طراحی سایت

قالب وبلاگ

اسفند 93 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم


عید امسال پر از بوی گل یاس شده است  /  و پر از خاطره ی گندم و دستاس شده است
چینش سفره امسال تفاوت دارد       /     سین هر سفره ، سلامی است که بر یاس شده است
مردم دیندار کردستان دو عید بزرگ اسلامی( عید فطر و عید قربان) را از بزرگ ترین اعیاد می شمارند و این تعظیم نشان از تقدم باورهای دینی و مذهبی آنان بر سایر مراسمات بوده، اما نباید از نظر دور داشت که هرسال با نزدیک شدن روزهای پایانی سال، مردم کردستان با برپایی جشن‌هایی سعی در زنده نگه داشتن فرهنگ کهن و تاریخی خود در استان می‌کنند، جشن نوروز با آداب و سنن خاصی برگزار می‌شود که در نزد مردم نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.


برگزاری جشن نوروز، مهم‌ترین و عمومی‌ترین جشنی است که در میان مردم کردستان برپا می‌شود که این جشن در اقصی نقاط استان به‌صورت خودجوش همراه با آیین‌های سنتی کردی و برپایی آتش برگزار می‌شود.
عید نوروز را می‌توان قدیمی‌ترین عید ایرانیان دانست که از بزرگ‌ترین عیدها نیز برشمرده می‌شود و تجلیل و پاسداشت آن ریشه در تاریخ کهن دارد.هرچند از پیشینه تاریخی آن، مکتوب بسیار دقیقی در دست نیست، اما نوروز سابقه‌ای بسیار کهن در میان اقوام مختلف جهان به‌ویژه کردها دارد. ادامه مطلب...

نوشته شده در تاریخ پنج شنبه 93/12/28 توسط gharib

| فرستادن به ایمیل

هفت رنگ سفره ی نوروزی


هفت رنگ سفره ی نوروزی ( هفت سین) که در لحظه ی تحویل سال نو در خانه ها خودنمایی می کند هر یک عناصری هستند که نماینده ی نمادی خاص برای زندگی انسان است .


به گزارش خبرنگار آفتاب دل، نوروز بزرگترین جشن ملی ایرانیان است و سابقه ای هزار ساله دارد و ماندگاری نوروز عاملی است که آن را از دیگر جشن های ایرانیان جدا کرده است . در آیین باستانی نوروز خوانچه ای ( سفره) می اندازند که هفت سین نام دارد و نزدیک به تحویل سال نو چیده می شود .


زمانی که بهار از راه می رسد و زمین زندگی را دوباره آغاز می کند ایرانیان نیز این آغاز زندگی طبیعت را، شروع جدیدی می دانند و آن را جشن می گیرند و سال نو ایرانی به این شکل شروع می شود.


ایرانیان کهن عدد هفت را مقدس می دانستند ( طبقات آسمان و زمین هفت بوده است و ایام هفته نیز هفت روز است ) و این سفره نیز بر پایه ی عدد هفت بنا شده است چرا که این عدد از قدیم الایام برای ایرانیان عزیز بوده است .


در ایران پیش از اسلام هفت سین بنام هفت چین یا هفت چیدنی معروف بوده است و در دوره ی ساسانیان بنام هفت شین متداول گردیده ( شمع ، شیرینی، شهد ، شمشاد، شربت، شقایق، شاخه نبات ) بعدها این هفت شین تغییر نام یافت و به هفت سین امروزی متداول گشته است .


رسم و باوری کهن وجود دارد که همه‌ی اعضای خانواده در موقع تحویل سال نو، در خانه‌ی خود در کنار سفره‌ی هفت‌سین گرد هم جمع می‌شوند. این سفره در بیشتر خانه‌ها تا روز سیزده فروردین گسترده است. در سفره‌ی سفید رنگ هفت‌سین که نماد گستردگی جهان، پاکی و سفید بختی است و معمولا آن را روی فرش پهن می‌کنند، هفت سینی گذاشته و در هر یک اقلامی قرار می‌دهند که با حرف (سین) شروع شده و هر یک نماد مفهومی است که ریشه در فرهنگ ایرانیان دارد. عدد 7 عدد نامیرایی، جاودانگی و کمال است و برای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. ادامه مطلب...

نویسنده: غریبه رحیمی /سنندج‌ـ خبرنگار همشهری
به دلیل سبک نادرست زندگی،همچنین استرس‌ و شیوه‌ نادرست تغذیه، آمار مبتلایان به سرطان هر روز درحال افزایش است و در کردستان نیز تعدادی از خانواده‌ها درگیر انواع سرطان هستند و با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
1393/12/20
سرطان یعنی رشد، تکثیر و انتشار غیرطبیعی سلول‌های بدن. همه سرطان‌ها الگوی رشد مهارگسیخته و تمایل به جدا شدن از منشأ اصلی دارند. بیشتر سلول‌های طبیعی بدن در پاسخ به تحریک‌هایی که از داخل و خارج بدن به آنها وارد می‌شود، رشد و تولیدمثل می‌کنند و درنهایت می‌میرند. اگر این فرایند در مسیر تعادل و صحیح خود اتفاق بیفتد، بدن سالم می‌ماند و عملکرد طبیعی خود را حفظ می‌کند، اما مشکل زمانی آغاز می‌شود که یک سلول طبیعی دچار جهش یا تغییر شده و به سلول سرطانی تبدیل می‌شود.
اکنون دیگر سرطان علت یک سوم مرگ و میرها در ایران است و این بیماری بار اقتصادی و روحی و روانی زیادی برای افراد مبتلا به سرطان و خانواده‌های آنان دارد و همچنین فشار زیادی به سیستم بهداشت کشور وارد می‌کند.
شیمی درمانی، تنها بخشی از درمان بیماران سرطانی را تشکیل می‌دهد و این بیماران برای درمان خود نیازمند رادیوتراپی هستند که این کار در بیمارستان توحید سنندج انجام می‌شود. درباره این موضوع سری به مرکز رادیوتراپی این بیمارستان زدیم و دیدگاه‌ها و مشکلات بیماران سرطانی و خانواده‌های آنها را جویا شدیم. ادامه مطلب...

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 93/12/20 توسط gharib

 

 

نسخه مناسب چاپارسال به دوستان

1. درک عمیق تر و ملموس تر حقایق

  • مطالع? تاریخ درک عمیق‌تری از حقایق را به ما می‌دهد و کمک می‌کند تا بسیاری از حقایق نظری برای ما قابل لمس شوند و به نوعی حقایق را بی‌واسطه از سرچشمه دریافت کنیم. وقتی تاریخ را مطالعه می‌کنیم با ترجم? مفاهیم مواجه نیستیم بلکه با خود واقعیت‌ها مواجهیم. تاریخ در واقع بیان کنش‌ها و واکنش‌هاست و لذا درک عمیق‌تری از حقایق و مفاهیم را به ما هدیه می‌دهد. به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که در کتابخانه به مطالع? مبحث مردم شناسی پرداخته‌است. حال اگر این فرد به میان مردم کوچه و بازار برود و با آنها تعامل داشته باشد قطعاً معرفت عمیق‌تری از مردم کسب خواهد کرد که آموخته‌های نظری با وجود فوایدی که دارند، اما هیچ‌گاه این معرفت را به او نخواهند داد.

2. زایندگی معارف دریافتی از تاریخ

  • حقایقی که از تاریخ دریافت می‌کنیم برای ما دائماً زایندگی داشته و محدودیت مفاهیم نظری را ندارد. وقتی یک مفهوم نظری را یاد می‌گیریم در مقایسه با یادگیری یک پدید? عینی و تاریخی، زایندگی کمتری خواهد داشت و کمتر برای ما همچون چشمه جوشش خواهد داشت. امّا واقعیت‌ها ذوابعاد و ذو وجوه هستند. اگر به‌واسط? مطالع? تاریخ، واقعیتی را در اختیار داشته باشیم، این واقعیت را می‌توانیم از ابعاد و زوایای مختلف بررسی و تحلیل کنیم و هر زمان بسته به عقل و فهم خود و نیاز زمان، مفاهیم تازه‌ای را از آن دریافت نماییم. ولی مفاهیم نظری عموماً این خاصیت را نداشته و ظرفی ت آنها به‌لحاظ برداشت مفاهیم و معارف مختلف، کمتر از واقعیت‌ها هستند.

3. آثار فراوان تربیتی

  • اثر تربیتی مفاهیم و پیام‌های تاریخی بر روی انسان بسیار زیاد است. اساساً هر مفهوم و پیامی که در بستر تاریخ قرار گرفته و از دل یک تجرب? تاریخی به انسان منتقل می‌شود، اثرش در انسان از نظر تربیتی بیشتر از مفاهیمی خواهد بود که از طریق مباحث عقلی و نظری دریافت کرده است؛ و حتی از موعظه اثرش بیشتر است. ممکن است انسان به لحاظ عقلی در خصوص مطلبی قانع شود ولی وقتی آن را در بستر تاریخ دریافت کند میزان تأثیرپذیری روحی‌اش بیشتر خواهد بود. یکی از دلایل اینکه بررسی سیر? بزرگان و عرفا، اینقدر از نظر روحی تأثیرگذار و تربیت کننده‌است، همین است. هرکسی می‌خواهد از نظر روحی و اعتقادی خودش را تربیت کند باید تاریخ اسلام بخواند. اگر کسی مطالع? عمیق در تاریخ داشته باشد، یک پختگی روحی خاصی پیدا خواهد کرد و در نهایت درد دین در سینه اش پدید خواهد آمد. برترین اسوه ها همه در بستر تاریخ شکل میگیرند و عاقبتهای عبرت آموز در تاریخ فراوان وجود دارند که باید برای پرهیز از سوء عاقبت از آنها خبر داشت. یکی از آثار تربیتی بسیار مهم که به دست آوردن آن تقریبا منحصر به مطالعه تاریخ است نفرت پیدا کردن از کفر و اهالی جبهه باطل است.



نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 93/12/20 توسط gharib
نویسنده: غریبه رحیمی - روزنامه نگار
نوروز جشن آغاز سال نو و از آیین‌های به جا مانده از دوران باستان در فلات ایران است که مانند بسیاری از آیین‌های کهن دیگر، آداب و رسومی به همراه خود دارد که خانه تکانی، برگزاری مراسم چهارشنبه آخرسال، پهن کردن سفره هفت‌سین، میرنوروزی، برگزاری بازی‌های سنتی و بومی و انجام دید و بازدید جزوی از آن است.

کردستان سرزمین فرهنگ‌ و مذاهب مختلف است و به‌عنوان قطب تقریب مذاهب شناخته می‌شود؛ استانی فرهنگی که مردم آن درهمه صحنه‌ها و در روزهای مخلف سال در کنارهم حضور دارند. نوروز نیز از اعیاد باستانی است که در استان با حضور قشرهای مختلف مردم و به‌صورت ویژه برگزار می‌شود که در اصطلاح کردی به آن «نورز» می‌گویند. ادامه مطلب...

   1   2   3      >
.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 27
بازدید دیروز: 69
کل بازدیدها: 260297

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت