طراحی سایت

قالب وبلاگ

بیکاری مهمترین آسیب اجتماعی کردستان است - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
نویسنده: غریبه رحیمی
سفر رئیس جمهوری به کردستان می‌تواند پیامدهای مثبتی برای این استان به ویژه در حوزه اقتصادی داشته باشد...

سفر رئیس جمهوری به کردستان می‌تواند پیامدهای مثبتی برای این استان به ویژه در حوزه اقتصادی داشته باشد. این موضوع درحالی است که برای تحقق این موضوع باید با چالش‌های اساسی موجود در استان آشنا باشیم. یکی از این چالش‌ها بیکاری فزاینده است.
رفع بیکاری؛ این پدید? مخرب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از دغدغه‌های اساسی برنامه ریزان به ویژه در کردستان است. برهمین اساس موضوع ایجاد اشتغال بیشتر و بهره وری کامل و مناسب از نیروی انسانی باید از اهداف راهبردی توسع? این استان درنظر گرفته شود.
‌اکنون معضل بزرگ کردستان، بیکاری است و بسیاری از ناهنجاری‎های‎ موجود دراین استان، ریشه در این پدیده دارند و این مشکلات فقط با عزم و اراد? ملی رفع می‌شود. آمار بیکاری در استان ما به نسبت شهرهای دیگر بالا و این موضوع نگران کننده است. جوانان ما بی انگیزه می‌شوند، سخت کار پیدا می‌کنند، ازدواج نمی‌کنند، حاضر نیستند مسئولیت بپذیرند و مشکلات و کمبودهای دیگری دارند که جامعه و دیر یا زود جوانان را از نفس می‌اندازد.
در بسیاری از کشورهای درحال توسعه، بیکاری از مشکلات مهم اجتماعی و از نامطلوب‌ترین پدیده‌های اجتماعی و اقتصادی است که پیامد‌هایی منفی در زمینه‌های مختلف به دنبال دارد. درسال‌های اخیر در کشور و به ویژه در کردستان علاوه بر مشکل بیکاری، پیامدهای آن مانند احساس بی ارزشی در جوانان، فقر و تنگدستی، ناهنجاری‌های روانی، میل به بزهکاری، مهاجرت، آلودگی به اعتیاد، قاچاق کالا و مواد مخدر، طلاق و مانند آن پررنگ تر از گذشته شده است.دراین میان باید اشاره کرد که ایجاد اشتغال از فعالیت‌های مهم اقتصادی در هر کشوری است، به گونه ای که افزایش اشتغال و کاهش بیکاری را از شاخص‌های توسعه یافتگی جوامع تلقی می‌کنند.
بیکاری را گاهی علاوه بر این‌که پدیده ای اقتصادی می‌دانند، یکی از معضلات اجتماعی نیز می‌دانند، زیرا جوان بیکار چون خود را دارای فایده و انگیزه نمی‌داند، متمایل به تخریب و کنش‌های غیرمعقول در جامعه می‌شود.
در جهان بینی اسلامی، به فعلیت رسیدن نیازهای جسمی و عقلی و رشد و شکوفایی استعدادهای فطری و درونی شخصیت انسانی بسته به کار و تلاش و فعالیت اوست، به طوری که انسان با تمسک به کار و تلاش، قادر می‌شود با ارتقای سطح تکامل فردی و معنوی اش، در تعالی بخشی زندگی اجتماعی خود، نقش موثر و سازنده ای را ایفا ‌کند و فرایند پذیرش فرد در جامع? نیز معمولا بر محور شغل او می‌گردد.همچنین جایگاه و منزلتی که شخص در جامعه به دست می‌آورد هم به صورت مستقیم در رابطه با نقش شغلی اوست. کار، منبعی اقتصادی برای کسب درآمد برای افراد و بیکاری ناشی از نبود این منبع ارزشمند است.مشکلات اقتصادی به ویژه مشکلات مربوط به بیکاری، از عوامل عمده ای است که جوانان را به سوی رفتارهای ناسازگار اجتماعی و بزهکاری سوق می‌دهد. امروز بیکاری به یکی از مشکل عمده در استان تبدیل شده است. وجود بیکاری بالا از یک سو بخش وسیعی از نیروی کار فعال جامعه را حاشیه‌نشین می‌کند و بر روند تولید ملی و شکوفایی کشور تاثیر منفی می‌گذارد و ازسوی دیگر فقر، فساد، توزیع ناعادلانه درآمدها، طلاق، قاچاق مواد مخدر، ناامنی و پیامدهای دیگری را دامنگیر جامعه می‌کند. بنابراین در هر برنام? توسعه استان، تامین اشتغال باید در اولویت قرارگیرد. ایجاد اشتغال از ابزارهای مهم کاهش فقر و نابرابری است. بنا براین افزایش فرصت‌های شغلی در مناطقی که بیشتر دچار بیکاری و فقرند، اهمیت مضاعفی دارد. اگر توزیع اشتغال درمیان همه افراد جامعه یکسان نباشد، آن جامعه توسعه نیافته است؛ هرچند در آن ایجاد اشتغال شود و درآمد بالا رود.



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 138
بازدید دیروز: 179
کل بازدیدها: 264397

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت