طراحی سایت

قالب وبلاگ

اسفند 94 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
برگزاری آیین‌های سنتی و فرهنگی مورد مخالفت هیچکس نیست، آنچه که باعث مخالفت کارشناسان و مسئولان می‌شود رفتارهای پرخطری است که از سوی بعضی از نوجوانان و جوانان انجام می‌پذیرد.

 

 غریبه رحیمی- برگزاری آیین‌های سنتی و فرهنگی مورد مخالفت هیچکس نیست، آنچه که باعث مخالفت کارشناسان و مسئولان می‌شود رفتارهای پرخطری است که از سوی بعضی از نوجوانان و جوانان انجام می‌پذیرد. یکی از سنت های باستانی کردستانی ها مانند سایر مناطق ایران  برگزاری جشن چهارشنبه سوری بوده که شب چهارشنبه آخر هرسال،  با برپایی آتش، مراسم باشکوهی برگزار می کنند. واژه «چهارشنبه‌سوری» از دو واژه چهارشنبه که نام یکی از روزهای هفته‌ است و سوری در زبان کُردی که به معنی سرخ است ساخته شده‌است در این روز در گوشه و کنار و کوی و برزن نیز بچه ها آتش های بزرگ می افروزند و از روی آن می پرند . مشهورترین نماد چهارشنبه سوری آتش است.در قدیم تمام اقشار و گروه های جامعه اعم از شاه و رعیت، پشته ای از هیزم یا وسیله قابل احتراق را در نقاط مختلف شهر، روستا و محلات گرد آورده و آتش می زدند. گذشت زمان در این رسم فقط توانسته مکان این آتش بازی را تغییر دهد. زندگی شهرنشینی این اتش بازی را از حیاط های دل باز و میادین اصلی روستاها به پشت بام های آپارتمان ها و این اواخر به پارک ها و در بعضی شهر ها به خیابان ها رسانده است. این کار و خواندن ترانه هایی که همه از آیین باستانی وام گرفته شده است منافاتی با امروز ندارد، اما مسئله ی نگران کننده تغییراتی است که در جهت انحراف از اصل رسم پیش آمده است. افروختن آتش در سال های قبل کنار افراد خانوداه با نظارت بزرگ تر ها انجام می شد. اما امروز جوانان به سطح  خیابان ها و کوچه ها می آیند، آتش های عظیمی به پا می کنند که هم جان خود و هم سایر رهگذران را تهدید می کند.

 

در سال‌های اخیر چهارشنبه‌سوری با حرکت به سوی خشونت، تحریف و استحاله شده‌است و از اصالت خود فاصله گرفته‌است. امروزه، استفاده از مواد محترقه و آتش‌زا که بعضاً دست‌ساز و خطرناک هستند بسیار رایج است و جایگزین آیین‌های کهن شده‌است. در چند سال گذشته، این شب همواره دارای آمار آسیب‌دیدگی و گاهی دارای تلفات جانی بوده‌است.

 

هر سال با نزدیک شدن آخرین چهارشنبه سال دلهره و اضطراب بر اکثریت خانواده‌ها مستولی شده و نگاه‌‌ها نگران این روز است، چرا که رفتارهای پرخطر بعضی از نوجوانان و جوانان نه تنها باعث آسیب‌های جانی به خودشان می‌شود بلکه باعث بروز حوادث تلخ برای دیگران نیز می‌گردد چهارشنبه سوری دیگر سفیر شادی نیست، حالا صیاد جان‌ها شده است. استفاده از مواد محترقه و تغییر دادن اداب و رسوم سبب شده که چهار شنبه سوزی هر سال درست قبل از شادترین لحظه‌ها مثل بختک به جان شهرمان می‌افتد، جان عده‌ای را می‌گیرد و می‌رود تا سال بعد درست در همین زمان برگردد. آتش بازی اولین مشکلی که به ذهن هر کسی می‌رسد سوختگی است.سوختگی در اثر بوته های خشک خیلی شدید نیست. اما سوختگی چهارشنبه سوری این روزها که انواع مواد محترقه استفاده می‌شود به این آسانی‌ها خوب شدنی نیست. نوع و شدت سوختگی های چهارشنبه سوری  به انواع مواد محترقه بستگی دارد انواع وسایل آتش زا و ترقه های مختلف می تواند خطرات متفاوتی برجای بگذارد به خصوص مواد محترقه دست سازتحت عنوان نارنجک به دلیل قدرت فراوان انفجاری بیشترین آسیب را به اعضاء وارد می کند و نه تنها می تواند سوختگی های عمیق درجه دو و سه ایجاد کند می تواند آسیبهای شدیدی همچون قطع اعضای بدن را در پی داشته باشد بنابراین عمق سوختگی و شدت جراحات  به نوع و مقدار مواد محترقه وابسته است و جراحت ها ی چهارشنبه سوری از خفیف تا عمیق  صورت می گیرد ، قطع اندام ، نابینایی و تخلیه چشم از عواقب استفاده از مواد محترقه در چهارشنبه آخر سال است که می طلبد خانواده ها در این روزهای پایانی سال نسبت به مراقبت از اعمال و رفتار فرزنادانشان نظارت و مراقبت بیشتری داشته باشند.

 

برگزاری چهارشنبه‌سوری در چند سال اخیر با آلودگی صوتی، آسیب به تابلوها و دیوارهای شهر و ایجاد فضایی خشونت‌آمیز و تنش‌زا همراه بوده است به طوری که برخی شهروندان از رفت‌وآمد در خیابان‌ها هم  بیم دارند.

انتهای پیام/



نوشته شده در تاریخ دوشنبه 94/12/24 توسط gharib

امروز صبح که از خواب بیدار شدم از خودم پرسیدمآفرین : 


زندگی چه می گوید؟ جواب را در اتاقم پیدا کردم


کولر گفت : خونسرد باش


سقف گفت : اهداف بلند داشته باش


پنجره گفت : دنیا را خوب بنگر.


ساعت گفت : هر ثانیه با ارزش است.


آیینه گفت : قبل از هرکاری، به بازتاب آن بیندیش.


تقویم گفت : به روز باش.


در گفت : در راه هدفهایت، سختی ها را هُل بده و کنار بزن.


یعنی چی؟زمین گفت : با فروتنی نیایش کن.



نوشته شده در تاریخ دوشنبه 94/12/24 توسط gharib
نویسنده: غریبه رحیمی/ سنندج

امروزه چهارشنبه سوری تبدیل به بدعتی خطرناک شده و معنا و مفهوم خود را که برکت و روزی افزایی بوده از دست داده است...

1394/12/19  امروزه چهارشنبه سوری تبدیل به بدعتی خطرناک شده و معنا و مفهوم خود را که برکت و روزی افزایی بوده از دست داده است .
هر سال با نزدیک شدن به عید نوروز مردم کردستان در تدارک نوروز هستند. در این میان بسیاری از شهروندان وسایل بازی شب چهارشنبه سوری را خریداری می‌کنند. در این ایام به دلیل استفاده از وسایل آتش زا و انفجاری تعدادی از شهروندان دچار خسارات مالی و جانی و جسمی می شوند.
ایرانیان باستان روشن کردن آتش را نماد برکت و آسایش و رویش می دانستند و هر سال جشنی را به این نیت برپا می کردند به نام جشن سده که امروز با عنوان چهارشنبه سوری برگزار می شود. لازم به اشاره است که در گذشته در کردستان مراسم «کوله چووار شه‌مه» برگزار می‌شد که خانواده‌ها جارویی را که کارآیی خود را از دست داده در عصر روز چهارشنبه جلوی در منزل آتش می‌زدند و دیگر خبری از فشفشه و نارنجک دستی نبود.
زردی من از تو، سرخی تو از من
یکی از شهروندان سنندجی  درگفت‌وگو با همشهری با اشاره به برنامه‌های شب چهارشنبه سوری در سنندج می گوید: جوانان کردستانی بعد از جشن و پایکوبی، شال اندازی می کردند و با روشن کردن آتش و پریدن از روی آن و گفتن «زردی من از تو و سرخی تو از من»، سعی می‌کردند بیماری و درد را از خود دور کنند .
«محمد اصلانی» در ادامه می‌افزاید: امروزه بسیاری از آداب و رسوم در کردستان رنگ دیگری به خود گرفته است. از جمله با آوردن وسایل خطرناک آتش بازی و محترقه که هر سال شاهد حوادث ناگواری هستیم.
وی اضافه می کند: در گذشته مردم کردستان قبل از شروع شب چهارشنبه به حمام می رفتند و نظافت می‌کردند. از آن طرف هم همسایه ها و اهالی محل از صبح چوب و نفت و ... را آماده و عصر آتش چهارشنبه سوری را روشن می‌کردند. بعد از اتمام چهارشنبه سوری وقتی که دیگر آتش کم کم در حال خاموش شدن بود زن‌های همسایه در باقیمانده آتش اسپند می ریختند و دود می‌کردند و اعتقاد داشتند که این دود آنان را از هر زخم چشمی باز می دارد .
این شهروند سنندجی اظهار می‌کند: مردم باید در این شب مواظب باشند که حادثه‌ای برای کسی اتفاق نیفتد و از خرید لوازم آتش بازی نیز خودداری کنند.
«کوله چووارشه‌مه»؛ سنتی دیرین
یکی دیگر از شهروندان سنندجی می گوید: چهارشنبه سوری در کردستان نسبت به اعیاد و مراسم دیگر از جایگاه متفاوت تری برخوردار است .زیرا ما این شب را با نام «کوله چووار شه‌مه»می‌شناسیم و رسم بر این بود که در این شب تنها جارویی که کوتاه شده بود را آتش می‌زدند.
«امید زندی» می‌افزاید: با این کار هیچ آلودگی در محیط ایجاد نمی‌شد و مردم با خوشی و شادی مراسم این شب را برگزار می‌کردند.
وی اضافه می کند: کسانی که بیماری در خانه داشتند با لباس مبدل یا زیر چادر به پشت در خانه همسایگان می رفتند و ظرف مسی را با قاشق می‌زدند تا صاحب خانه بشنود و غذا یا پولی در کاسه آن‌ها بریزد. آن غذا یا خوراکی را به بیمار می‌دادند تا شفا یابد .
زندی می گوید: مراسم روز چهارشنبه آخر سال همیشه یکی از روزهای بسیار پرخطر در تمام طول سال  است و جوانان زیادی به دلایل مختلف راهی بیمارستان می شوند. عمده ترین مشکلاتی که جوانان با آن روبرو هستند سوختگی های شدید، جراحات سخت بر اثر ترکش های مواد منفجره و در موارد شدیدتر قطع عضو یا مرگ گزارش شده است.
وی ادامه می دهد: این آیین امروزه با انواع مواد محترقه خطرناک برگزار می شود و حوادث جبران ناپذیری به بار می آورد و باعث می شود که بسیاری از خانواده ها سال نو را با غم و اندوهی فراوان شروع کنند و خاطره بسیار بدی از شب چهارشنبه آخر سال در ذهن خود جای دهند. هر چند که، چند سالی است پلیس با شگردهای خاص با فروشندگان مواد محترقه برخورد و مانع از این بازی های خطرناک می شود، ولی باید شهروندان این مسأله را برای خود فرهنگسازی کنند چرا که چنین بازی هایی خطرناک و ویرانگر است و شادی و رضایت خاطر را تبدیل به یک عمر پشیمانی می کند.
آماده باش  پایگاه‌های شهری فوریت‌های پزشکی استان
دبیر ستاد سلامت نوروزی استان با اشاره به نزدیک شدن عید و شب چهارشنبه سوری در کردستان اظهار می کند: آمبولانس ها و نیروهای فوریت‌های پزشکی در مناطق شلوغ و پر ازدحام شهرهای تابعه استان مستقر خواهند شد.
«هومن قصری» در ادامه توضیح می‌دهد: به منظور پیشگیری از حوادث تلخ احتمالی در چهارشنبه آخر سال و شب نوروز باید خانواده‌ها از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پست‌های برق یا ایستگاه‌های فشار گاز و پارکینگ‌های عمومی خودداری کنند.
وی اضافه می کند: مردم استان در صورت بروز هر نوع سوختگی ضمن حفظ خونسردی در اسرع وقت با شماره تلفن 115 مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی  تماس بگیرند و از مداوای سانحه دیدگان با خمیر دندان و انواع روغن ها خودداری کنند. زیرا این مواد روند بهبود زخم ناشی از سوختگی را به تاخیر می اندازد.
دبیر ستاد سلامت نوروزی استان عنوان می کند: بیمارستان های استان با تمام توان آماده ارائه خدمات به مردم و مهمانان استان هستند. قصری در ادامه توضیح می‌دهد:13 بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی و 2 بیمارستان تامین اجتماعی و نیز بیمارستان ارتش 24 ساعته خدمات درمانی را ارائه می‌کنند.
وی همچنین با اشاره به نظارت بر مراکز خدماتی و رفاهی در استان عنوان می کند: اکیپ های سلامت نوروزی حوزه بهداشت تمامی مراکز عرضه و توزیع مواد غذایی و نیز مکان هایی را که نیاز به بازدید بهداشتی دارند به طور کامل در استان بررسی می کنند.
این مسئول با اشاره به ایام تعطیلات رسمی در عید نوروز سال  95 نیز اظهار می کند: در تمام شهرها داروخانه های شبانه روزی آماده ارائه خدمات به بیماران هستند.
قصری اضافه می کند: با هماهنگی به عمل آمده با پزشکان و مراکز تصویر برداری تعدادی از مطب‌ها و آزمایشگاه‌ها و مراکز سونوگرافی در نوروز آماده ارائه خدمات هستند.
وی با اشاره به آمار پایگاه های فوریت‌های پزشکی در استان نیز عنوان می کند:41 پایگاه فوریت‌های پزشکی در شهرها و جاده ها 24 ساعته ارائه خدمات درمانی، اورژانسی به حادثه‌دید گان را انجام خواهند داد. در هر آمبولانس 2 نفر حضور دارند و همه پایگاه ها از خدمات کامل برخوردارند.

مکث
تحریف آیین چهارشنبه سوری
یافته های پژوهشی نشان می دهد که تمامی آیین ها و یادمان هایی که مردم ایران در مواقع گوناگون بر پا می داشتند و بخشی از آن ها همچنان در فرهنگ این سرزمین پایدار شده است، با منش، اخلاق و خرد نیاکان ما در آمیخته بود و در همه آن ها ، اعتقاد به پروردگار، امید به زندگی، نبرد با اهریمنان در قالب نمادها، نمایش ها و آیین های گوناگون نمایشی گنجانده شده بود . رفتار خشونت آمیز و مغایر با عرف و منش جامعه نظیر آنچه که امروزه تحت نام چهارشنبه سوری شاهد آن هستیم ، در هیچکدام از این آیین ها دیده نمی شود .
بهتر است بگوییم کسانی که با منفجر کردن ترقه و پراکندن آتش سلامتی مردم را هدف می‌گیرند،  با تن دادن به رفتاری آمیخته به هرج و مرج ، آیین چهارشنبه سوری را تحریف کرده اند.  با این که هنوز چند روزی به چهارشنبه سوری باقی مانده است، در گوشه  و کنار بازار همچنان خرید و فروش این مواد خطرناک به چشم می‌خورد. امیدواریم مردم استان از خطرات این مواد آگاه شوند و از استفاده از آن ها خودداری کنند.



غذاهای سنتی کردستان، ظرفیتی برای توسعه گردشگری

ترویج غذاهای بومی و محلی در منوی رستوران‌های کردستان یکی از موضوعات بسیار مهم است که امروزه این صنف با استفاده از ظرفیت فرهنگ بومی برای رونق اقتصادی به آن روی آورده‌است...

 ترویج غذاهای بومی و محلی در منوی رستوران‌های کردستان یکی از موضوعات بسیار مهم است که امروزه این صنف با استفاده از ظرفیت  فرهنگ بومی برای رونق اقتصادی به آن روی آورده‌است.


پخت و پز به سبک ایرانی یکی از روش‌های نام‌آشنای آشپزی در دنیاست. با وجود اقلیم‌های متنوع آب ‌و ‌هوایی و رشد محصولات مختلف غذایی اکنون ایران دارای منویی متنوع و گسترده از غذاهای بومی است که بسته به نوع سنتی بودن یا نفوذ مدرنیته مانند کردستان قابل تقسیم‌بندی و صد البته سرمایه‌گذاری است؛

 

ظرفیتی که با وجود بسترهای مناسب در مناطق مختلف همچنان در دید دست‌اندرکاران گردشگری و مسئولان استانی کم‌اهمیت یا شاید بی‌اهمیت جلوه می‌کند.  در حالی که نادیده گرفتن غذاهای محلی و کم فروغ شدن جایگاه آن در غذای ایرانی دلایل بی‌شماری دارد، اما به اعتقاد برخی کارشناسان بهترین و کوتاه‌ترین  راه حل برای آشتی دادن مردم با این سبک غذایی آبا و اجدادی، رونق آن در بستر گردشگری است. با اقتصادی کردن این بخش از فرهنگ ایرانی و ایجاد اشتغال در قالب توسعه غذاهای بومی و محلی آن هم در چارچوب گردشگری، حتی غذاهای فراموش شده هم دوباره رونق می گیرند.  


غذاهایی که فراموش شده اند
یکی از فعالان حوزه گردشگری در استان پیرامون موضوع اظهار می‌کند: غذا گرایشی در شاخه‌ای از گردشگری با عنوان گردشگری فرهنگی و یکی از بهانه‌های سفر در دنیاست. «رزگار مرادی» توضیح می‌دهد: همچنین به عنوان یکی از جاذبه‌های قابل توجه برخی از گردشگران حرفه‌ای در ایران از نظر بهداشت، سلامت و فرهنگ راهش را به سمت  اقتصادی شدن و ایجاد درآمد و اشتغال باز کرده است.


وی عنوان می‌کند: پخت و پز به سبک محلی و سرو غذا به سبک پیشینیان در مناطق مختلف یکی از استراتژی‌های مهم دست‌اندرکاران گردشگری در دنیاست که به جز حفظ ارزش‌ها، فرهنگ و اقتصادی کردن گردشگری انتخابی آگاهانه و آزاد در اختیار گردشگر گذاشته است. این فعال حوزه گردشگری می‌افزاید: کردستان نه تنها دارای طبیعت زیبا و آثار و اماکن باستانی فراوانی است، بلکه به دلیل قدمت دیرینه، آثار فرهنگ قدیمی در مراسم شادی و عزا و حتی غذاهای آنها دیده می شود و باید از این ظرفیت‌ها برای توسعه صنعت گردشگری در استان استفاده کنیم.


غذاهای محلی استان
یکی از بانوان کردستانی نیز می گوید: غذاهای محلی کردستان که ریشه در فرهنگ دیرینه آن ها دارد در بین غذاهای محلی ایران دارای جایگاه خاصی بوده و در نوع خود منحصر به‌فرد هستند.


«سکینه میرکی» ادامه می‌دهد: غذاهای محلی استان، نه تنها از جاذبه های فرهنگی کردستان به شمار می روند، بلکه به دلیل مواد ترکیبی دارای خاصیت غذایی فوق العاده ای نیز هستند.


وی عنوان می‌کند: بیشتر زنان کردستانی در پخت و پز غذاهای محلی، تبحر خاصی داشته و این هنر را که ریشه در تمدن و فرهنگ آنان دارد نسل به نسل به دختران خود آموزش داده اند  و تا به امروز این هنر بدون نقص باقی مانده است.


این بانوی کردستانی در ادامه اضافه می‌کند: با این وجود بسیاری از جوانان به غذاهای فست فودی روی آورده‌اند و متاسفانه با غذاهای بومی و محلی احساس بیگانگی می‌کنند. وظیفه ماست که آن ها را با این نوع غذاها آشنا کنیم.


میرکی می‌گوید: در چند سال گذشته شاهد افزایش غذاخوری‌های سنتی در شهرهای استان و به ویژه در سنندج بوده ایم که به پخت و پز غذاهای محلی مشغولند و علاوه بر حفظ هویت فرهنگی سبب اشتغالزایی و رونق اقتصادی برخی از خانواده‌ها شده‌اند.


 فراموشی غذاهای محلی
یکی از کارشناسان تغذیه نیز در این باره اظهار می‌کند: غذاهای سنتی مغفول مانده و ناشناخته هستند. این غذاها رنگ و بوی فراموشی به خود گرفته و در زندگی مردم امروز کردستان حتی در روستاها نیز به خاطره تبدیل شده‌اند. در حال حاضر فرهنگ آشپزخانه‌های پر جنب و جوش و سفره‌های رنگارنگ و سالم خانگی، جای خود را به ساندویچ، کنسرو و فست‌فود داده است.


«کیانوش صیفی» ادامه می‌دهد: فراموش کردن الگوهای بومی و اصیل یعنی نابودی بخش مهمی از دستاوردهای فرهنگی یک کشور که سالیان طولانی برای شکل‌گیری و قوام آن تلاش شده است.


وی ادامه می‌دهد: انسان همیشه به دنبال تنوع و نو کردن شرایط زندگی بوده و هست. بنابراین باید شیوه‌ای اتخاذ شود تا ارزش‌های فرهنگ بومی به ویژه غذاهای بومی توجه مردم را جلب کرده و طبق خواست و احساس نیازشان به سفره‌های روزانه آنان بازگردد.


این کارشناس تغذیه می‌افزاید: غذاهای محلی و بومی می‌توانند تضمین کننده سلامت تغذیه‌ای شهروندان باشند. زیرا بیشتر مواد اولیه این غذاها از محصولات ارگانیک است. بنابراین این نوع غذاها نقش اساسی در سلامت فرد خواهد داشت.


صیفی با تاکید بر مصرف غذاهای محلی عنوان می‌کند: بیشتر افراد در دنیای امروزی دچار روزمر‌گی و کم تحرکی شده‌اند و مصرف غذاهای فست‌فودی می‌تواند تاثیرات منفی در سلامت و بهداشت فردی آن ها داشته باشد. زیرا انرژی‌ای که این نوع محصولات غذایی تولید می‌کنند نیاز به تحرک و فعالیت برای مصرف شدن دارد.


وی ادامه می دهد: افزایش غذاخوری‌های سنتی می‌تواند ظرفیتی برای توسعه فرهنگی باشد، اما باید به محیط و کیفیت محصولات غذایی ارائه شده نیز توجه داشته باشیم و سعی کنیم ازمکان‌هایی غذا تهیه کنیم که دارای کارت‌ بهداشت باشند.

گزارش از غریبه رحیمی



نویسنده: غریبه رحیمی/ روزنامه‌نگار
همگی ما شاهد هستیم طی سالیان گذشته و در مسیر توسعه شهری جور و جفای بسیاری در حق محیط زیست و منابع طبیعی اطراف شهرهای استان صورت گرفته که حاصل، ‌شهرهایی با ظاهری آشفته و غیرقابل تحمل است حتی به فرهنگ جامعه آسیب‌های قابل توجهی وارد کرده است...

1394/12/01

همگی ما شاهد هستیم طی سالیان گذشته و در مسیر توسعه شهری جور و جفای بسیاری در حق محیط زیست و منابع طبیعی اطراف شهرهای استان صورت گرفته که حاصل، ‌شهرهایی با ظاهری آشفته و غیرقابل تحمل است حتی به فرهنگ جامعه آسیب‌های قابل توجهی وارد کرده است.


 در این سال‌ها در بخش های زیست محیطی مختلف استان به ویژه در سنندج دست‌درازی‌های بسیاری به عرصه های زیست محیطی صورت گرفته است. از هر طرفی که وارد استان شوید می بینید تمام کوه‌های اطراف شهر به محل و شهرک هایی برا ی ساخت و ساز  تبدیل شده اند. اگر چه نباید از توسعه شهری غافل ماند، اما گویا توسعه شهری در کردستان به گو نه ای متفاوت در حال جلو رفتن است و مسئولان باید چاره ای برای این امر بیندیشند، چون در دراز مدت این امر می‌تواند اثری سوء برای مردم و مسئولان داشته باشد.


استانی چون کردستان در زمینه میراث فرهنگی و توسعه شهر خود به برنامه‌ریزی های زیر بنایی و اصولی نیاز دارد و امروز در کنار این برنامه ریزی باید به دنبال ساختن هویت برای تاریخ  خود نیز  باشد، چرا که کردستان استانی کوهستانی و سرسبز محسوب می شود که با کوه های سر به فلک کشیده اش معروف و مشهور است. کردستان  به لحاظ پیوستگی کوه ها در کشور و دنیا دارای ویژگی‌های ممتاز و منحصر به فردی است و در کمتر جایی از جهان،  زیبایی و هماهنگی به این وسعت وجود دارد.


با ورود مدرنیسم، از هم‌پاشیدگی اصول و مبانی هویتی در استان اتفاق افتاد که در این شرایط استان مقلد خوبی نبوده است. یعنی اصولی وارد فرهنگ استان شد که حتی هیچ شباهتی با آن چیزی که در غرب بوده ندارد و در واقع یک برداشت کورکورانه و کاریکاتوری صورت گرفته است.


نباید از این امر غافل شد که جامعه و متخصصان شهرسازی طی سالیان گذشته در مسیر توسعه شهری، ارزش‌های طبیعی و فرهنگی را به تدریج فراموش کرده‌اند. هم‌اکنون فضایی ایجاد شده که تبلور کالبدی آن در شهرها مشاهده می‌شود و در واقع شهرسازی و معماری ‌بی‌هویتی شکل گرفته است.


توسعه شهری بهترین بهانه برای برخی از مردم و دست‌اندرکاران امر شده تا لطمات جدی به بافت طبیعی و زیست محیطی و در پی‌آن به فرهنگ استان وارد سازند. شاید زمان آن رسیده باشد که با یک نگاه تخصصی و کاملا جدی به بافت استان، مسیر توسعه شهری تغییر یابد. آنچه مسلم است بی‌توجهی مسئولان به بافت‌های طبیعی می‌تواند ضربات محکمی به محیط زیست وارد کرده و اگر روند شهر سازی به این شکل و گونه ای که امروزه مشاهده می کنیم ادامه داشته باشد، در آینده ای نه چندان دور چهار طرف ورودی‌های استان به محیط هایی آشفته تبدیل خواهد شد  این امر می تواند مانعی برای داشتن شهری آباد و سرسبز باشد.



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 33
بازدید دیروز: 21
کل بازدیدها: 264893

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت