طراحی سایت

قالب وبلاگ

بانوانی که میخواهند روی پای خود بایستند - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
نویسنده: غریبه رحیمی / سنندج- خبرنگار همشهری
کارآفرینی یکی از موضوعاتی است که امروزه در کشور و استان به آن توجه ویژه ای می‌شود...

1395/02/08

 کارآفرینی یکی از موضوعاتی است که امروزه در کشور و استان به آن توجه ویژه ای می‌شود.
بهره‌گیری از هویت و فرهنگ‌های بومی و محلی یکی از راهکارهای ایجاد کارآفرینی  بوده و کردستان با دارابودن فرهنگ و تاریخ  غنی خود از استان‌های مستعد در این زمینه است. بسیاری از جوانان توانسته اند  با استفاده از صنایع دستی، کسب و کاری را ایجاد و به اشتغالزایی و رونق اقتصادی کمک کنند.
باید در نظر داشت که صنایع دستی کردستان معرف ذوق و هنر و نشات گرفته از فرهنگ و آداب سنن مردمان این منطقه است که می‌تواند زمینه ای برای  رشد اقتصادی و اشتغالزایی باشد. در این زمینه نیز بسیاری از هنرمندان توانسته اند با ایجاد کارگاه‌های مختلف در سطح استان کارآفرینی کنند. البته بانوان نیز در این زمینه بیکار ننشسته‌اند. در سال‌های اخیر  مسائل مختلفی همچون شرایط نابسامان اقتصادی، افزایش سطح تحصیلات بانوان و تلاش برای به دست آوردن استقلال، افزایش زنان سرپرست خانوارو تغییر سبک زندگی و همچنین محدود بودن فرصت های شغلی سازمانی سبب شده تا زنان نیز به جست‌وجوی یافتن راه های جدیدی برای کسب درآمد باشند.
 در این میان برخی از بانوان نه تنها با کسب مهارت های لازم فنی و حرفه ای  نیازهای مالی خود را برطرف کرده‌اند، بلکه با گسترش فضای کسب و کار و یا انتقال و آموزش مهارت های خود به دیگران، زمینه اشتغال به کار افراد دیگر را نیز فراهم آورده اند.  یکی از این هنرمندان « گلچین غلام ویسی» است که در سنندج کارگاهی تاسیس کرده و در آن مشغول به کار است . این هنرمند کردستانی توانسته در سبدبافی خودکفا باشد .
این بانوی کارآفرین می‌گوید: 38 سال سن دارم و از زمانی که یادم می آید علاقه خاصی به هنر صنایع دستی داشته‌ام به طوری که  در این زمینه توانسته‌ام به صورت تخصصی رشته سبد بافی را ادامه دهم و امروز خودم استادکار هستم.
 غلام ویسی توضیح می‌دهد: از آنجا  که عشق و علاقه  به کسب روزی  حلال و کمک به معیشت خانواده در درونم چراغ امید به زندگی  را پر فروغ می‌کرد،  لذا تصمیم گرفتم که کارآفرین  باشم تا بتوانم به  خودکفایی برسم.
وی با اشاره به اینکه فرمایش های مقام معظم رهبری را به عنوان برنامه‌راهبردی در کارهایم قرار داده ام، می‌گوید: بر اساس فرمایش های مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و کمک به تولید کشورو همچنین مبنی بر اینکه هر فردی می تواند قدمی برای کشور بردارد تا این مملکت روی پای خود بایستد ، احساس کردم که من هم می توانم یکی از این قدم ها را بردارم.
غلام ویسی با تاکید به اشتغالزایی برای زنان خانه‌دار، اضافه می‌کند: در حال حاضر 6 نفر در این کارگاه مشغول فعالیت هستند . بزرگ ترین هدف من گسترش این کارگاه وایجاد اشتغال برای بانوانی است که می خواهند روی پای خود بایستند .
این هنرمند کردستانی ادامه می دهد: درآمد فعالان در این عرصه به کاری که انجام می دهند بستگی دارد که معمولاً ماهانه از 300 هزار تومان به بالاست، اما سعی کردم 6 ماهه اول راه اندازی فقط به خودکفایی کارگاه فکر کنم نه درآمدزایی.

موانع پیش روی کارآفرینان
غلام ویسی به موانع پیش روی کارآفرینان نیز اشاره و اظهارمی‌کند: کارآفرینی به ظاهر شاید ساده به نظر بیاید، اما در واقع مشکلات خودش را دارد. یک کارآفرین در حالی که باید ایده داشته باشد، به سادگی نیز نباید مایوس شود. حتی اگر مورد کم لطفی قرار گرفت انگیزه اش را بالا ببرد.
وی با اشاره به حضور در 3 نمایشگاه داخلی  عنوان می‌کند: برای کار سرمایه چندانی نداشتم،  برای همین خودم برخی از مواد اولیه را تهیه می کردم. هنوز هم در پاییز به اورامان می روم و چوب های خشک آن منطقه را جمع آوری می کنم تا برای سبدبافی از آنهااستفاده کنم. با این وجود  تا به امروز درآمدم  هم خوب بوده است.
این بانوی هنرمند کردستانی  به آثار تولیدی خود اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: سبـد گردکوچک و بزرگ‌،  سبد قایقی کوچک و بزرگ،  کاسه در اندازه‌های مختلف ، سبد جای میوه، سبد پنجره ای ، ساک پیک نیک ،سبد دو طبقه، سبد سه طبقه ، جای لباس، جای روزنامه ،انواع شکلات خوری، جای سوزن ونخ  و ... از محصولات متنوع و تولیدی کارگاه است که به صورت دستی ساخته و عرضه می‌شود.
غلام ویسی کارآفرینی را یکی از راه‌های مقابله با بیکاری جوانان می داند و می گوید: در حال حاضر و با توجه به مشکلات اقتصادی و معضل بیکاری که امروزه بین جوانان وجود دارد این هنر توانسته است درآمد زایی و اشتغال را برای بانوان هنرمند ایجاد کند، بنابراین می طلبد که مسئولان امر توجه و حمایت های بیشتری از این هنر در استان داشته باشند.

مکث
جوانان بیکار ننشینند
یک کارآفرین می گوید: با برآوردی که برای ایجاد کارگاه داشتم کار را آغاز کردم  و سپس با حمایت همسرم توانستم موفقیت های لازم را در این زمینه کسب و به نوعی مقدمات راه اندازی یک واحد تولیدی در حوزه اقتصاد مقاومتی را آماده کنم. با این حال  تداوم این طرح نیازمند حمایت‌های مالی و پشتیبانی متولیان امر است.
«گلچین غلام ویسی» با اعلام رضایت از طرح به اجرا درآمده اش، می‌گوید: اگر جوانان استان به جای مهاجرت به شهرهای دیگر و یا بیکاری سعی کنند شغلی را بادرنظر گرفتن اقتصاد مقاومتی برای خود ایجاد کنند، مطمئنا علاوه بر اینکه فرامین رهبر معظم انقلاب در حوزه قطع وابستگی به بیگانگان را محقق می کنند با کمک به تولید داخلی  خودکفا نیز می شوند.
سبد1.jpg
کارگاه سبدبافی کارآفرین کردستانی- عکس: همشهری- شکیب ناصری


.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 62
بازدید دیروز: 14
کل بازدیدها: 265388

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت