طراحی سایت

قالب وبلاگ

فروردین 94 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 94/1/31 توسط gharib

خدا زن را آفرید و زن یعنی زندگی، خدا زندگی را آفرید، عشق را و مردمی را و بدان فضیلت را و آنگاه زن یعنی آزرم و پاکدامنی، شرف و مهر مادری و همسری، یعنی آن برتری که مرد بی وجود آن یعنی هیچ. زن، تو بهترین گل واژه هستی، هستی. تو غزل لطیف روزگاری، تو دفتر رنج های نامکتوبی، تو دیوان محبتی اکنون که من از تو هستی یافته ام پس از تو می نویسم. توصیفی زیبا و کیمیا گرانه از زیبا ترین و لطیف ترین آفرینش خداوند یعنی زن. ادامه مطلب...

فرستادن به ایمیل

کردستان استانی است که صنایع مادر در آن جایگاهی ندارند؛ استانی که بیشتر به شغل‌های خدماتی رو آورده است و با وجود بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و توانایی‌های مناسب در عرصه کشاورزی و معادن، به‌عنوان یک استان مصرف‌کننده شناخته شده و اکنون نیز مشکل بیکاری به معضلی برای استان تبدیل شده است.

به گزارش آفتاب دل، امروزه اشتغال زنان، از موضوع‌های مطرح در جوامع پیشرفته و نیمه پیشرفته در جهان است و جامعه ما نیز از این قضیه مستثنی نیست و البته این موضوع دغدغه بسیاری از مسئولان و بانوان در سراسر کشور از جمله کردستان است.


 زنان به علل گوناگون به کار بیرون از منزل رو می‌آورند و این موضوع علاوه بر اینکه مسئولیت مضاعفی به دوش آنها می‌افکند و در برخی مواقع مشکلاتی را نیز در خانواده و جامعه به وجود می‌آورد.

کردستان استانی است که صنایع مادر در آن جایگاهی ندارند؛ استانی که بیشتر به شغل‌های خدماتی رو آورده است و با وجود بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و توانایی‌های مناسب در عرصه کشاورزی و معادن، به‌عنوان یک استان مصرف‌کننده شناخته شده و اکنون نیز مشکل بیکاری به معضلی برای استان تبدیل شده است.


امروزه که بیکاری گسترش پیدا کرده و فرصت‌های شغلی کمتر شده است، صاحبان کار و سرمایه‌گاه از موقعیت سوء‌استفاده کرده و از بیکاران سوءاستفاده می‌کنند. ادامه مطلب...

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 94/1/31 توسط gharib
نویسنده: غریبه رحیمی/خبرنگار
از دغدغه‌هایی که درچند سال اخیر مورد توجه مردم، مسئولان، فعالان حوزه‌ فرهنگ و حتی فعالان اقتصادی قرار گرفته، موضوع صیانت و‌‌ ترویج استفاده از پوشش بومی است؛ پوششی که حرف و حدیث‌های فراوانی برسر آن وجود دارد و همین موضوع‌گاه نسل جدید و قدیمی‌تر را مقابل و روبه‌روی هم قرار داده است...

1394/01/17

از دغدغه‌هایی که درچند سال اخیر مورد توجه مردم، مسئولان، فعالان حوزه‌ فرهنگ و حتی فعالان اقتصادی قرار گرفته، موضوع صیانت و‌‌ ترویج استفاده از پوشش بومی است؛ پوششی که حرف و حدیث‌های فراوانی برسر آن وجود دارد و همین موضوع‌گاه نسل جدید و قدیمی‌تر را مقابل و روبه‌روی هم قرار داده است.
آنچه در این شرایط مورد تحلیل قرار گرفت،‌لایه‌ هویتی بود. فرضی که شکل گرفت این بود که هویت و فرهنگ ما به‌ دلیل ورود لباس‌های خارجی مورد تهدید قرار گرفته است و هرچند که جوانان ما نیاز به تنوع و تکثر و تجربه‌ فضای جدیدی دارند، اما به‌جای اینکه ما نیاز جوانانمان را براساس فرهنگ ایرانی‌ـ اسلامی پاسخ دهیم، دیگری یعنی غرب آن را براساس فرهنگ خود پاسخ داده و بنابراین مشکل پوشش رخ داده است.  لباس کردی نیز از این موضوع مستثنا نبوده است. این قشر ازنظر فرهنگ پوشش دارای تنوعی همگون و متناسب با سکونتگاه‌های غالبا کوهستانی و معتدل خود هستند و ازنظر رنگ‌های مورد استفاده در پوشاک نیز غنی‌ترین نوع پوشش‌های خاورمیانه را به خود اختصاص داده‌اند، اما این روزها شاهدیم استفاده از لباس کردی در مناطق کردنشین که از پوشیده‌ترین لباس‌های جهانی است نیز براثر تهاجم فرهنگی یا غفلت و کم توجهی، کمرنگ شده و ازسوی دیگر در حال فراموشی و کم رنگ شدن است. درباره این موضوع با «لیلا آژیر» مشاور امور بانوان استانداری کردستان به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید. ادامه مطلب...

نویسنده: غریبه رحیمی
سالمندی مصیبتی جانکاه نیست که به آن با دیدی منفی بنگریم و برایش متأسف باشیم. اینکه آدمی، پیری و سالمندی را تنها از دید ضعف قوا و انحطاط بدن یا ضعف دید و گوش و دیگر حواس مورد توجه قرار دهد، اشتباهی بس بزرگ است.

1394/01/26 ارزش سالمندی تا بدان جاست که رسول اکرم(ص) سالمندان را مایه برکت و وجود آنان را در میان خانواده و جمع، مانند پیامبر(ص) در میان امت به شمار آورده‌اند.
سالمندی مرحله‌ای از عمر، همراه با زیبایی‌هایی است که بیشتر افراد به دلیل ناآگاهی یا نداشتن زمینه مناسب، با نگرانی و تأسف با آن برخورد می‌کنند و به آن حساسیت نشان می‌دهند. سالمندی، دوران برداشت محصول زندگی است و آدمی، حاصل تلاش و فعالیت سال‌های عمر دراز و طولانی خود را پیش رو می‌بیند، اما مشکل اینجاست که امروزه سالمندان جامعه ما، آن جایگاه رفیعی که در گذشته داشتند را ندارند و می‌بینیم که جایگاه آنها درحال کمرنگ شدن است. هر روز شاهدیم که جایگاه سالمندان در میان جوانان کمرنگ‌تر می‌شود و این موضوع زنگ خطری برای خانواده‌ها و در نهایت جامعه اسلامی‌ـ ایرانی ما محسوب می‌شود. سری به میان سالمندان زدیم و پای درد دل، نظرها و دیدگاه‌های آنها نشستیم.

بازنشستگان؛ گنجینه‌های تجربه
یک سالمند سنندجی در گفت‌وگو با همشهری اظهارمی کند: سالمندان، دنیایی از تجربه‌ها و آگاهی‌ها را به همراه دارند، اما جوانان امروزی سنت مشورت کردن با سالمندان و افراد مسن خانواده را به دست فراموشی سپرده‌اند.
«سیف‌الله‌امیری» ادامه می‌دهد: سالمندان در تصمیم‌گیری‌ها و حل مسائل و دشواری‌های زندگی، ورزیده و با تجربه شده‌اند، روز به روز بر تجربه‌هایشان افزوده شده و آنها را پربارتر و کامل‌تر ساخته است، اما جوانان امروزی از این معادن و گنجینه‌های تجربه غافل شده‌اند و برای رفع مشکلاتی که در زندگی برایشان پیش می‌آید، کمتر از افراد پیر و سالمند مشورت می‌گیرند.

سالمندی، درس سازندگی است
یکی دیگر از بازنشستگان سنندجی نیز اظهار می کند: سالمند انسانی پرارج و گران قدر است از آن بابت که عمری را پشت سر گذاشته و تلخی و شیرینی روزگار را چشیده است. سالمند گنجینه‌ای از تجربه‌ها و آگاهی‌ها را دارد طوری که در گذشته می‌گفتند: «اگر در خانه پیر ندارید بروید و پیری را بخرید.»
«عبدالله کردستانی» می‌افزاید: افراد مسن در طول زندگی، در کوران حوادث مختلف که برایشان پیش آمده است، سردی و گرمی‌هایی را چشیده‌اند و می‌توانند به وسیله‌ای برای هموار کردن راه زندگی اعضای کم‌سن و سال‌تر خانواده و جامعه تبدیل شوند، اما امروزه کمتر از تجربه آنها استفاده می‌شود و‌گاه حتی فرزندان خانواده خودشان نیز حرف و تجربه آنها را قبول ندارند.
وی ادامه می‌دهد: تجربه سالمندان، درس سازندگی است. وجود یک سالمند در هر خانواده‌ای غنیمتی است برای همه اعضای خانواده و تجربه‌ها و دانش‌های آنها درواقع روشن‌کننده راه زندگی آنها و چراغی فراروی سعادت آن خانواده و در نهایت، جامعه است، اما امروزه جوانان ما در خانواده‌ها به سالمندان بها نمی‌دهند و با دیدی تنگ‌نظرانه به آنها نگاه می‌کنند و حتی گاهی از صحبت کردن با آنها در محیط خانه نیز خودداری می‌کنند. ادامه مطلب...

در خیابان‌ها و کوچه‌های سنندج سالن‌های بدنسازی و آمادگی جسمانی در کنار یکدیگر وجود دارند و هر روز هم شاهد رشد قارچ‌گونه این مراکز هستیم که محل رفت و آمد جوانان برای روئین تن شدن هستند، اما‌گاه اقدام‌هایی در این سالن‌ها انجام می‌شود که خارج از عرف است.
تب بدنسازی میان جوانان کردستانی به‌ویژه در سنندج بالاست و در این میان برخی از جوانان از داروهای نیروزا به‌ویژه انواع غیرمجاز آن استفاده می‌کنند. امروز تناسب اندام و توجه به زیبایی ظاهری به یکی از معیارهای اصلی جوانان برای حضور در اجتماع تبدیل شده است و شاید این از دلایل افزایش تعداد باشگاه‌های بدنسازی و سالن‌های فیتنس باشد.
 اما مشکل اینجاست که برخی از باشگاه‌های ورزشی که باید محلی برای تقویت جسم جوانان باشد به محل خرید و فروش داروهای مختلف لاغری و چاقی تبدیل شده است و جوانانی هم که به افزایش یا کاهش وزن و تناسب اندام در مدت کوتاه‌تری تمایل دارند، فریب تبلیغات فروشندگانی را می‌خورند که به‌طور غیرقانونی و بدون مجوز به فروش این نوع داروها اقدام می‌کنند.
جالب اینجاست که این روزها برخی از این باشگاه‌ها با گرفتن شهریه‌های سرسام‌آور و تبلیغات نامناسب در گوشه‌وکنار شهر، رسم و آوازه‌ای به‌هم زده‌اند.
یکی از محل‌های فروش داروهای نیروزای غیرمجاز، باشگاه‌های پرورش اندام هستند و علت آن نیز شاید این باشد که عملکرد باشگاه‌های پرورش اندام به تدریج از تیررس نظارت‌ها خارج شده است تا آنجا که در این مراکز با عنوان‌های مختلف، داروها و مکمل‌های غذایی و ورزشی که بیشتر به‌صورت غیرمجاز و قاچاق و بدون هیچ نظارت بهداشتی وارد کشور می‌شوند در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد، بدون آنکه به عوارض آنها توجهی شود.
خبرهایی که از گوشه و کنار شهر شنیده می‌شود، نشان می‌دهد که تنها چیزی که در این سالن‌ها مدنظر قرار نمی‌گیرد انجام فعالیت‌های آمادگی جسمانی و فیتنس برای سلامتی جسمانی است.

نبود آگاهی در مصرف مکمل‌ها
«جلال رحیمی» که 10 سال عضو ثابت سالن‌های ورزشی است، در گفت‌وگو با همشهری اظهارمی کند: سال‌های گذشته مراجعه‌کنندگان به سالن‌های ورزشی با انرژی، شادابی و نشاط ویژه‌ای به انجام فعالیت‌های ورزشی می‌پرداختند، اما امروزه برخی افراد تمایل دارند تنها با مصرف دارو و استفاده از دستگاه‌ها به وزن ایده‌آل خود دست یابند.
وی با اشاره به عوارض جبران‌ناپذیر مکمل‌های دارویی غیرمجاز می‌گوید: مصرف خودسرانه این نوع مکمل‌ها گاهی عوارض جبران‌ناپذیری در کبد، کلیه‌ها و سیستم هورمونی ایجاد می‌کند که بیشتر نوجوانان و جوانان از آن اطلاعی ندارند.
این ورزشکار سنندجی عنوان می‌کند: بسیاری از ورزشکاران از عواقب مصرف داروها اطلاع چندانی ندارند و‌گاه تنها برای ژست گرفتن اقدام به مصرف این داروهای غیرمجاز می‌کنند.
رحیمی می‌افزاید: باید در این زمینه به جوانان هشدارهای لازم را داد و اطلاع‌رسانی کرد تا دیگر سراغ این داروها نروند.

توجه به سلامت ورزشکاران
یکی دیگر از جوانان سنندجی که تجربه تلخ و دل پری از رد و بدل شدن داروهای غیرمجاز و مکمل‌های تقلبی عرضه شده در این باشگاه‌ها دارد، می‌گوید: اگر کسی بدنسازی را به‌صورت طبیعی کار کند، بدنش حتی بعد از چند سال هم اگر ورزش نکند به همان صورت باقی می‌ماند.
«محمد جلیلی» ادامه می‌دهد: مواد نیروزایی که در باشگاه‌های ورزشی به ورزشکاران و بدنسازان پیشنهاد می‌شود به‌ویژه آمپول مانند سراب هستند.
وی می‌افزاید: با مصرف این مواد در ابتدای کار ورزشکار لذت می‌برد، چون با زدن وزنه، بسرعت متوجه رشد سریع بدنش می‌شود، اما به محض کنار گذاشتن ورزش، به همان سرعت بدن افت می‌کند و تازه مشکلات خود را نشان می‌دهند، چون کار به‌صورت اصولی انجام نشده است.
این ورزشکار سنندجی عنوان می‌کند: با کنار گذاشتن ورزش احساس ضعف و مریضی بر بدن‌ساز مستولی می‌شود و درد کلیه اعصاب را به هم می‌ریزد. تنها می‌توانم بگویم آمپول اصلا وسیله مناسبی برای رسیدن به تناسب اندام نیست.
جلیلی حضور افراد سودجو در بازار را عامل اصلی ورود داروهای غیرمجاز می‌داند و می‌گوید: افراد زیادی از طریق خرید و فروش مکمل‌ها سودهای کلانی را به جیب می‌زنند و به سلامت جوانان توجه نمی‌کنند.
وی اضافه می‌کند: در این زمینه باید جوانان نسبت به مصرف این‌گونه داروها آگاه باشند و سلامت جسمانی خود را به خطر نیندازند.

فرهنگ غالب در ورزش
«زانا میرباقری» نیز نوجوان 18ساله‌ای است که قصدش از آمدن به باشگاه لاغر شدن است. وی اظهارمی کند: ابتدا که به باشگاه آمدم، فقط ورزش می‌کردم، اما کم‌کم بعد از مدتی تکه کلام‌هایی مانند اینکه «می‌خواهی آرنولد بشوی» را می‌شنیدم.
این نوجوان ادامه می‌دهد: در محیط‌های ورزشی پرورش اندام و حتی کوچه و خیابان این کلمه بسیار شنیده می‌شود و جوانان بسیاری نیز به این موضوع علاقه‌مندند.
این ورزشکار کردستانی می‌افزاید: ورزشکاران کردستانی برای سرگرمی و گذران اوقات به این‌گونه فعالیت‌ها اقدام می‌کنند که می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
میر باقری می‌گوید: ورزشکاران می‌توانند برای استفاده از مکمل‌های مجاز از مراکز معتبر دارو تهیه کنند که این داروهای مکمل تأثیر منفی بر بدن نمی‌گذارد.

عوارض ناخوشایند مکمل‌های غیرمجاز
یکی دیگر از نوجوانان کردستانی هم می‌گوید: قشر نوجوان به دلیل پرورش اندام خوش هیکل یا در بعد ورزش قهرمانی برای کسب مدال‌های گوناگون در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به مصرف انواع هورمون‌های استروئیدی و مواد کمک تغذیه غیرعادی آن مبادرت می‌کنند.
«سینا کاکه خانی» ادامه می‌دهد: مصرف مواد نیروزا و به عبارتی دوپینگ عوارض ناخوشایندی برای ورزشکاران دارد که این عوارض در سال‌های آینده مشخص می‌شود، اما گویا نظارتی دقیق بر باشگاه‌های ورزشی شهر نمی‌شود، چون به‌صورت مخفیانه مشغول خرید و فروش انواع داروها و قرص‌های نیروزا هستند. ادامه مطلب...

   1   2      >
.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 26
بازدید دیروز: 21
کل بازدیدها: 264886

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت