آخرین نسخه است نه اولین !
واژه ای که شنیدن آن برای برخی از ما شاید نا خوشایند هم باشد و حاضر نباشیم حتی به شوخی هم شده است آن را بر سر زبان بیاوریم و خداوند عظیم هم در بزرگ ترین کتابی که برای ما انسان ها فرستاده است که الگوی زندگیمان باشد از آن به منفورترین چیز نام می برد.
به گزارش خبرنگار آفتاب دل، واژه ی 4 حرفی به معنای گسستگی و جدایی بله. منظورم همان واژه ی 4 حرفی طلاق است که این روزها زیاد بر سر زبان هاست و شاید کمتر کسی و خانواده ای در کشور باشد که این واژه 4 حرفی برایشان مشکل ساز نشده باشد و امروزه زندگی مشترک افراد به راحتی دستخوش طوفان طلاق میشود طوفانی که ویرانی بنیان خانواده را به دنبال داشته است.
خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم بر حسن معاشرت تأکید نموده است؛ خانواده به عنوان قدیمیترین گروه اجتماعی و رکن رکین اجتماع از آغاز خلقت انسان وجود داشته است باید یاد آور شویم که تاریخچه طلاق به تاریخچه ازدواج بر میگردد به همان علت که بشر بنا به درخواست طبیعی خود پیوند ازدواج میبندد تا در کانون گرم خانواده و در کنار همسر خود به سکون و آرامش برسد، به همان گونه نیز ممکن است به دلایلی از ادامه زندگی خودداری کرده و طلاق را بپذیرد اما نه به شیوه و روشی که جوانان امروزی برای طلاق در پیش گرفته اند و با ورود کوچک ترین مشکل در زندگیشان آن را به عنوان آخرین نسخه برمی گزینند.
خانواده کوچک ترین واحد اجتماعی در جامعه است که هر گونه اختلال درآن می تواند به کل جامعه آسیب برساند و ثبات و استحکام آن در ایجاد جامعه ای با ثبات و مستحکم و به دور از آسیب های اجتماعی می تواند بسیار موثر باشد و این امر محقق نمی شود مگر اینکه جوانان امروز که خانواده تشکیل می دهند در این امر بسیار دخیل باشند و طلاق را آخرین نسخه در برابر مشکلات زندگیشان نپیچند این گونه افراد در مواجه با کوچکترین مشکل؛ طلاق را به عنوان بهترین راه برای رهایی از چالش های زندگی مشترک می دانند و در اینجاست که نقش تربیتی والدین نمود پیدا می کندخانواده ها باید در تربیت فرزندان خود و شکل گیری شخصیت آنها دقت داشته و سعی کنند آنها را افرادی صبور و با قدرت تحمل بالا تربیت کنند و به تکامل روحی فرزندانشان تو جه ویژه ای داشته باشند این امر سبب می شود که افراد در زندگی مشترک خود دچار مشکل نشوند و زندگی آنها از ثبات و پایداری بیشتری برخوردار باشد.
از هم گسیختگی نهاد خانواده که غالباً در قالب طلاق پدیدار میشود، تأثیرات نامطلوبی بر پیکره اجتماع دارد که پیشگیری از آن جز با شناخت عوامل طلاق و تبعات آن امکان پذیر نمیباشد.
آمارها حاکی از ان است که آمار طلاق هر روز بیش تر می شود به گونه ای که در شهرهای بزرگ در کشور در هر 3 ازدواج یکی به طلاق منجر می شود و این می تواند زنگ خطری نه تنها برای فرد که متقابلا جامعه هم باشد و دو نیمه شدن خانواده در اغلب موارد اثرات روحی، روانی و اقتصادی درازمدتی را بر همه اعضای خانواده و حتی اطرافیان بر جای خواهد گذاشت ، طلاق آسیبی جدی و بعضا جبران ناپذیر برای خانوادهها، فرد و جامعه است که آسیب های ناشی از آن در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در اجتماع مشاهده می شود .
با اظهار تاسف از اینکه زوجین اولین راه حل برای رهایی از مشکلات در زندگی را طلاق میدانند باید گفت در گذشته خانوادهها برای حل مشکلات و پیشگیری از جدایی زوجین مداخله میکردند، اما تحقیقات نشان میدهد که زن و شوهر در عصر کنونی طلاق را بهترین راه حل میدانند نباید فراموش کرد که طلاق آخرین نسخه برای حل مشکلات یک خانواده نیست، چرا که بعد از طلاق مشکلات بسیاری گریبانگیر خانوادههای درگیر میشود.
وضعیت طلاق در استان کردستان هم نگران کننده است با توجه به افزایش آمار طلاق در استان باید گفت این نقطه که درحالحاضر ما به آن رسیدیم، نشاندهنده کمکاری تمامی دستگاهها است و نمیتوان به نام دستگاه خاصی اشاره کرد، در استان کردستان عوامل زیادی دست در دست هم می دهند که موجب بالار فتن آمار طلاق شود و شاید بتوان گفت که در کردستان عوامل فرهنگی نقش کم رنگی در افزایش طلاق داشته باشد و بیشترین دلیل مشکلات اقتصادی و فقر و بیکاری می باشد که می طلبد تمامی ارگان ها و نهادها در این زمینه وارد شوند.
اما با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری در این زمینه و با توجه به اینکه ایشان در تمام مراحل از بسیاری از مسئولان جلوتر فکر میکنند و هشدارهایی نیز دادهاند، ولی برخی از دستگاهها به فرمایشات ایشان عمل نکردند و به نوعی در این زمینه کوتاهی کردهاند، زیرا اگر به تذکرات ایشان توجه و به آنها عمل میکردند نباید به این وضع نامطلوب فعلی میرسیدیم. در حالحاضر ما مشکلات زیادی در بحث طلاق و خانواده داریم. برای مثال جرایمی که منجر به طلاق و فروپاشی خانواده میشوند، مانند اعتیاد که بالاترین میزان طلاقها مربوط به اعتیاد است یا بحث خیانت که طلاقهایی بسیاری را به خود اختصاص داده است، افزایش یافته است. پس باید گفت همه دستگاهها در راستای حمایت از خانواده مرتکب اهمال و کوتاهی شدهاند و می طلبد که به طلاق این منفورترین حلال الهی به عنوان یک مسئله شخصی نگاه نکنیم و نگاهمان را گسترده تر سازیم و همچون مشکل خانواده خود به خانواده هایی که در معرض طلاق هستند نگاه کنیم چرا که جامعه یک واحد اجتماعی بزرگ است و هر گونه خللی در آن می تواند دامنگیر دیگران هم شود .
غریبه رحیمی- نایب رئیس بانوان فرهیخته استان کردستان و فعال فرهنگی
انتهای پیام/