طراحی سایت

قالب وبلاگ

روزی برای دختران - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
نوشته شده در تاریخ یکشنبه 94/5/25 توسط gharib
نویسنده: غریبه رحیمی
در تقویم کشور روزهای خاصی را به مناسبت‌های ملی و مذهبی نامگذاری کرده‌اند؛ روزهایی که نشان از مقام و منزلت آن در فرهنگ مردم ایران زمین دارد...

  در تقویم کشور روزهای خاصی را به مناسبت‌های ملی و مذهبی نامگذاری کرده‌اند؛ روزهایی که نشان از مقام و منزلت آن در فرهنگ مردم ایران زمین دارد. امروز سالروز ولادت حضرت معصومه(س)، از فرزندان بزرگوار حضرت امام موسی بن جعفر(ع) است که با عنوان« روز دختر» نامگذاری شده است؛ روزی که در آن از مقام شامخ دختران تجلیل می‌شود.
امروزه دختران در جامعه ما دغدغه‌ها زیادی از مشکلات اقتصادی گرفته تا مشکلات فرهنگی دارند که تعدادی از این مشکلات، نشأت گرفته از رفتار فرد و بخشی نیز نشأت گرفته از اجتماع و شرایط اجتماعی است.
دختران نوجوان و جوان با توجه به سن، تجربه، تحصیلات و جایگاه اجتماعی، اقتصادی و وضع فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی خانواده، شهری و روستایی بودن و شبکه حمایتی و مسائل مختلف، دغدغه‌های مختلفی دارند. به بهانه روز دختر سری به میان دختران زدیم و مشکلات آنان را جویا شدیم.

مشکل تجرد گرایی
یک دختر سنندجی در گفت‌وگو با همشهری اظهار می‌کند: امروزه میزان تجردگرایی و زندگی‌های تک نفری درمیان دختران جامعه ما به دلایلی از جمله فرار ازمسئولیت، مشکلات مالی و آموزش ناصحیح افرایش یافته است. «مریم طهماسبی» که دانشجوی کارشناسی ارشد در یکی از مراکز علمی استان است، ادامه می‌دهد: اصولاً انسان‌ها به‌عنوان موجوداتی اجتماعی، نیازمند زیستن در کنار یکدیگرند و افرادی که به صورت مجرد زندگی می‌کنند، بیشتر درگیر مشکلات روحی و روانی ناشی از تنهایی و تجردگرایی می‌شوند. وی اظهار می‌کند: هدفمندی این افراد در زندگی و همچنین علاقه مندی‌های آنان دچار چالش می‌شود. بنابراین چنین جوانانی نسبت به دیگران بیشتر مستعد انواع اختلال‌های روانپزشکی مانند افسردگی، کسالت و اضطراب هستند. این موضوع درحالی است که در کردستان که از قدیم برای خانه و خانواده احترام ویژه ای قائل بوده‌اند، شاهدیم که تجردگرایی دختران درحال افزایش است.
این دختر سنندجی با تبریک روز دختر به همه دختران به‌ویژه دختران سنندجی می‌افزاید: روز دختر فرصت خوبی است که مشکلات دختران را مطرح کنیم و برای آنها راهکارهای مناسبی ارائه دهیم.
طهماسبی که بیشتر مشکلات را در حوزه چالش‌های اقتصادی می‌داند، اظهارمی‌کند: در جامعه‌ای که بیشتر شهروندان فقط به  مسائل اقتصادی خانواده خود فکر می‌کنند، موضوع‌های عاطفی در حاشیه قرار می‌گیرد و همین موضوع سبب تضعیف حقوق شهروندی افراد جامعه می‌شود.

حقوق شهروندی رعایت نمی‌شود
یکی دیگر از دختران سنندجی نیز با تبریک فرار رسیدن روز دختر اظهار می‌کند: در جامعه ما به طورکلی حقوق شهروندی کمتر رعایت می‌شود و در این میان، قشر بزرگی از جامعه که دختران هستند نیز از این قضیه جدا نیستند.
«عاطفه سلامتی» با اشاره به مشکلات موجود ادامه می‌دهد: یکی از مشکلات اساسی که امروز دختران ما و خانواده‌ها با آن درگیرند و شاید بتوان آن را در برخی مناطق و طبقات یک معضل دانست، موضوع ازدواج است. وی عنوان می‌کند: ناآگاهی برخی از جوانان و خانواده‌های آنان به موضوع‌ها و جزئیات دخیل در امر ازدواج، ترویج سنت‌ها و آداب غیرمعقول و‌گاه خلاف شرع، مشکلات اقتصادی و اجتماعی، نبود توجه کافی به نهاد خانواده و موضوع رشد صحیح و منطقی جمعیت و عواملی از این دست، روز به روز ازدواج جوانان را با مشکلات بیشتری مواجه می‌کند تا جایی که برخی از جوانان و خانواده‌های آنان ترجیح می‌دهند با به تأخیرانداختن ازدواج یا تصمیم به ازدواج نکردن، از مواجهه با این مشکلات خودداری کنند.
سلامتی می‌افزاید: بالا رفتن سن ازدواج در دختران می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از مشکلات برای آنان باشد و امیدواریم این مشکل که اکنون نه تنها شهر ما، بلکه تمام کشور را فرا گرفته است، سریع‌تر رفع شود.

مسئولان تصمیم‌های سازنده بگیرند
یکی دیگر از دختران جوان سنندجی اظهار می‌کند: نامگذاری و اختصاص روزی به دختران جای قدردانی دارد، اما توجه مسئولان باید بر گرفتن تصمیم‌های سازنده برای دختران نوجوان و جوان و راهنمایی آنها متمرکز شود که مادران آینده و هسته مرکزی خانواده هستند. «فریبا کوثر زاده» ادامه می‌دهد: نامگذاری یک روز بدون حرکت واقعی برای اصلاح و تقویت ساختارهای فرهنگی و جامعه‌شناختی متناسب با مدرنیته و تکنولوژی و تغییر سلایق ناشی از آن، احتمالاً بیشتر درحد حرف است، نه عمل. بنابراین فایده‌ای ندارد. وی تصریح می‌کند: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که رفتارهای سنتی هنوز زنده است؛ رفتارهایی که به این سادگی‌ها تغییر نمی‌کند. البته فرهنگ ما بسیار غنی است، اما در پاره‌ای از موارد از جمله حضور زنان در اجتماع مشکلاتی وجود دارد که باید در این زمینه نیز فعالیت‌هایی انجام شود.
این جوان سنندجی با اشاره به نحوه برخورد خانواده‌ها در امور دختران و جوانان می‌افزاید: امروز برخی جوانان به اسباب بازی پدر و مادرها تبدیل شده‌اند و این مشکل امروز به معضل تبدیل شده است و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از این نوع رفتار سرچشمه می‌گیرد. وی اضافه می‌کند: روز دختر، روزی است که دختران باید به فرهنگ و اصالت خود احترام بگذارند و سعی کنند مغلوب فرهنگ غرب نشوند.

درگیری سنت و مدرنیته
یکی دیگر از دختران سنندجی نیز اظهار می‌کند: بعضی از دختران امروزی درگیر تناقض‌های میان سنت و مدرنیته هستند. دختران جامعه ما امروزه آگاه هستند و نیازهایشان را می‌شناسند و می‌خواهند به امکانات رفاهی بیشتری دست یابند.
«آزاده بنی اردلان» ادامه می‌دهد: این دختران خواستار آن هستند که استقلال مالی داشته و توانمند باشند تا سالم تر زندگی کنند. دختران امروزی تحصیلات دانشگاهی وهمچنین آگاهی‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دارند.
وی اظهار می‌کند: این سطح از آگاهی نیازهای بیشتری را برای دختران ایجاد می‌کند که با واقعیت جامعه در تضاد است و‌گاه دختران مورد حمایت‌های مادی، شغلی، اقتصادی و بیمه‌های مناسب قرار نمی‌گیرند.
بنی اردلان ادامه می‌دهد: در واقع مشکلات فعلی که در جامعه با آن روبه‌رو هستیم از همین تضادهایی که وجود دارد حاصل می‌شود. پیامدهای تضادهای اجتماعی و نبود امکانات اجتماعی و حمایتی مسئولان سبب ایجاد مشکلات جامعه می‌شود.
وی اضافه می‌کند: از آنجا که در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که زنان نیمی از جمعیت را تشکیل داده‌اند و نقش‌های تربیتی زیادی دارند، پس مشکلات و کمبود امکانات، سبب افزایش رفتارهای بیمارگونه در جوامع می‌شود. حاصل این رفتارها نیز تهدید خانواده، افزایش فقر و تبعیض جنسیتی، بی‌بند و باری و نبود امنیت و درنتیجه، مصرفی شدن بیشتر زنان و جامعه می‌شود.

دختران باحیا؛ مایه افتخار جامعه
نماینده ولی‌فقیه در کردستان با اشاره به گرامیداشت سالروز ولادت باسعادت حضرت معصومه(س) و روز دختر اظهار می‌کند: دختران باید مواظب رفتارهای خود باشند و برای جامعه و خانواده خود، افتخار و سربلندی بیافرینند، چراکه دختران باحیا، مایه افتخار خانواده و جامعه خود هستند.
حجت‌الاسلام والمسلمین «سید محمد حسینی‌شاهرودی» با بیان اینکه انسان باید پاک و باخدا باشد، می‌افزاید: خدمت‌رسانی به مردم و موثر بودن در جامعه نیز موضوعی است که دختران جامعه ما با حضور در صحنه‌ها و تلاش برای رشد و ترقی فرهنگی خود و جامعه، می‌توانند افراد موثری برای جامعه باشند.
وی عنوان می‌کند: آزمایش‌ها و سختی‌های زیادی برسر راه زندگی هر‌انسانی وجود دارد، اما آنچه می‌تواند تحمل سختی‌ها و پیروزی در آزمایش‌های زندگی را آسان کند، صبر است. نماینده ولی‌فقیه در کردستان اظهار می‌کند: امروز افرادی که افتخارآفرینان این مرز و بوم شده‌اند، در دامان دختران دیروز و مادران امروز پرورش یافته‌اند. حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌شاهرودی با بیان اینکه بسیاری از جوانان ما در طول دفاع مقدس و جنگ تحمیلی جان خود را از دست دادند و شهید شدند، می‌گوید: ثمره خون این عزیزان، آرامش و امنیتی است که امروز جامعه ما به‌ویژه دختران مشاهده می‌کنند. وی تصریح می‌کند: باید قدر این فرصت‌ها را دانست و برای رشد و اعتلای خود و جامعه دینی و اسلامی‌، بیش از پیش تلاش کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌شاهرودی همچنین با اشاره به پیشرفت‌های ایران در زمینه‌های مختلف به‌ویژه در عرصه علمی می‌افزاید: رشد علمی ایران در سال گذشته 11 برابر متوسط دنیا بوده و این از افتخاراتی است که ازسوی جوانان این مرز و بوم کسب شده است.
نماینده ولی‌فقیه در کردستان همچنین پاکدامنی، ایمان، تدین و تقوا را لازمه تعالی و ترقی می‌داند و خواستار توجه به این مهم ازسوی دختران می‌شود.



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 0
بازدید دیروز: 11
کل بازدیدها: 263981

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت