طراحی سایت

قالب وبلاگ

اردیبهشت 95 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
نویسنده: غریبه رحیمی/ سنندج-خبرنگار همشهری
نشاط اجتماعی خانواده‌ها در گرو سلامت روحی و جسمی زنان است. برای دستیابی به این امر زنان باید ورزش را سرلوحه کار خود قرار دهند...
1395/02/26
 نشاط اجتماعی خانواده‌ها در گرو سلامت روحی و جسمی زنان است. برای دستیابی به این امر زنان باید ورزش را سرلوحه کار خود قرار دهند.
 توسعه زیرساخت‌های ورزشی در استان زمینه حضور زنان را در عرصه ورزشی فراهم کردند، به طوری که اکنون شاهد حضور زنان درعرصه‌های ورزشی و کسب مقام‌های کشوری و بین المللی هستیم. زنان نیز توانسته‌اند به خوبی در کنار مردان به امر ورزش بپردازند. سوار کاری یکی از رشته‌های ورزشی است که در استان دارای جایگاه و پایگاه خوبی است. زنان نیز با ورود به این رشته ورزشی توانسته‌اند موفقیت‌های بسیاری کسب کنند. «پریسا رحیمی» یکی از بانوان ورزشکار در این رشته است که با این که تازه به این عرصه وارد شده است، اما توانسته در   مسابقات خوش بدرخشد.
این بانوی ورزشکار کردستانی متولد سال 74 در سنندج است. در حال حاضر دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر و بیش از 2سال نیز در رشته سوار کاری به صورت حرفه‌ای مشغول فعالیت است. گفت و گوی همشهری را با «پریسا رحیمی» می‌خوانید.
  •  چه مقام‌هایی طی 2 سال سوارکاری به دست آورده اید؟
من باتوجه به علاقه‌ای که به اسب داشتم به رشته سوارکاری گرایش پیدا کردم و از 2 سال گذشته به صورت حرفه‌ای در این رشته ورزشی فعالیت می‌کنم. خوشبختانه با توکل به پروردگار و تلاش شبانه روزی توانسته‌ام در بیشتر مسابقات حضور پیدا کنم و تاکنون نیز مقام دوم 60 کیلومتر استانی، مقام چهارم 90 کیلومتر کشوری و مقام اول 100کیلومتر قهرمانی کشوری را طی این 2 سال کسب کرده‌ام. امیدوارم که در مسابقات بین المللی هم حضور پیدا کنم.
  •   اسب سواری اعتماد به نفس انسان را بالا می‌برد.چه قدر با این جمله موافق هستید؟
قطعا رشته سوارکاری چون ورزشی تقریبا سخت و جذاب است به انسان انگیزه می‌دهد و روحیه و اعتماد به نفس انسان را بالا می‌برد. همچنین جزو رشته‌هایی است که پیامبر اسلام(ص) به یاد گرفتن آن اشاره کردند. به نظر من، اسب سواری برای خانم‌ها نه تنها مشکل نیست، بلکه بسیار نشاط آور است، چون یک موجود زنده در راه رسیدن به موفقیت با انسان همکاری دارد.
  •  چه افرادی در رسیدن شما تا به این مرحله نقش داشته اند؟
در رسیدن به پله‌ ترقی و پیشرفت نیاز به حامی و پشتیبان است. من نیز از این قضیه جدا نبوده ام. در راه موفقیتم می‌توان به تلاش‌های بی دریغ مربی ام «اقبال میهمی» و کمک مربی ام «آرش میهمی» اشاره کرد. همچنین پدر و مادرم که با صبر و بردباری همیشه پشتیبان و همراه من بودند. این عزیزان در همه شرایط از فعالیت ورزشی من حمایت کردند تا من بتوانم در این مسابقات شرکت کنم.
  • وضعیت ورزش سوار کاری در استان چگونه است؟
اسب سواری در کردستان دارای سابقه دیرینه‌ای است، زیرا اسب در زندگی روزمره کردستانی‌ها نقش داشته است. همان‌طور که همگان آگاهند نژاد اسب کردی یکی از نژادهای خوب اسب است و در چند سال گذشته برای حفظ نسل اسب کردی گام‌هایی برداشته شده است. باتوجه به این تلاش‌ها شاهد توسعه زیرساخت‌ها برای ارتقای رشته ورزش سوارکاری در استان هستیم. خوشبختانه در سنندج افراد زیادی به پرورش اسب می‌پردازند و این مهم سبب شده که ورزش سوار کاری نیز رونق خاصی بگیرد.
  •  زمینه حضور بانوان ورزشکار در این رشته ورزشی در استان هم مهیا شده است؟
در این باره باید اشاره کنم که زنان کردستانی توانسته‌اند در بسیاری از رشته‌های ورزشی موفقیت‌هایی در کشوری و بین الملی کسب کنند و اکنون نام این عزیزان در لیست مدال‌آوران کشوری است، اما آنها در رشته سوارکاری آنچنان که باید حضور ندارند. البته افراد زیادی هم در این رشته فعالیت می‌کنند که هنوز به جایگاه اصلی خود دست پیدا نکرده اند. امید است که با همت مسئولان زیرساخت‌های این رشته ورزشی را در استان مهیا کنیم تا بتوانیم در مسابقات کشوری و بین المللی رتبه‌های برتر را به استان اختصاص دهیم.
  •   چه مشکلاتی در حوزه کاری شما وجود دارد و در این زمینه پاسخ مسئولان چیست؟
نبود باشگاه سوارکاری دولتی و نبود حداقل امکانات از مشکلات این رشته ورزشی است. برای اعزام به مسابقات و نگهداری اسب‌ها هیچ حمایت مالی از طرف اداره ورزش و جوانان و هیأت سوارکاری انجام نمی‌شود. همچنین به دلیل نداشتن اعتبار و بودجه کافی حتی کمترین کاری از طرف اداره ورزش و جوانان و هیأت سوارکاری برای تقدیر ازمن که توانسته‌ام در مسابقات قهرمانی کشور به عنوان اولین بانوی سوارکاری که توانستم مقام اول را کسب کنم انجام نگرفته است. این در حالی است که با ایجاد امکانات و حمایت‌های دولتی و ارگان‌های مربوطه به دلیل داشتن ظرفیت فراوان در استان می‌توانیم در رشته سوارکاری مقام‌های زیادی کسب کنیم.
  •  حرف پایانی...
از رسانه‌های استان به ویژه همشهری کردستان که به حوزه ورزش استان توجه ویژه‌ای داشته است تشکر می‌کنم و امیدوارم که رسانه‌ها نقاط قوت و ضعف ورزش استان را در بوته نقد بگذارند. مسئولان نیز با بهره‌گیری از آن برای رفع موانع پیش رو گام بردارند. امید است که با توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد بسترها، زمینه را برای حضور زنان در عرصه‌ ورزش مهیا کنند تا زنان نیز بتوانند در رشته‌های ورزشی مورد علاقه خود حضور پیدا کنند. من به عنوان یک بانوی ورزشکار کردستانی از مسئولان انتظار دارم که از حضور بانوان در عرصه‌های ورزشی حمایت کنند و سعی داشته باشند که به آنها تسهیلاتی را نیز ارائه دهند. امید که زنان نیز چون مردان برای کشور اسلامی افتخارات بین‌المللی را کسب کنند.


جای خالی سرمایه‌گذاران در صنایع تبدیلی کردستان/ محدودیت در ارائه تسهیلات بانکی کم بهره

جای خالی سرمایه‌گذاران در صنایع تبدیلی کردستان/ محدودیت در ارائه تسهیلات بانکی کم بهره

در چند دهه گذشته دولت در زمینه خصوصی سازی و کاهش دایره نفوذش در حوزه‌های اقتصادی اقداماتی را انجام داده است تا بتواند فضای کسب و کار را به سمت فضای رقابتی سوق دهد...

به گزارش آفتاب دل، در چند دهه گذشته دولت در زمینه خصوصی سازی و کاهش دایره نفوذش در حوزه‌های اقتصادی اقداماتی را انجام داده است تا بتواند فضای کسب و کار را به سمت فضای رقابتی سوق دهد، اما در این میان هنوز بسیاری از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از مشکلات و موانع پیش رو انتقاد می‌کنند و بر این باورند که باید بستر مناسبی را برای حضور بخش خصوصی ایجاد کرد.


کشاورزی یکی از حوزه هایی است  که مورد توجه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است و نیاز است که با شناسایی ظرفیت‌ها و توانایی‌های منحصر به فرد این بخش در استان ، زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم کرد، زیرا ظرفیت های ویژه‌ای در زمینه کشاورزی در استان وجود دارد که نه تنها اقتصاد استان، بلکه اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.


از طرفی استان به لحاظ دارا بودن پتانسیل‌های خوب از جمله آب و خاک می‌تواند در زمینه تولیدات صنعتی رشد و توسعه یابد، اما هنوز اکثر محصولات تولیدی به صورت خام به فروش می رسد و جای خالی صنایع تبدیلی همچنان خالی است.

 

دلالان سود می‌برند
یکی از باغداران که در «قلیان» روستایی نزدیک سنندج مشغول باغداری است می‌گوید: به دلیل کمبود و نبود صنایع تبدیلی و فراوری در استان سالانه  چندین هزارتن از انواع میوه ها با کیفیت عالی  و قیمت هایی بسیار کم برای تهیه  کمپوت و خوراکی های دیگر به استان‌ها فروخته  می‌شود. این د ر حالی است که  اگر صنایع تبدیلی در استان وجود داشت بهتر می توانستیم کار کنیم و مشکلاتمان نیز کمتر می شد.


«خلیل امام قلی» با اشاره به این که سود اصلی را دلالان به جیب می‌زنند، توضیح می‌دهد:  کشاورزان زحمت زیادی را متقبل می‌شوند، اما در زمان برداشت محصولات به دلیل نبود صنایع تبدیلی وبرای این که محصولاتشان از بین نرود مجبورند آن را با قیمت کم به دیگر شهر ها بفروشند و در این میان سود اصلی برای دلالان می‌ماند.

سود بانکی؛ مانع رشد کشاورزی
امام قلی سود بانکی را مانعی برای رشد کشاورزی عنوان می‌کند و می‌افزاید: در خانواده ما چندین تحصیلکرده  بیکار وجود دارد. با خریدن این باغ سعی کرده‌ام که تا حدودی برای آن ها شغلی فراهم کرده باشم، ولی اگر دولت با دادن وام های کم بهره به ما کمک می کرد می توانستیم با راه اندازی واحدهای تبدیلی کوچک هم از بیکاری بکاهیم و هم محصولاتمان را با سود بیشتری بفروشیم .

 

انباشته محصولات به دلیل نبود صنایع تبدیلی
یکی دیگر از کشاورزان که هر ساله زمین هایش به زیر کشت سیب زمینی می رود با اشاره به ظرفیت‌های بخش کشاورزی در استان می‌گوید: آب و هوای مناسب دشت های قروه و دهگلان سبب می شود که هر ساله به سطح زیرکشت اضافه ‌شود . با توجه به کشت این محصول  و محدودیت آب در این شهرستان ها می‌توان برای این محصول سرمایه‌گذاری کرد.


«علی قادر مرزی» با تاکید بر توسعه صنایع فراوری در استان می‌افزاید: اگر صنایع تبدیلی در استان وجود داشت به راحتی می توانستیم محصولات خود را تبدیل به انواع تولیداتی بکنیم که از این محصول به دست می آید که در این صورت دیگر  مجبور نمی شویم  آن را با قیمت بسیار کم به دلالان شهرهای دیگر عرضه کنیم.


قادر مرزی می‌گوید: برخی اوقات نیز به دلیل نبود صنایع تبدیلی در استان و اضافه کشت مجبوریم  محصول خود را انبار کنیم که با این کار بیش از دو سوم محصولمان از بین می رود و مجبوریم آنها را دور بریزیم.

برند سازی محصولات باغی استان
یکی دیگر از کشاورزان که سالانه چندین تن توت فرنگی برداشت می‌کند می‌گوید: کردستان یکی از قطب‌های تولید محصول توت فرنگی در کشور است و متاسفانه هنوز در استان خبری از صنایع فراوری این محصول وجود ندارد.


«کیومرث مجیدی» با اشاره به خلأ صنایع تبدیلی اظهار می‌کند: متأسفانه با توجه به نبود صنایع  تبدیلی وبسته‌بندی مدرن، این محصول به صورت خام به استان‌های دیگر از جمله تهران، تبریز وخراسان صادر می‌شود و با برند همان استان در کشور یا در خارج از کشور توزیع می‌شود.

 

تشکیل کارگروه های متخصص
یک کارشناس ارشد کشاورزی  می‌گوید: نبود صنایع تبدیلی در کردستان یکی از بزرگ ترین معضلات استان است.


«علی کریم نژاد»  ادامه می‌دهد: غالب مردم شهرستان های استان معیشت خود را از طریق حوزه دامداری و کشاورزی به دست می آورند و نیاز است تا مطالبات و مشکلات این حوزه مورد بررسی دقیق و جدی قرار گیرد.  وی اضافه می‌کند: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش های زراعت، دامداری و باغداری باعث شده  که کشاورزان کردستانی تولیدات خودرا به صورت خام به بازار عرضه کنند.


این کارشناس ارشد کشاورزی می‌گوید: توجه و تمرکز بر پتانسیل ها و قابلیت های منطقه‌ای در برنامه‌ریزی‌ها  بسیار باید مورد توجه کارگزاران استانی قرار بگیرد که این مهم  با تشکیل کارگروه‌های متخصص و صاحبنظر قابل حصول است. از جمله این ظرفیت‌های بومی، حوزه های کشاورزی و دامپروری است که در طول تاریخ، شغل اصلی مردمان این دیار و بلکه مزیت و مشخصه مردمان کردستان و ساکنان استان بوده است.

نیاز به تسهیلات کم بهره
رئیس جهادکشاورزی استان نیز با اشاره به صنایع فراوری در استان اظهار می‌کند: زمینه برای حضور سرمایه‌گذاران برای ایجاد و احداث صنایع فراوری در استان وجود دارد.


«کریم ذوالفقاری» ادامه می‌دهد: باید مدیریت تولید و برنامه ریزی تولید را برای تمام محصولات کشاورزی حاکم کنیم  و بسته به بازار تولید داشته باشیم؛ یعنی این که قبل از تولید نیازسنجی بازار را انجام داده باشیم.


وی تصریح می‌کند: در زمینه صنایع تبدیلی و فراوری دارای  وضعیت ایده‌آل نیستیم . وقتی ما از عملکرد راضی هستیم که محصولاتمان ارزش افزوده اساسی  داشته باشند، اما در این زمینه یک سری محدودیت‌ها از جمله بهره های بالای تسهیلات وجود دارد.


این مسئول می‌افزاید:  در حال حاضر طرح‌های بسیاری وجود دارد، اما متاسفانه به دلیل محدودیت در ارائه تسهیلات بانکی کم بهره، این طرح‌ها اجرایی نشده است، زیرا ارائه تسهیلات ، اما با بهره‌های بالا برای کشاورزی استان جوابگو نیست. البته وضعیت استان نسبت به سایر استان‌های کشور در این زمینه مناسب‌تر است.


ذوالفقاری ادامه می‌دهد: با وجود این محدودیت‌ها فعالیت‌های خوبی در ایجاد صنایع فراوری استان انجام شده است که می‌توان به کود مرغی، کارخانه‌های فراوری سقز ، ون، بن بنک و همچنین صنایع سردخانه‌ای در استان اشاره کرد.

گزارش از غریبه رحیمی

انتهای پیام/



خانواده‌های محروم با ترک تحصیل اجباری فرزندان خود، ضمن کاهش هزینه تحصیل از سبد خانواده، آنان را در صورت امکان به‌عنوان نیروی کار ارزان وارد بازار کار می‌کنند تا بتوانند بخشی از هزینه‌های جاری خانواده خود را نیز تأمین کنند.

بانه و مریوان دارنده بیشترین آمار بازماندگان از تحصیل در کردستان هستند که 391 کودک بازمانده از تحصیل در استان شناسایی شده اند.

خبرهایی که درباره شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل می خوانیم نگران کننده است، زیرا به نظر می رسد که دیگر در هیچ کجای جهان نباید کودکی از تحصیل دور بماند. اخیرا هم  آماری نگران کننده تر از قول رشید قربانی ،مدیر کل آموزش و پرورش کردستان شنیدیم.


مدیرکل آموزش و  پرورش استان در اولین جلسه شورای برنامه ریزی استان در سال 95 که با هدف بررسی وضعیت آموزش و پرورش در استان برگزار شده بود اظهار کرده بود که « درسال تحصیلی جاری هزار و 285 نفر از دانش آموزان مقطع اول دبیرستان در استان انصراف داده و ترک تحصیل کرده‌اند.» این در حالی است که تحصیل و فراگیری علم و دانش یکی از نیازها و از حقوق  اولیه هر فرد محسوب می‌شود.  


با توجه به اهمیت کسب علم و دانش و اعلام آمارهای ترک تحصیل  و وداع دانش آموزان کردستانی با مدرسه می‌توان از آن به عنوان یک تهدید یاد کرد. غیبت و ترک تحصیل دانش آموزان می تواند زنگ خطری برای استان باشد و موجب بالا رفتن آسیب‌های اجتماعی  در جامعه شود .  


کودکان و نوجوانان با  مدرسه نرفتن بسیاری از آموزه های زندگی را نمی‌آموزند و این سبب می شود که آسیب پذیرترشوند  ودر برابر مسائل مختلف جبهه بگیرند.  آنها در تغییر روش های زندگی یا بهبود شرایط اجتماعی خود مقاومت می کنند.


بیش از هر چیز برای رفع این معضل باید با فعالیت های فرهنگی  حتی محروم ترین خانواده‌ها را به این باور رساند که سواد هم می تواند تولید ثروت کند و آدم ها را از فقر نجات دهد و هم می تواند افراد را در مقابل آسیب ها محافظت کند. این دسته از خانواده ها باید به مشکلات بی سوادی پی ببرند؛ مشکلاتی که در آینده آسیب رسانی به دیگران را نیز در جامعه به دنبال خواهد داشت. باید به  این نکته توجه  کنیم تا زمانی که کودکان از تحصیل  باز می‌مانند  و یا اینکه ترک تحصیل می کنند خشکاندن ریشه‌های بی سوادی چندان هم آسان نیست.  


آموزش و پرورش سعی  دارد که افراد بی‌سواد را با سواد کند، اما اگر می‌خواهیم بی‌سوادی را به طور کامل ریشه‌کن کنیم باید در  اجتماع قبح بی سوادی آن قدر  بالا باشد تا فرد نتواند بی‌سواد بماند.


مثلا در بعضی کشورها می‌گویند فرد بی‌سواد باید گواهی‌ بیاورد که نشان دهد بی‌سوادیش سبب ضرر زدن به دیگران نشده باشد. اما آنچه مشخص است فقر اقتصادی در بازتولید فقر فرهنگی، نقش اساسی و تعیین‌کننده ای دارد، زیرا  در شرایطی که بسیاری از خانواده‌ها از تأمین حداقل‌های یک زندگی معمولی عاجزند، اولین قربانیان کودکان هستند.  


خانواده‌های محروم  با ترک تحصیل اجباری فرزندان خود، ضمن کاهش هزینه تحصیل از سبد خانواده، آنان را در صورت امکان به‌عنوان نیروی کار ارزان وارد بازار کار می‌کنند تا بتوانند بخشی از هزینه‌های جاری خانواده خود را نیز تأمین کنند.


مقام معظم رهبری درباره  بی سوادی و مقابله با آن تاکیدات فراوانی کرده اند که  مسئولان باید در محقق شدن خواسته معظم‌له تلاش بیشتری کنند و اقدامات لازم را برای  ریشه کن شدن بی‌سوادی در جامعه انجام دهند.  زیرا با سواد شدن همه افراد سبب رشد شاخص های  فرهنگی، اخلاقی ، معنوی و... در جامعه می شود.

یادداشت از غریبه رحیمی

انتهای پیام/



نویسنده: غریبه رحیمی / سنندج- خبرنگار همشهری
کارآفرینی یکی از موضوعاتی است که امروزه در کشور و استان به آن توجه ویژه ای می‌شود...

1395/02/08

 کارآفرینی یکی از موضوعاتی است که امروزه در کشور و استان به آن توجه ویژه ای می‌شود.
بهره‌گیری از هویت و فرهنگ‌های بومی و محلی یکی از راهکارهای ایجاد کارآفرینی  بوده و کردستان با دارابودن فرهنگ و تاریخ  غنی خود از استان‌های مستعد در این زمینه است. بسیاری از جوانان توانسته اند  با استفاده از صنایع دستی، کسب و کاری را ایجاد و به اشتغالزایی و رونق اقتصادی کمک کنند.
باید در نظر داشت که صنایع دستی کردستان معرف ذوق و هنر و نشات گرفته از فرهنگ و آداب سنن مردمان این منطقه است که می‌تواند زمینه ای برای  رشد اقتصادی و اشتغالزایی باشد. در این زمینه نیز بسیاری از هنرمندان توانسته اند با ایجاد کارگاه‌های مختلف در سطح استان کارآفرینی کنند. البته بانوان نیز در این زمینه بیکار ننشسته‌اند. در سال‌های اخیر  مسائل مختلفی همچون شرایط نابسامان اقتصادی، افزایش سطح تحصیلات بانوان و تلاش برای به دست آوردن استقلال، افزایش زنان سرپرست خانوارو تغییر سبک زندگی و همچنین محدود بودن فرصت های شغلی سازمانی سبب شده تا زنان نیز به جست‌وجوی یافتن راه های جدیدی برای کسب درآمد باشند.
 در این میان برخی از بانوان نه تنها با کسب مهارت های لازم فنی و حرفه ای  نیازهای مالی خود را برطرف کرده‌اند، بلکه با گسترش فضای کسب و کار و یا انتقال و آموزش مهارت های خود به دیگران، زمینه اشتغال به کار افراد دیگر را نیز فراهم آورده اند.  یکی از این هنرمندان « گلچین غلام ویسی» است که در سنندج کارگاهی تاسیس کرده و در آن مشغول به کار است . این هنرمند کردستانی توانسته در سبدبافی خودکفا باشد .
این بانوی کارآفرین می‌گوید: 38 سال سن دارم و از زمانی که یادم می آید علاقه خاصی به هنر صنایع دستی داشته‌ام به طوری که  در این زمینه توانسته‌ام به صورت تخصصی رشته سبد بافی را ادامه دهم و امروز خودم استادکار هستم.
 غلام ویسی توضیح می‌دهد: از آنجا  که عشق و علاقه  به کسب روزی  حلال و کمک به معیشت خانواده در درونم چراغ امید به زندگی  را پر فروغ می‌کرد،  لذا تصمیم گرفتم که کارآفرین  باشم تا بتوانم به  خودکفایی برسم.
وی با اشاره به اینکه فرمایش های مقام معظم رهبری را به عنوان برنامه‌راهبردی در کارهایم قرار داده ام، می‌گوید: بر اساس فرمایش های مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و کمک به تولید کشورو همچنین مبنی بر اینکه هر فردی می تواند قدمی برای کشور بردارد تا این مملکت روی پای خود بایستد ، احساس کردم که من هم می توانم یکی از این قدم ها را بردارم.
غلام ویسی با تاکید به اشتغالزایی برای زنان خانه‌دار، اضافه می‌کند: در حال حاضر 6 نفر در این کارگاه مشغول فعالیت هستند . بزرگ ترین هدف من گسترش این کارگاه وایجاد اشتغال برای بانوانی است که می خواهند روی پای خود بایستند .
این هنرمند کردستانی ادامه می دهد: درآمد فعالان در این عرصه به کاری که انجام می دهند بستگی دارد که معمولاً ماهانه از 300 هزار تومان به بالاست، اما سعی کردم 6 ماهه اول راه اندازی فقط به خودکفایی کارگاه فکر کنم نه درآمدزایی.

موانع پیش روی کارآفرینان
غلام ویسی به موانع پیش روی کارآفرینان نیز اشاره و اظهارمی‌کند: کارآفرینی به ظاهر شاید ساده به نظر بیاید، اما در واقع مشکلات خودش را دارد. یک کارآفرین در حالی که باید ایده داشته باشد، به سادگی نیز نباید مایوس شود. حتی اگر مورد کم لطفی قرار گرفت انگیزه اش را بالا ببرد.
وی با اشاره به حضور در 3 نمایشگاه داخلی  عنوان می‌کند: برای کار سرمایه چندانی نداشتم،  برای همین خودم برخی از مواد اولیه را تهیه می کردم. هنوز هم در پاییز به اورامان می روم و چوب های خشک آن منطقه را جمع آوری می کنم تا برای سبدبافی از آنهااستفاده کنم. با این وجود  تا به امروز درآمدم  هم خوب بوده است.
این بانوی هنرمند کردستانی  به آثار تولیدی خود اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: سبـد گردکوچک و بزرگ‌،  سبد قایقی کوچک و بزرگ،  کاسه در اندازه‌های مختلف ، سبد جای میوه، سبد پنجره ای ، ساک پیک نیک ،سبد دو طبقه، سبد سه طبقه ، جای لباس، جای روزنامه ،انواع شکلات خوری، جای سوزن ونخ  و ... از محصولات متنوع و تولیدی کارگاه است که به صورت دستی ساخته و عرضه می‌شود.
غلام ویسی کارآفرینی را یکی از راه‌های مقابله با بیکاری جوانان می داند و می گوید: در حال حاضر و با توجه به مشکلات اقتصادی و معضل بیکاری که امروزه بین جوانان وجود دارد این هنر توانسته است درآمد زایی و اشتغال را برای بانوان هنرمند ایجاد کند، بنابراین می طلبد که مسئولان امر توجه و حمایت های بیشتری از این هنر در استان داشته باشند.

مکث
جوانان بیکار ننشینند
یک کارآفرین می گوید: با برآوردی که برای ایجاد کارگاه داشتم کار را آغاز کردم  و سپس با حمایت همسرم توانستم موفقیت های لازم را در این زمینه کسب و به نوعی مقدمات راه اندازی یک واحد تولیدی در حوزه اقتصاد مقاومتی را آماده کنم. با این حال  تداوم این طرح نیازمند حمایت‌های مالی و پشتیبانی متولیان امر است.
«گلچین غلام ویسی» با اعلام رضایت از طرح به اجرا درآمده اش، می‌گوید: اگر جوانان استان به جای مهاجرت به شهرهای دیگر و یا بیکاری سعی کنند شغلی را بادرنظر گرفتن اقتصاد مقاومتی برای خود ایجاد کنند، مطمئنا علاوه بر اینکه فرامین رهبر معظم انقلاب در حوزه قطع وابستگی به بیگانگان را محقق می کنند با کمک به تولید داخلی  خودکفا نیز می شوند.
سبد1.jpg
کارگاه سبدبافی کارآفرین کردستانی- عکس: همشهری- شکیب ناصری


.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 31
بازدید دیروز: 21
کل بازدیدها: 264891

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت