طراحی سایت

قالب وبلاگ

سرتپوله محله و بازارچه ای در دل سنندج - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 92/4/26 توسط gharib
محله سرتپوله یکی از محلات قدیمی شهر سنندج بوده که از اعیان نشین های قدیم می باشد،که از نظر موقعیت مکانی در حد فاصل خیابانهای شهداء و صلاح الدین ایوبی، خیابان امام و طالقانی (پهلوی سابق) واقع شده است.

به گزارش آفتاب دل ، بازارچه سرتپوله بعد از بازار اصلی سنندج یکی از شریانهای اصلی، اقتصادی و فرهنگی در شهر سنندج محسوب می شد.

از عوامل اصلی تحرک و پویایی در این قسمت از بافت قدیمی شهر سنندج، وجود مقبره و امامزاده هاجره خاتون می باشد. این امام زاده در محله سرتپوله واقع شده و براساس روایات موجود این امام زاده شریفه خواهر امام رضا(ع)است.

 این امامزاده روزانه پذیرای گردشگران و مسافران زیادی از اقصی نقاط ایران می باشد.

از ویژ گی های دیگر این محله قدیمی و تاریخی وجود خانه های تاریخی شاخص در آن است که می توان به عمارت آصف (خانه کرد سنندج)، عمارت مشیر دیوان، منزل خورشید لقاخانم، منزل احمدی، عمارت تاریخی ملک التجار، منزل خوشنواز، مسجد خورشید لقا خانم و.... اشاره کرد که بناهای تاریخی این محله مربوط به دوره های صفویه تا معاصر است .

اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای حفظ، مرمت و نگهداری بناهای تاریخی، در محله سرتپوله مرمت و احیاء و ساماندهی عمارت آصف، قسمتی از عمارت مشیردیوان، مسجد خورشید لقاء خانم، تکیه بهرام بیگ، امامزاده هاجره خاتون را در دستور کار خود قرار داده بود که توسط کارشناسان حوزه حفظ و احیاء این اداره کل اقدامات مرمتی و حفظ و نگهداری این بناهای قدیمی و تاریخی به انجام رسید .

عمارت آصف؛

عمارت آصف یا خانه کرد سنندج یکی از بزرگترین عمارت های اعیانی شهر سنندج است که دارای ارزش ویژه معماری از لحاظ آجر کاری و گچبری و اروسی سازی است و حمام آن زیباترین حمام خصوصی در بین حمام های شهر سنندج می باشد. بنای اولیه این عمارت مربوط به دوره صفویه بوده و در دوره های قاجاریه و پهلوی تکمیل تر شده است.

در حال حاضر خانه کرد با تغییر کاربری به موزه مردم شناسی تبدیل شده است.

 مشیر دیوان ؛

این عمارت در خیابان شهداء و محله سر تپوله واقع شده و شامل هفت حیاط با فضاهای مرتبط و یک حمام خصوصی در داخل مجموعه است .

هر یک از حیاط ها دارای آب نما بوده و عمارت توسط میرزا یوسف مشیردیوان در دوره قاجاریه ساخته شده است. در این عمارت از اروسی های پرکار، تزئینات آجری،کادربندی ها و گچ بری هایی جهت تزئین استفاده شده است.

 

 

حمام شجاع لشگر

این حمام مربوط به دوره قاجاریه بوده و به شماره 2829 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این حمام در خیابان امام خمینی کوچه یمین لشگر واقع شده است.

دیگر بناهای تاریخی به صورت موزه یا غیر موزه احیاء و تغییر کاربری آنها مطابق با نیاز روز داده شده است .

 همچنین از بناهای تملک شده توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در قسمت های مختلف این بافت می توان به منزل احمدی، عمارت ملک التجار و قسمتی از عمارت مشیر دیوان، حمام و سر درب شجاع لشکر اشاره کرد.

منبع : آریا



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 9
بازدید دیروز: 92
کل بازدیدها: 260719

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت