طراحی سایت

قالب وبلاگ

ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

رابطه ی دختر و پسر از موضوع های بسیار مهم فردی واجتماعی است که همگان را تحت تأثیر خود قرار می دهد. لازم است بدانیم که دامنه این پدیده نه تنها خانواده، بلکه حکومت را نیز در گیر می کند و با به وجود آمدن تکنولوژی جدید این رابطه ها رنگی دیگر به خود گرفته است و هر روزه در حال گسترش است.

به گزارش خبرنگار آفتاب دل، نظام های اجتماعی، مجموعه ای کاملاً به هم پیوسته اند؛ به نحوی که چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار، از این رو رفتار و گفتار هر عضو، به طور حتم دیر یا زود به دیگر اعضا سرایت می کند و سپس کل مجموعه را تحت تأثیر خود قرار می دهد و فرقی نمی کند که آن رفتار و گفتار از نوع فرهنگی باشد یا اقتصادی یا سیاسی و امنیتی اصل الگو پذیری و تقلید و پدیده مُد نیز به کمک می آیند و در نتیجه یک تکیه کلام یا فکر یا مدل خاص یا حرکت و تعامل خاص در کمترین زمان شکل سراسری و ملی به خود می گیرد و کم کم به عنوان فرهنگ یا ارزش و هنجار تثبیت می شود.

 

 

امروزه موضوعی که اکثراً از زبان مردم شنیده می شود دوستی دختر وپسر یا رابطه ی دختر و پسر است. در قرآن کریم از این موضوع با عبارت « اتخاذ أخدان» درسوره ی نساء آیه ی 25 و در سوره ی مائده آیه ی 5 یاد شده است. أخدان جمع خدن و در کتب لغت به معنای دوست پنهانی است. پس منظور از رابطه ی دختر و پسر، رابطه ی دو جنس مذکر و مونث است که در بین آن ها محرمیت خویشاوندی وجود ندارد. رابطه ی این دو جنس بر خلاف همه ی روابط عادی جامعه است و به سوی رابطه ای خاص، عاطفی، صمیمانه و آمیخته با شور و هیجان کشیده می شود.

 

 

رابطه ی دختر و پسر از موضوع های بسیار مهم فردی واجتماعی است که همگان را تحت تأثیر خود قرار می دهد. لازم است بدانیم که دامنه این پدیده نه تنها خانواده، بلکه حکومت را نیز در گیر می کند و با به وجود آمدن تکنولوژی جدید این رابطه ها رنگی دیگر به خود گرفته است و هر روزه در حال گسترش است. این دوستی ها امروزه از حد خود پا فراتر گذاشته و همه را به کام خود می کشد و دیگر چون گذشته محدودیت سنی را نمی شناسد و به طور آشکار و پنهان و با شدت و ضعف وارد هر خانه و خانواده ای می شود که این خود نتایج و عواقب ناگواری را در پیش خواهد داشت،

 

این در حالی است که اگر این رابطه ها کنتر ل نشود، شیوع آن در جامعه مثل هر ویرووس دیگر به افراد سالم سرایت می کند. از جمله هدف های قدرت های استکباری، مصونیت زدایی و دین زدایی است و سیاست مناسب این هدف استحاله ی فرهنگی است و روش مناسب آن اشاعه ی فحشا و منکرات و بی بند و باری و قباحت زدایی از پای بندی های دینی می باشد که از ابزار جنسی و رسانه های صوتی- تصویری کمال بهره برداری را می نمایند.

 

 

برقراری رابطه ی دوستی بین دختران و پسران با بهانه های جذاب و فریبنده اجتماعی شدن و به روز در آمدن و آشنایی قبل از ازدواج، پرده های حیا و عفت را می درد و غرور ملی و تعصب دینی را ضعیف یا نابود می کند تا جایی که جوان ، آموزه های دینی و حلال و حرام را مزاحم امیال خود و مخالف اهدافش می پندارد و در برابر آن موضع  می گیرد و این همان مطلوب دیرین استکبار و قدرت های استعماری است تا بتوانند پس از آن به راحتی و با خیالی آسوده به غارت و چپاول ملت ها بپردازند.

 

 

کارشناسان بر این باورند که ارتباط دختر و پسر در سه مقطع بر پیوند خانوادگی اثر می گذارد و موجب کم رنگ شدن صمیمیت زن و شوهر یا فرو پاشی آن می شود. در یک مقطع، جوان مجردی که با جنس مخالفش ارتباط داشته باشد، غالباً با شخص دیگر ازدواج می کند و پس از ازدواج تمایل دارد که همسرش، دست کم به میزان آن دوست دوران مجردی برای او خوشایند باشد و انتظار دارد که خوبی های آن فرد قبلی را در همسرش ببیند.

 

 

حال اگر سلیقه و خلق و خو یا وضعیت جسمی همسرش در مقایسه با آن دوست دوران مجردی متفاوت باشد و این همسر نتواند توقع او را تأمین کند، بی میلی ها، سردی ها، بهانه گیری ها و بگو مگو ها شروع می شود و هر روز گسترش می یابد و این آغاز ماجراست. در مقطع دیگر، زن یا شوهر به طور پنهانی با شخص ثالث ارتباط برقرار می کنند که دیر یا زود کوس رسوایی آن به صدا در می آید و کمترین نتیجه اش اختلاف و فرو پاشی زندگی مشترک آن زن و شوهر است.

 

در مقطع سوم، هر گاه فرد متأهل شاهد ارتباط به ظاهر خوشایند دختر و پسر باشد، با حسرت به لذت جویی های آن دو نفر می نگرد و با وضعیت خود مقایسه می کند و در نتیجه خود را مغبون می بیند و تمایل پیدا می کند که او نیز با شخص ثالث ارتباط پیدا کند،  ولی وضعیت تأهلی چنین اجازه ای به او نمی دهد. از این رو بنای ناسازگاری و اختلاف می گذارد. به همین لحاظ هر دختر و پسری که به آینده ی خانوادگی خود یا خانواده ی دیگران اهمیت می دهند ، باید در دوران مجردی، خود را سالم و پاک نگه دارند و از ارتباط با جنس مخالف بپرهیزند.

 

یادداشت از غریبه رحیمی- نائب رئیس بانوان فرهیخته استان کردستان

 

انتهای پیام/



نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 96/6/1 توسط gharib

فردین کمانگر/ مدیر خانه مطبوعات کردستان

هنوز چند روزی از 17مرداد، روز خبرنگار سپری نشده است روزی برای  گرامیداشت کسانی که دغدغه ای اصلیشان آگاهی دهی و روشنگری در جامعه است.

در روز 17مرداد ماه امسال نیز در استان کردستان برنامه های متنوعی برای گرامیداشت این روز برگزار شد از نصب المان شهری و نامگذاری یکی از میادین اصلی شهر سنندج به نام خبرنگار تا دیگر برنامه های تجلیل و تقدیر از خبرنگاران، که نشان از جایگاه و نقش این عنصر اطلاع رسانی دارد.

در چند سال گذشته، حادثه شهادت «محمد صارمی» در اسارتگاه جمود و جهل طالبان، مناسبتی شده، که «17 مرداد» به نام «روز خبرنگار» ثبت شود و هر سال هرکس در هر جا و هر جایگاهی که هست حداقل یک روز به مدح کسانی بپردازد که مدام در گرمگاه حادثه ایستاده‌اند. در مورد خبرنگار مطالب و تعابیری بسیار ارائه شده است خبرنگاران، چشمان بیدار جامعه هستند، خبرنگاران آینه تمام نمای جامعه و واسطه بین مردم و دولت هستند و هزاران تعابیر دیگر که می توان از آن ارائه داد.

اما باید عنوان کنم که «خبرنگار» نام و حرفه‌ای خاص است، برای نقش و مسئولیتی عام که دامنه‌هایش را ساعت کار و طرح طبقه‌بندی مشاغل و حتی ستون و صفحه ارائه آثار به درستی نشان نمی‌دهد به گفته یکی از صاحب نظران در رسانه؛ خبرنگاری درهم آمیختگی «عقل و عشق» و به تعبیر عارفانه «زبان حال» است که اگر درست فهمیده شود و بجا به کار آید، فراتر از زبان قیل وقال کارآمدی دارد.

حال در این مجال کوتاه به همین بسنده می کنم و از تلاش های عزیزانی که در این روز خجسته و میمون از سربازان عرصه اطلاع رسانی و آگاهی دهی به جامعه قدردانی کردند تشکر می کنم و طرح مشکلات و موانع خبرنگاران را نیز به مجال دیگری موکول می کنم امید که چراغ آگاهی افروخته شود و راه آزادی بیان در جامعه میسر شود.



نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 96/3/31 توسط gharib

آخرین نسخه است نه اولین !

طلاق آخرین نسخه  است نه اولین !

واژه ای که شنیدن آن برای برخی از ما شاید نا خوشایند هم باشد و حاضر نباشیم حتی به شوخی هم شده است آن را بر سر زبان بیاوریم و خداوند عظیم هم در بزرگ ترین کتابی که برای ما انسان ها فرستاده است که الگوی زندگیمان باشد از آن به منفورترین چیز نام می برد.

به گزارش خبرنگار آفتاب دل،  واژه ی 4 حرفی به معنای گسستگی و جدایی  بله. منظورم همان واژه ی 4 حرفی طلاق است که این روزها زیاد بر سر زبان هاست و شاید کمتر کسی و خانواده ای در کشور باشد که این واژه 4 حرفی برایشان مشکل ساز نشده باشد و امروزه زندگی مشترک افراد به راحتی دستخوش طوفان طلاق می‌شود طوفانی که ویرانی بنیان خانواده را به دنبال داشته است.

 


 خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم بر حسن معاشرت تأکید نموده است؛ خانواده به عنوان قدیمی‌ترین گروه اجتماعی و رکن رکین اجتماع از آغاز خلقت انسان وجود داشته است  باید یاد آور شویم که تاریخچه طلاق به تاریخچه ازدواج بر می‌گردد به همان علت که بشر بنا به درخواست طبیعی خود پیوند ازدواج می‌بندد تا در کانون گرم خانواده و در کنار همسر خود به سکون و آرامش برسد، به همان گونه نیز ممکن است به دلایلی از ادامه زندگی خودداری کرده و طلاق را بپذیرد اما نه به شیوه و روشی که جوانان امروزی برای طلاق در پیش گرفته اند و با ورود کوچک ترین مشکل در زندگیشان آن را به عنوان آخرین نسخه  برمی گزینند.

 


خانواده کوچک ترین واحد اجتماعی در جامعه است  که هر گونه اختلال درآن می تواند به کل جامعه آسیب برساند و ثبات و استحکام آن در ایجاد جامعه ای با ثبات و مستحکم و به دور از آسیب های اجتماعی می تواند بسیار موثر باشد و این امر محقق نمی شود مگر اینکه جوانان امروز که خانواده تشکیل می دهند در این امر بسیار دخیل باشند و طلاق را آخرین نسخه در برابر مشکلات زندگیشان نپیچند این گونه افراد در مواجه با کوچکترین مشکل؛ طلاق را به عنوان بهترین راه برای رهایی از چالش های زندگی مشترک می دانند و در اینجاست که نقش تربیتی والدین نمود پیدا می کندخانواده ها باید در تربیت فرزندان خود و شکل گیری شخصیت آنها دقت داشته و سعی کنند آنها را افرادی صبور و با قدرت تحمل بالا تربیت کنند و به تکامل روحی فرزندانشان تو جه ویژه ای داشته باشند این امر سبب می شود که افراد در زندگی مشترک خود دچار مشکل نشوند و زندگی آنها از ثبات و پایداری بیشتری برخوردار باشد.

 


 از هم گسیختگی نهاد خانواده که غالباً در قالب طلاق پدیدار می‌شود، تأثیرات نامطلوبی بر پیکره اجتماع دارد که پیشگیری از آن جز با شناخت عوامل طلاق و تبعات آن امکان پذیر نمی‌باشد.

 


آمارها حاکی از ان است که آمار طلاق هر روز بیش تر می شود به گونه ای که در شهرهای بزرگ در کشور در هر 3 ازدواج یکی به طلاق منجر می شود و این می تواند زنگ خطری نه تنها برای  فرد که  متقابلا جامعه هم باشد و دو نیمه شدن خانواده در اغلب موارد اثرات روحی، روانی و اقتصادی درازمدتی را بر همه اعضای خانواده و حتی اطرافیان بر جای خواهد گذاشت ، طلاق آسیبی جدی و بعضا جبران ناپذیر برای خانواده‌ها، فرد و جامعه است که آسیب های ناشی از آن در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در اجتماع مشاهده  می شود .

 


با اظهار تاسف از اینکه زوجین اولین راه حل برای رهایی از مشکلات در زندگی را طلاق می‌دانند باید گفت  در گذشته خانواده‌ها برای حل مشکلات و پیشگیری از جدایی زوجین مداخله می‌کردند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که زن و شوهر در عصر کنونی طلاق را بهترین راه حل می‌دانند نباید فراموش کرد که طلاق آخرین نسخه برای حل مشکلات یک خانواده نیست، چرا که بعد از طلاق مشکلات بسیاری گریبانگیر خانواده‌های درگیر می‌شود.

 


وضعیت طلاق در استان کردستان هم نگران کننده است با توجه به افزایش آمار طلاق در استان باید گفت این نقطه که درحال‌حاضر ما به آن رسیدیم، نشان‌دهنده کم‌کاری تمامی دستگاه‌ها است و نمی‌توان به نام دستگاه خاصی اشاره کرد، در استان کردستان عوامل زیادی دست در دست هم می دهند که موجب بالار فتن آمار طلاق شود و شاید بتوان گفت که در کردستان عوامل فرهنگی نقش کم رنگی در افزایش طلاق داشته باشد و بیشترین دلیل مشکلات اقتصادی و فقر  و بیکاری  می باشد که می طلبد تمامی ارگان ها و نهادها در این زمینه وارد شوند.

 


 اما با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری در این زمینه و با توجه به این‌که ایشان در تمام مراحل از بسیاری از مسئولان جلوتر فکر می‌کنند و هشدارهایی نیز داده‌اند، ولی برخی از دستگاه‌ها به فرمایشات ایشان عمل نکردند و به نوعی در این زمینه کوتاهی کرده‌اند، زیرا اگر به تذکرات ایشان توجه و به آنها عمل می‌کردند نباید به این وضع نامطلوب فعلی می‌رسیدیم. در حال‌حاضر ما مشکلات زیادی در بحث طلاق و خانواده داریم. برای مثال جرایمی که منجر به طلاق و فروپاشی خانواده می‌شوند، مانند اعتیاد که بالاترین میزان طلاق‌ها مربوط به اعتیاد است یا بحث خیانت که طلاق‌هایی بسیاری را به خود اختصاص داده است، افزایش یافته است. پس باید گفت همه دستگاه‌ها در راستای حمایت از خانواده مرتکب اهمال و کوتاهی شده‌اند و می طلبد که به طلاق این منفورترین حلال الهی به عنوان یک مسئله شخصی نگاه نکنیم و نگاهمان را گسترده تر سازیم و همچون مشکل خانواده خود به  خانواده هایی که در معرض طلاق هستند نگاه کنیم چرا که جامعه یک واحد اجتماعی بزرگ است و هر گونه خللی در آن می تواند دامنگیر دیگران هم شود .

 


غریبه رحیمی- نایب رئیس بانوان فرهیخته استان کردستان و فعال فرهنگی


انتهای پیام/



تغذیه نادرست،  تهدید جدی برای سلامتی/ضرورت اصلاح شیوه تغذیه در بین شهروندان کُردستانی

یک کارشناس تغذیه می‌گوید: بسیاری از مواد غذایی آماده و رنگارنگی که امروزه در سوپر مارکت‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها می‌بینیم، حاوی مواد مضر و بعضا غیرمجازی هستند که در تهیه این فراورده‌ها از آنها استفاده می‌شود. این‌گونه مواد رنگی افزودنی و نگهدارنده بر کیفیت مواد غذایی اثر سو ‌می‌گذارد و سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.

به گزارش خبرنگار آفتاب دل، شاید درنگاه نخست اینکه چه چیزی را به‌عنوان خوراک در طول شبانه روز استفاده می‌کنیم چندان مهم نباشد، چراکه زندگی ماشینی امروز سبب شده است بسیاری از اولویت‌های بشر تغییر کند و برخی موضوع‌ها برای او پیش پا افتاده جلوه کند.اکنون دیگر سر سفره بسیاری از کردستانی‌ها هم غذاهای آماده دیده می‌شود؛ غذاهایی که نه تنها چندان نیاز بدن را تأمین نمی‌کنند، بلکه‌گاه نیز خود به دلیل داشتن چربی بالا، مواد نگهدارنده و رنگ‌های غیرمجاز خوراکی می‌توانند زمینه بروز بیماری‌ها را ایجاد کنند.

بی توجهی به تغذیه
تغذیه از موضوع‌های مهی است که نقش اساسی در سلامت جسمی و حتی روحی انسان دارد، هرچند دراین سال‌ها چندان اهمیتی به آن داده نمی‌شود و‌گاه توجه به آن به دست فراموشی سپرده شده یا دست کم، مورد کم توجهی قرار گرفته است.


تغذیه سالم از مهم‌ترین عوامل سلامت افراد است و به تغذیه‌ای گفته می‌شود که در کنار تأمین همه نیازهای غذایی بدن، عوارضی نیز برای سلامتی انسان به دنبال نداشته باشد.


مشکلات تغذیه‌ای به 2 صورت کمبود مواد غذایی و اضافه مصرف مواد غذایی دیده می‌شود و اکنون نیز در قرن 21 مشکل بیشتر کشورها تغذیه ناشی از اضافه مصرف مواد غذایی است.پژوهشگران علوم پزشکی می‌گویند که بیشتر افراد بدون اینکه متوجه باشند سلامت خود را به خطر می‌اندازند؛ خطرهایی که شاید هرگز متوجه آن نمی‌شوند. سلامتی، مهم‌ترین عامل پیشرفت و ضامن بقای جامعه است.

تغییر سبک زندگی
یک شهروند سنندجی می‌گوید: رفتارهای مردم سیر بیماری‌ها را در آنان کمتر یا بیشتر می‌کند. کم تحرکی، عادت‌های بد غذایی، مصرف دخانیات و استرس، همه مربوط به رفتار و سبک زندگی مردم است و از طریق توانمندسازی خود مردم می‌توان از این رفتارهای نادرست و مشکلات و بیماری‌های ناشی از آن پیشگیری کرد.


«هاجر زندسلیمی» ادامه می‌دهد: مردم به غذاهایی که می‌خورند، دقت نمی‌کنند و رفتار غذایی نادرستی دارند که خود سبب بروز بیماری‌های خطرناکی می‌شود.


وی آموزش و اطلاع‌رسانی را در این زمینه نامناسب ارزیابی می‌کند و می‌افزاید: مسئولان حوزه بهداشت و درمان استان باید با بهره‌گرفتن از کارشناسان و متخصصان تغذیه‌ای، اطلاع‌رسانی مناسبی به مردم داشته باشند و آموزش‌های لازم را به شهروندان ارائه دهند، چراکه اکنون بیشتر مردم نسبت به نوع تغذیه خود بی‌تفاوت هستند و چندان به آن اهمیتی نمی‌دهند.

تهدیدی به نام فست فود
یکی دیگر از شهروندان اظهار می‌کند: این روزها دیگر نسل جوان حوصله درست کردن 3 وعده غذایی  را ندارند و بیشتر اوقات به غذاهای آماده یا دراصطلاح فست فودها رو می‌آورند. به همین دلیل است که می‌بینیم بیشتر افراد دچار اضافه وزن و حتی دچار بیماری‌هایی مانند کم خونی و فقر آهن می‌شوند.


 «مرضیه شیخ احمدی» می‌افزاید: تغذیه صحیح در پیشگیری از بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد، به‌گونه ای که بسیاری از نوجوانان و جوانان با اضافه وزن دست به گریبانند؛ معضلی که به دنبال آن، باید منتظر افزایش فشار خون، افزایش قند خون، سرطان و نیز سکته‌های زودرس مغزی و قلبی بود.وی ادامه می‌دهد: زندگی ماشینی امروز نیازمند تحرک است، اما از آنجا که بیشتر افراد جامعه به پشت میز‌نشینی عادت کرده‌اند، مجبورند با دردسرهای ناشی از کم تحرکی مانند پوکی استخوان و چاقی دست و پنجه نرم کنند. پس اگر می‌خواهیم زندگی سالم‌تری داشته باشیم، باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم تا مشکلات سلامت جامعه کمتر شود.

 

درگذشته خانواده‌ها از نظر جسمی سالم بودند
یکی از شهروندان کهنسال سنندجی نیز می‌گوید: امروزه خانواده‌ها و به‌ویژه زنان خانه‌دار، چندان زحمت غذا درست کردن را به خود نمی‌دهند و به بهانه‌های مختلف از درست کردن بسیاری از غذاهای مفید طفره می‌روند، اما از این موضوع غافلند که بروز بسیاری از بیماری‌ها در میان اعضای خانواده، ناشی از نداشتن تغذیه سالم است. به جای این همه مراجعه به پزشک و مصرف دارو می‌توان با داشتن رژیم غذایی مناسب، بسیاری از مشکلات سلامت خود را درمان کنند.«فاطمه مرادی» می‌افزاید: در گذشته برای بچه‌ها بیشتر غذاهای محلی و سالم درست می‌کردیم و به همین دلیل بود که خانواده‌ها ازنظر جسمی و روحی سالم بودند، اما امروزه شاهدیم که خانواده‌ها بیشتر به غذاهای آماده رو آورده‌اند.


وی ادامه می‌دهد: درچنین شرایطی نباید انتظار خانواده ای سالم را ازنظر جسمی یا روحی داشت، چراکه نوع تغذیه بر جسم و روح تأثیرگذار است.

بی توجهی به تأثیر غذاها
یکی دیگر ازشهروندان سنندجی اظهار می‌کند: درزمینه تغذیه معمولا بدون تفکر و تعمق از عادت‌های غذایی پیروی می‌کنیم و توجهی به اثرهای مثبت یا منفی آن در سلامت خود نداریم.


«آرزو رجب‌زاده» اضافه می کند: این موضوع درحالی است که بسیاری از عادت‌های غذایی، ممکن است نامناسب باشد و اثرهای نامطلوب و‌گاه غیرقابل جبرانی در سلامت ما به جا‌ می گذارد.

 

جای خالی غذاهای محلی
یکی دیگر از شهروندان سنندجی دراین زمینه می‌گوید: ما باید ریشه یابی کنیم که چرا مردم دیگر کمتر سراغ غذاهای سنتی و محلی کردستان می‌روند.
«مرتضی احمدی» ادامه می‌دهد: هنوزهم اگر به خانه مادربزرگ‌ها سر بزنیم، می‌بینیم که بوی خوش غذاهای محلی به مشام می‌رسد، اما واقعیت این است که دیگر مردم علاقه ای به پخت چنین غذاهایی ندارند.


وی می‌افزاید: به نظرم امروز‌ ترویج تغذیه سالم نیز جزو فعالیت‌های فرهنگی محسوب می‌شود. پس چه بهتر که بزرگ‌ترها به فکر بیفتند و در قالب کلاس‌های آموزشی، نسل جوان را با این غذاها آشنا کنند. شاید غذاهای آماده، کمتر مورد استفاده قرار گیرد.

لزوم اصلاح شیوه تغذیه
 یک کارشناس تغذیه می‌گوید: بسیاری از مواد غذایی آماده و رنگارنگی که امروزه در سوپر مارکت‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها می‌بینیم، حاوی مواد مضر و بعضا غیرمجازی هستند که در تهیه این فراورده‌ها از آنها استفاده می‌شود. این‌گونه مواد رنگی افزودنی و نگهدارنده بر کیفیت مواد غذایی اثر سو ‌می‌گذارد و سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.


«آرش ولد بیگی» ادامه می‌دهد: استفاده از این مواد نباید به‌صورت مستمر باشد، چراکه می‌تواند عوارض زیادی برای بدن به وجود آورد و مردم باید در استفاده از این‌گونه مواد دقت کافی داشته باشند.


وی می‌افزاید: تغذیه از نیازهای اساسی در زندگی فرد است و باید به آن توجه ویژه ای کرد. این درحالی است که امروزه کمتر به این موضوع اساسی توجه می‌شود.ولد بیگی با تأکید بر لزوم استفاده از میوه‌های ارگانیک در سبد غذایی خانواده‌ها عنوان می‌کند: امروز سبک زندگی تغییر کرده است و غذاهای فست فودی جای غذاهای محلی را گرفته‌اند، درحالی که این نوع غذاها ارزش تغذیه ای مناسبی ندارند و نمی‌توانند نیازهای تغذیه ای بدن را به‌صورت کامل برآورده کنند.این کارشناس تغذیه اضافه می‌کند: امروزه به دلیل تغذیه نامناسب، شاهد شیوع انواع بیماری‌ها درجامعه هستیم. این درحالی است که باید برای اصلاح شیوه تغذیه افراد، آموزش‌های لازم را به خانواده‌ها ارائه داد.

گزارش از غریبه رحیمی

انتهای پیام/



نوشته شده در تاریخ دوشنبه 96/2/25 توسط gharib

نسان هنگام رو به رو شدن با موقعیت های مختلف، واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهد. احساسات مختلفی که تجربه می کنیم در نتیجه واکنش های شیمیایی است که درون بدن مان رخ می دهد.

امتیاز خبر: 36 از 100 تعداد رای دهندگان 1179
ماهنامه مطب - ترجمه رقیه بهشتی: انسان هنگام رو به رو شدن با موقعیت های مختلف، واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهد. احساسات مختلفی که تجربه می کنیم در نتیجه واکنش های شیمیایی است که درون بدن مان رخ می دهد. هورمون هایی که در بدن ما آزاد می شوند، ممکن است به ما احساس خوب دهند یا احساس بد. تحریک هورمون هایی که تزریق کننده احساسات خوب به شما هستند، روش مناسبی برای مقابله با درد و داشتن حس خوب است. شاد زیستن حق طبیعی هر آدمی است. بدن انسان معمولا در دو حالت قرار دارد: جنگ یا پرواز (سمپاتیک) و استراحت و هضم (پاراسمپاتیک).

با توجه به استرس های گوناگون روزمره، بدن انسان معمولا در حالت سپماتیک قرار دارد و ما باید به تحریک هورمون هایی بپردازیم که بدن را به حالات پاراسمپاتیک هدایت کنند تا به آرامش برسیم.
 
هورمون های شادی آور کدامند؟

هورمون های شادی بخش

هورمون ها مواد بیوشیمیایی هستند که متابولیسم بدن را تنظیم می کنند. همه چیز به آنها بستگی دارد: سلامتی، خلق و خو و ظاهر. ما به آنها فکر نمی کنیم، مگر اینکه دچار بیماری جسمی یا روحی شویم. هورمون ها احساسات و عوامل مرتبط با شیوه زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار می دهند و توجه به آنها می تواند به برخورداری از یک شیوه زندگی سالم در انسان ها کمک شایان توجهی کند. آنها را فراموش نکنید.
 
در ادامه به معرفی چند هورمون شادی آور معروف و تاثیرگذار می پردازیم که به بدن و روح انسان کمک می کند تا با شرایط سخت کنار آمده و دوباره شاد شود. هورمون های شادی آور به آدم ها کمک می کند تا از زندگی لذت ببرند. برای داشتن یک زندگی خوب باید همیشه آنها را در وجودمان داشته باشیم.

سروتونین، شادی بخش

این هورمون از هیپوتالاموس ترشح می شود و به هورمون شادی معروف است. سروتونین مسئول انتقال اطلاعات در مغز است، کیفیت خواب ما دستش است و اثر آرام بخش دارد.

سروتونین خلق و خو را تنظیم می کند، از افسردگی پیشگیری می کند، فشار خون را تنظیم می کند، نقش مهمی در تنظیم چرخه قاعدگی در زنان دارد و باعث می شود احساس شادی کنید. کمبود این هورمون باعث بی خوابی، اختلالات خلق و خو، احساس غم، افسردگی، رفتار پرخاشگرانه و اختلالات خوردن می شود. برای افزایش سطح سروتونین روزی 30 تا 45 دقیقه ورزش کنید، غذاهای غنی از کربوهیدارت بخورید، به طور منظم در معرض نور خورشید قرار بگیرد، به اندازه کافی بخوابید، مواد غذایی حاوی ویتامین ب را فراموش نکنید. ویتامین ب در غلات و حبوبات، انواع مغزها و جوانه ها وجود دارد.
 
هورمون های شادی آور کدامند؟

دوپامین، هورمون هوشیاری

هورمونی است که انسان را از لحاظ ذهنی هوشیار نگه می دارد. دوپامین از سلول های مغز و نخاع ترشح می شود. وقتی صحنه ای در یک فیلم شما را خوشحال می کند یا از دیدن منظره ای لذت می برید، هورمون دوپامین در بدن شما آزاد می شود. کمبود این هورمون موجب عدم تمرکز، عدم توجه، بدخوابی، تنبلی و بدخلقی می شود. افرادی که در طول روز به میزان زیاد قهوه یا نوشیدنی های انرژی زا می خورند از سطح دوپامین کمتری برخوردار هستند. برای افزایش سطح دوپامین، قبل از رفتن به رختخواب، اتاق خواب را بررسی کنید تا چیزی موجب اختلال در خواب تان نشود. می توانید قبل از خواب از دمنونش بادرنجبویه برای آرامش استفاده کنید.

دوپامین را می توان با خوردن غذاهای سرشار از پروتیین افزایش داد. خوردن میوه هایی مثل موز را فراموش نکنید. به طور منظم در معرض نور خورشید قرار بگیرید. غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان را نیز در وعده های غذایی خود جای دهید.

ملاتونین، ساعت بدن

هورمون ضدپیری است و به عنوان ساعت بدن شناخته می شود. ملاتونین از غده پینه آل ترشح می شود. این هورمون خواب شبانه را تنظیم می کند. اگر سیگاری هستید و شب ها نمی خوابید، احتمالا از کمبود این هورمون رنج می برید. به هم خوردن دوره روز و شب، ترشح ملاتونین را شدیدا تحت تاثیر قرار می دهد. بهتر است شب ها زیاد سراغ لپ تاپ و تبلت نروید و در رختخواب از گوشی های هوشمند استفاده نکنید.

بمباران اطلاعات در ساعاتی که به خواب نیاز دارید، مغز را به طور مصنوعی تحریک و اذیت می کند. علاوه بر این بر بینایی نیز تاثیر می گذارد. برای افزایش سطح ملاتونین، دو ساعت قبل از خواب با ابزار تکنولوژی خداحافظی کنید. سعی کنید زندگی منظمی داشته باشید؛ برای مثال هر شب در ساعت مشخصی شام بخورد و به رختخواب بروید. در اتاقی که تهویه مناسبی بدارد بخوابید. سعی کنید زا سبزیجات و غذاهای سرشار از پروتیین استفاده کنید و این دو را همراه هم مصرف کنید. جسم و جان تان را در معرض هوای تازه قرار دهید.

اندروفین، ضددرد

هورمونی که مانع درد است، از اضطراب جلوگیری می کند و به عنوان آرامبخش عمل می کند. اندروفین از غدد مخاطی و هیپوتالاموس ترشح می شود. این هورمون کمک می کند احساس مثبتی به زندگی داشته باشید. اندروفین یکی از مسکن های طبیعی بدن است. برای افزایش سطح اندروفین، حتما ورزش کنید. نیاز نیست به ورزش های سنگین روی بیاورید. 30 دقیقه پیاده روی در روز به افزایش این هورمون در بدن شما کمک شایان توجهی می کند.
 
 هورمون های شادی آور کدامند؟
 
عرق کردن نیز به آزادشدن این هورمون کمک می کند. حمام بخار و سونا موجب عرق کردن و شل شدن عضلات می شود و استرس را از شما دور می کند. مصرف غذاهای تند را نیز  فراموش نکنید. فلفل یکی از مواد غذایی عالی محسوب می شود. غذاهای تند در تماس با گیرنده های روی زبان، سیگنال هایی مشابه با سیگنال های درد به مغز می فرستند که باعث آزاد شدن اندروفین در بدن می شود. اگر به طب سوزنی دسترسی دارید، می توانید آن را امتحان کنید.

اکسی توسین، هورمون عشق

هورمونی که با عنوان هورمون عشق شناخته می شود. اکسی توسین در هیپوتالاموس ساخته شده و بعد به غده هیپوفیز منتقل می شود. این هورمون آدم ها را کنار هم نگه می دارد، اعضای خانواده را به هم نزدیک می کند، عشق را بین زوجین و والدین و فرزندان افزایش می دهد.

در دوران بارداری و شیردهی، هورمون اکسی توسین در بدن زنان ترشح شده و باعث ارتباط عمیق تر آنها با نوزادشان می شود. اکسی توسین استرس را کاهش می دهد و تعاملات اجتماعی را افزایش می دهد. این هورمون حامی قلب در مقابل انواع استرس هاست. برای افزایش سطح اکسی توسین، وقتی بیشتری را با دوستان، اعضای خانواده و افرادی که دوست دارید بگذرانید. به همنوعان خود کمک کنید. ماساژ را فراموش نکنید. سعی کنید به آدم ها عشق بورزید و عاشق بمانید.

استروژن، ضداسترس

این هورمون جنسی زنانه از غدد جنسی ترشح می شود. استروژن مانع استرس محسوب می شود و خلق و خوی فرد را ثابت نگه می دارد. سیگار کشیدن وورزش شدید میزان این هورمون را کاهش می دهد. برای افزایش سطح استروژن، می توانید از مواد غذایی مختلف استفاده کنید.


میوه، سبزیجات و غلاتی چون سیب، خرما، آلو و گیلاس، هویج، گوجه فرنگی، کلم برکلی، خیار و بادنجان، جو دوسر، گندم و برنج، بذر کتان، تخمه آفتابگردان و رازیانه به افزایش سطح این هورمون در بن کمک می کند.



   1   2      >
.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 2
بازدید دیروز: 20
کل بازدیدها: 265980

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت