شخصیت‌های کارتون‌های غربی در بازار به وفوردیده می‌شوند که هیچ تناسب و سنخیتی با فرهنگ ما ندارند و از آن جا که الگو پذیری کودکان و نوجوانان در این سنین صورت می‌گیرد و به ویژه دبستانی‌ها بیشترین تاثیرپذیری را دارند، باید مسئولان ذی ربط فکری به حال این موضوع کنند، زیرا کودکان به تصاویری که روی وسایل شخصی شان وجود دارد علاقه دارند و با آن ارتباط می‌گیرند و حتی آن را الگوی عملی خود می‌کنند.
 لازم است که از شخصیت‌های دینی و ملی به عنوان تصاویر و برندهای این نوشت‌افزار‌ها استفاده شود. با به کارگیری ذوق و خلاقیت صاحبان هنر و اندیشه کشور می‌توان نمادهای زیبایی را از تاریخ این مرزو بوم برای دفاتر و نوشت افزار کودکان و نوجوانان طراحی کردو به نوعی سبک زندگی اسلامی -ایرانی را به دانش آموزان آموخت.
از طرفی مشکل تولیدکنندگان داخلی این است که برخی از آنها فقط دغدغه دارند باید از عناصر و نمادهای داخلی با توجه به این که برای دانش آموزان جذابیت داشته باشد استفاده کنیم و به محتوا کامل اندیشیده باشیم. اگر برای آن برنامه ریزی نکرده باشیم نمی‌توانیم موفق باشیم.
حدود 2 سال است که توجه جدی‌تری به این صنعت شده و با روش‌های بدیع و ابتکاری سعی شده است بازار فرهنگی به نوعی از دست محصولات غربی خارج و به دست تولیدکنندگان ایرانی سپرده شود. توصیه می‌شود که والدین ضمن استقبال از خرید کالاهای داخلی بر لزوم حمایت از نوشت افزارهای ایرانی و اسلامی به عنوان سپری در برابر تهاجم فرهنگی و کانالی برای تسلط تربیت دینی استفاده کنند و اهتمام ویژه‌ای به آن داشته باشند. باید فعالان فرهنگی دغدغه مند در این عرصه وارد شوند و خانواده‌ها را از تاثیرپذیری فرزندانشان از این برند‌های وارداتی و مخرب آگاه سازند.


نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 95/6/24 توسط gharib
نویسنده: غریبه رحیمی/ روزنامه‌نگار
زیر پل فردوسی سنندج، روبه روی مسجد ملاویسی و نبش بلوار کردستان در خیابان ناصرخسرو، حمام تاریخی «شیشه» وجود دارد که ورودی آن مامنی برای معتادان شده است...

1395/06/24

زیر پل فردوسی سنندج، روبه روی مسجد ملاویسی و نبش بلوار کردستان در خیابان ناصرخسرو، حمام تاریخی «شیشه» وجود دارد که ورودی آن مامنی برای معتادان شده است.


وجود بناهای تاریخی در یک شهر یا روستا حکم یک شناسنامه را برای آن منطقه دارد و سابقه فرهنگی آن به حساب می‌آید. به همین دلیل نیاز است که مسئولان و مردم بیش از پیش به هویت‌های فرهنگی و تاریخی توجه داشته باشند، زیرا در صورتی که به این بناها توجه و در احیای آنها تلاش نشود، هویت‌ فرهنگی آن منطقه در لابه‌لای صفحات تاریخ به دست فراموشی سپرده می‌شود.


حمام شیشه سنندج بر خلاف اسمش شیشه‌ای نیست، بلکه از سنگ و گچ و ملات ساخته شده است. با این حال به کار رفتن شیشه‌های رنگی زیبا در این حمام، آن را به این نام معروف کرده است. برخی قدمتش را به دوران قاجاریه و برخی دیگر آن را به دوران زندیه نسبت می‌دهند، حمامی که به گفته قدیمی‌های محل، در تملک خانواده بابان بوده است.


 این حمام تاریخی در سال 83 به صورت کامل مرمت و قرار شد که به عنوان یکی از آثار تاریخی مورد بازدید گردشگران قرار بگیرد و موزه دائمی عکس کردستان شود، ولی تنها یک سال بعد از مرمت، در حمام شیشه بسته شد و تاکنون کسی برای بازگشایی آن اقدامی نکرده است.


این بنای قدیمی که در حال حاضر جزوی از هویت تاریخی وفرهنگی کردستان محسوب می‌شود تاکنون درگیر مشکلات بسیاری بوده است و این مشکلات تهدیدی برای این بنا محسوب می‌شوند. یکی از مشکلات موجود عبور کانال فاضلاب سنندج از نزدیکی آن است که سبب شده تا آب به دیوارهای آن نفوذ پیدا کند و هر روز بخشی از دیوارهای حمام تاریخی شیشه از بین برود. با توجه به این وضع هر روز بخشی از گچ و گل روی دیوارهای حمام شیشه فرو می‌ریزد و اگر این روند ادامه داشته باشد بدون شک باید منتظر تخریب کل دیوارها باشیم.


درسال 83 به دلیل نفوذ فاضلاب به دیواره‌های این حمام و ریزش نقش‌های تزئینی، آهک بری و گچبری کمیاب مزین به نقوش گیاهی و حیوانی این اثر تاریخی مورد مرمت قرار گرفت تا مورد بازدید عموم مردم و میهمانان وگردشگران این شهر قرار بگیرد، اما اکنون این بنای تاریخی مورد بی‌مهری قرار گرفته و ظرفیت‌های این بنا به دلیل نبود مدیریت مغفول مانده است.


این حمام در حال حاضر نیاز به توجه ویژه دارد، زیرا کارتن خواب‌ها و معتادان با آرامش خاطر این محل را استراحتگاه خود کرده اند. این در حالی است که این اثر باستانی با شماره 2839 به ثبت فهرست آثار ملی ایران هم رسیده است. حال بنابه این موارد اشاره شده در بالا و وضع اسف بار این اثر باستانی سنندج، این سوال مطرح می‌شود: زمان رسیدگی به وضعیت اسفناک این اثر تاریخی کی فرا می‌رسد؟



تابستان فصل خوش‌نشین‌ها یا اجاره‌نشین‌ها/ همه راه‌ها به رم ختم می‌شود

هر سال در تابستان و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها موجی از نقل و انتقالات در مسکن به وجود می‌آید، به طوری که تابستان را فصل خوش‌نشین‌ها یا اجاره‌نشین‌ها نیز می‌نامند...

به گزارش آفتاب دل، هر سال  در تابستان و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها موجی از نقل و انتقالات در مسکن به وجود می‌آید، به طوری که تابستان را فصل خوش‌نشین‌ها یا اجاره‌نشین‌ها نیز می‌نامند. اجاره‌نشینی  موضوعی است  که بسیاری از جوانانی که تازه تشکیل خانواده داده‌اند و خانواده‌هایی که با درآمد کم امرار معاش می‌کنند با آن دست به گریبانند؛ خانواده‌هایی که برای تأمین مسکن اجاره‌ای خود با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند.

 


هرسال بر اساس نرخ تورم در کشور اجاره بهای مسکن افزایش پیدا می‌کند واین یک عرف در جامعه است، اما به دلیل نبودابزارهای قانونی برای اجرای بندهای قانونی در مورد مسکن و اجاره بهای آن، شاهد تغییرات محسوس اجاره بهای مسکن هستیم. در چند سال گذشته  در استان نرخ‌ها بدون هیچ ضابطه‌ای افزایش پیدا کرده است. در سال جاری نیز باوجود آن که شاهد رکود بازار و تا حدودی تثبیت قیمت‌ها در بازار بوده‌ایم، اما اجاره بهای مسکن در برخی از مناطق شهری تغییرات محسوسی داشته است.

 


درباره قیمت مسکن و اجاره بهای آن مطالب بسیاری ارائه شده است، اما آنچه در این میان بسیار مهم است برخورد مشاوران املاک و مالکان مسکن درقبال مستاجران است که نقش اساسی در تعیین اجاره بها ایفا می‌کنند. مستاجر ناچار از پذیرش خواسته‌ آنها می‌شود، زیرا نیازمند سرپناهی امن برای خود و خانواده‌ است.

 


 یکی از شهروندان اجاره نشین در شهرک «نخشین» در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: هزینه اجاره خانه بسیار بالا رفته است،  به طوری که خانه‌ای که سال گذشته با 10 میلیون رهن و 400 هزارتومان اجاره کرده بودم، امسال مالک خانه با وجود بالا بردن رهن آن قیمت کرایه را نیز افزایش داده است.

 

قیمت اجاره بهای مسکن و رهن آن در همه جا بسیار بالا رفته و کسی به این موضوع رسیدگی نمی کند. «علی رمضانی» با انتقاد از وضع نامناسب بازار مسکن و اجاره بهای مسکن می‌افزاید: هیچ نظارتی صورت نمی‌گیرد و قانون خاصی هم وجود ندارد که مالکان با توجه به آن اقدام به افزایش کرایه کنند. هرکسی با توجه به سلیقه خود اقدام به افزایش قیمت‌ها می‌کند که این به ضرر اجاره نشین هاست.



نظارت بر رهن و اجاره مسکن وجود ندارد
یکی دیگر از شهروندان سنندجی  می‌گوید: مشکل اجاره نشینی به راحتی حل نمی‌شود. افزایش کرایه خانه در سنندج برابری می‌کند با شهرهای بزرگ کشور و حتی شاید دربرخی موارد بیشتر از آن شهرها. زمانی که به مشاوران املاک هم مراجعه می‌کنیم پاسخی قانع‌کننده به ما نمی‌دهند و می‌گویند اگر نمی‌توانید بروید در جای دیگر خانه اجاره کنید. «سوما ویسی» ادامه می‌دهد: برخی از مشاوران املاک برای کسب درصد بالاتر کمیسیون، اقدام به ارائه نرخ‌های بالا برای مسکن می‌کنند. جا دارد که اتحادیه‌ها بیشتر براین موارد نظارت و با دلالان مسکن برخورد کنند.



اجاره بالای مسکن، حتی در نقاط حاشیه ای
یکی دیگر از شهروندان که در محله « گریزه » زندگی می‌کند می‌گوید: در سنندج اجاره بها در محلات حاشیه‌ای چندان تفاوتی با شهرک‌ها ندارد، زیرا صاحبان املاک می‌گویند که خانه‌های این نقاط حاشیه‌ای همه امکاناتی را که در شهرک‌ها ست دارا هستند.

 

«رضا محمدی» ادامه می‌دهد: این در حالی است که در محلات حاشیه‌ای امکانات رفاهی بسیار پایین است و آسفالت و کوچه‌ای مرتب و منظم و جای پارک برای ماشین وجود ندارد، ولی گویا صاحبان املاک فقط و فقط خود را در نظر می‌گیرند و اجاره بها را افزایش می‌دهند. ما اجاره نشینان هم مجبوریم که همه چیز را قبول کنیم.


 بیشتر درآمد خانواده‌ها صرف اجاره بها می‌شود
یکی دیگر از شهروندان سنندجی می‌گوید: 25 سال است که اجاره نشین هستم و در محله‌های مختلفی از سنندج خانه اجاره کرده ام.


«آمنه اسدی» اظهار می‌کند : چند سال قبل رشد جمعیت سنندج کم بود و تعداد کمتری خانوار در شهر وجود داشت. برای همین اجاره نشینی رونق امروز را نداشت و فقط برخی افراد به دنبال اجاره خانه مستقل بودند.


وی می‌افزاید: اکنون مشکلات اقتصادی خانوارها سبب افزایش اجاره نشینی شده است و بیشتر درآمد خانواده‌ها برای آپارتمانی پرداخت می‌شود که شاید کمترین هماهنگی را با خواسته‌های آنها دارد.


اسدی می‌گوید: مستاجران مجبورند با درنظرگرفتن شرایط مالی خود، آپارتمان اجاره کنند؛ موضوعی که همیشه هم به نفع مستاجران نیست. اغلب آنها باید با حداقل خواسته‌های خود در یک آپارتمان ساکن شوند که شاید کمترین امکانات را داشته باشد.


 مشاوران املاک نقشی در افزایش اجاره ندارند
در ادامه یک کارشناس مسکن می‌گوید: افزایش اجاره مسکن یک امر طبیعی است و بر اساس نرخ تورم و ارزش پولی کشور، نرخ مسکن و اجاره بهای آن افزایش پیدا می‌کند . در سال جاری در بعضی از مناطق سنندج اجاره خانه 10 تا 15 درصد رشد داشته و در بسیاری از مناطق حاشیه‌ای نیز ثابت مانده و یا با کاهش روبه رو بوده است.

 

«سامان کرمی» با اشاره به نقش اتحادیه‌های مشاوران املاک در تعیین قیمت اجاره‌بهای مسکن ادامه می‌دهد: قیمت‌گذاری از سوی موجر و مستأجر توافقی صورت می‌گیرد و آژانس‌های املاک نقشی در تعیین نرخ اجاره‌بها ندارند و تنها به عنوان ناظر بر معاملات نظارت و کنترل می‌کنند.

 

وی اضافه می‌کند : سنندج 685 واحد آژانس املاک دارای پروانه دارد که 580 واحد آن در شهر و حومه فعال هستند و تنها نقش نظارتی در عقد قرارداد معاملات را دارند و به دلیل نداشتن حکم قضایی توانایی کنترل و مقابله با این پدیده را ندارند.

 

این کارشناس مسکن عنوان می‌کند : تعیین حداقل و حداکثر قیمت راه‌حل نهایی کاهش اجاره‌بهای مسکن نیست. مشکل اجاره‌بهای مسکن اپیدمی است که تنها با برنامه‌ریزی اقتصادی، استفاده از کارشناسان مسکن، افزایش عرضه بر تقاضا در بخش تولید مسکن و استفاده از ابزارهای اجرایی دیگر از جمله ابزارهای مالیاتی می‌توان از افزایش اجاره‌بهای مسکن جلوگیری کرد. در غیر این‌صورت استفاده از اعمال دیگر برای تعیین حداقل و حداکثر نرخ برای اجاره‌بهای مسکن عملی نخواهد بود.

گزارش از غریبه رحیمی

انتهای پیام/



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 22
بازدید دیروز: 17
کل بازدیدها: 260049

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت