طراحی سایت

قالب وبلاگ

مرداد 95 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

روز دختران بهانه ای برای بیان دغدغه ها؛

دختران امروزی درگیر تناقض‌های میان سنت و مدرنیته !

دختران امروزی درگیر تناقض‌های میان سنت و مدرنیته !

بی تردید درهیچ دورانی از زندگی نمی توان مدعی شد که انسان بدون دغدغه باشد با این تفاوت که دغدغه های افراد با توجه به سن و شرایطی زندگی و نوع جهان بینی آنان متغیر می باشد.

به گزارش خبرنگار آفتاب دل، بی تردید درهیچ دورانی از زندگی نمی توان مدعی شد که انسان بدون دغدغه باشد با این تفاوت که دغدغه های افراد با توجه به سن و شرایطی زندگی و نوع جهان بینی آنان متغیر می باشد.


همزمان با سالروز میلاد کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر با غریبه رحیمی نایب رئیس بانوان فرهیخته استان کردستان به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید؛


از روز دختر برایمان بگویید؟
در تقویم کشور روزهای خاصی را به مناسبت‌های ملی و مذهبی نامگذاری کرده‌اند؛ روزهایی که نشان از مقام و منزلت آن در فرهنگ مردم ایران زمین دارد. سالروز ولادت حضرت معصومه(س)، از فرزندان بزرگوار حضرت امام موسی بن جعفر(ع) با عنوان« روز دختر» نامگذاری شده است؛ روزی که در آن از مقام شامخ دختران تجلیل می‌شود این روز فرصتی برای دختران جامعه به‌منظورشناسایی هویت خود و مطرح کردن مطالباتشان به مسئولان است وجود شخصیت والامقام حضرت معصومه(س) دلیل بزرگ و تاریخی است تا به دین خود ببالیم، زیرا پیامبر گرامی اسلام(ص)دختران را موجب خیر و برکت و مایه نجات آن‌ها از آتش جهنم دانست.


شما به عنوان یک فعال فرهنگی در استانتان شاهد  چه دغدغه ها و مشکلاتی در حوزه دختران هستید؟
امروزه دختران در استان ما همچون سایر شهر های کشور دغدغه‌ها زیادی از مشکلات اقتصادی گرفته تا مشکلات فرهنگی دارند که تعدادی از این مشکلات، نشأت گرفته از رفتار فرد و بخشی نیز نشأت گرفته از اجتماع و شرایط اجتماعی است دختران نوجوان و جوان با توجه به سن، تجربه، تحصیلات و جایگاه اجتماعی، اقتصادی و وضع فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی خانواده، شهری و روستایی بودن و شبکه حمایتی و مسائل مختلف، دغدغه‌های مختلفی دارند.


به نظر شما جایگاه دختران در جامعه امروزی چگونه است؟
به نظر من مهم‌ترین چیزی که برای دختران مهم است«عطوفت» می باشد. بحث عاطفی دختران آنقدر اهمیت دارد که پیامبر اکرم (صلی‌الله‌و‌علیه‌و‌آله‌وسلم) فرمودند، زن مانند گل است یعنی از کودکی تا بزرگسالی باید با او مانند یک گل خوشبو برخورد شود،اما متأسفانه در جامعه امروز این بُعد دخترانگی رو به فراموشی است علت آن‌هم سیاست‌هایی است که اولویت زندگی یک خانم را به تحصیل و اشتغال محدود کرده و با قرار دادن زن و مرد در یک ترازو، که با روحیات زنان سازگار نیست، به ویژگی مهر و عاطفه زنان کم مهری کرده است. براساس دین و اعتقاداتمان در ایفای مسئولیت اجتماعی هیچ تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد و صحبت ما از حضور زنان در عرصه اجتماع بواسطه مباحث مطرح شده در دنیای مدرن نیست بلکه برگرفته از اعتقاد ما است، اسلام به تفاوت بین زن و مرد قائل است ولی این تفاوت رتبه ای نیست و جنسی بر جنس دیگری برتری ندارد بلکه ،تفاوت های خلقتی به منظور تشکیل نهاد خانواده و تشریک مساعی ،در وجود زنان و مردان به ودیعه گذاشته شده است.


نیاز جامعه دختران استان را در چه  چیزهایی می بینید؟
هم اکنون با توجه به آمارهایی که وجود دارد آمار بیکاری در میان زنان و دختران تحصیلکرده استان در بسیاری از زمینه ها بیشتر از مردان است و انتظار می رود که این مهم مورد توجه قرار گیردختران ما در زمینه های مختلف دارای توانمندی های بسیار بالایی هستند و لازم است که زمینه های لازم برای استفاده از این ظرفیت ها و پتانسیل ها فراهم شود و توانایی و پتانسیل  این قشر در جامعه بکارگیری شود در استان کردستان دختران ما از کمبود فضاهای فرهنگی  گلایه دارند و این کمبود خاصتا در مناطق حاشیه به وضوح قابل مشاهده است  لازم است به این نکته ی مهم نیز اشاره کنیم که مشارکت اجتماعی و سیاسی دختران تحصیل کرده و باسواد استان در جامعه پایین است و این  خود  نیازمند راهکارها و فراهم کردن زمینه های لازم است و از مسوولین و دست اندر کارهای  فرهنگی  استان انتظار می رود این زمینه ها را فراهم کند توانمند سازی و آموزش  دختران  برای ورود به مشاغل خانگی  نیز از دیگر مطالبات دختران استان است که نیازمند توجه و حمایت مسوولان می باشد .


بعضی از دختران امروزی درگیر تناقض‌های میان سنت و مدرنیته هستنددختران جامعه ما امروزه آگاه هستند و نیازهایشان را می‌شناسند و می‌خواهند به امکانات رفاهی بیشتری دست یابند این دختران خواستار آن هستند که استقلال مالی داشته و توانمند باشند تا سالم تر زندگی کنند. دختران امروزی تحصیلات دانشگاهی وهمچنین آگاهی‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دارندا ین سطح از آگاهی نیازهای بیشتری را برای دختران ایجاد می‌کند که با واقعیت جامعه در تضاد است و‌گاه دختران مورد حمایت‌های مادی، شغلی، اقتصادی و بیمه‌های مناسب قرار نمی‌گیرند در واقع مشکلات فعلی که در جامعه با آن روبه‌رو هستیم از همین تضادهایی که وجود دارد حاصل می‌شو پیامدهای تضادهای اجتماعی و نبود امکانات اجتماعی و حمایتی مسئولان سبب ایجاد مشکلات جامعه می‌شود.از آنجا که در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که زنان نیمی از جمعیت را تشکیل داده‌اند و نقش‌های تربیتی زیادی دارند، پس مشکلات و کمبود امکانات، سبب افزایش رفتارهای بیمارگونه در جوامع می‌شود. حاصل این رفتارها نیز تهدید خانواده، افزایش فقر و تبعیض جنسیتی، بی‌بند و باری و نبود امنیت و درنتیجه، مصرفی شدن بیشتر زنان و دختران جامعه می‌شود.


با توجه به اینکه امروز روز دختر است چه نکته ای را می بینید که باید به دختران هدیه داده شود؟
لازم است که حالا که روز دختر است  به این نکته ی مهم هم بپردازیم که امروزه و در جامعه ی ما که در حال گذر از سنتی به مدرنیته می باشد  متأسفانه بسیاری از دختران ما به  اشتباه فکر می کنند که  باید الگوهایی که هیچ سنخیتی با دین و اعتقادات ما ندارند را در زندگیشان الگوی خویش قرار دهند و همین سبب شده است که  در بسیاری از جاها به خطا بروند و غافل از این هستند که دین مقدس اسلام بهترین و والاترین الگو را برای آن ها  قرار داده و به آن ها معرفی نموده است الگوهای اسلامی.  بخشی مهمی از الگوبرداری  به مسئله شناخت  بر می گردد امروزه می بینید که در هر زمینه ای کتابهای فراوانی چاپ شده است، اگر به همین مقدار که به مسایل روزمره اهمیت می دهیم به مسایل تربیتی توجه داشته باشیم جامعه ما مشکلی نخواهد داشت دختران ما باید تحقیق کنند،مطالعه کنند، راجع به الگوهای خود در جامعه اسلامی مثل حضرت معصومه(س)، حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت زینب(س) آگاهی پیدا کنند، این آگاهی می تواند باعث محبت شود و وقتی محبت این بزرگ بانوان در دل دختران ما باشد،

قطعا آنها سعی خواهند کرد که خود را از لحاظ رفتاری و اخلاقی به ائمه نزدیک کنند امیدواریم که دختران جامعه اسلامی این را درک کنند که ما الگوهای بی نظیری در مذهب خودمان داریم و باید در راستای شناخت این الگو ها  و معرفی به جامعه کوشا باشیم وگرنه تحت تاثیر الگوهای غلط غربی قرار خواهیم گرفت الگویی که می تواند زندگی دختران ما را از مسیر مستقیم و درست  دور سازد و موجب خوشحال شدن دشمنان و رسیدن به اهداف شوم و ننگین ان ها شود.

دختران و جوانان ما مورد تهاجم فرهنگی هستند، اگر دختران ما بدنبال پیدا کردن الگوی مناسب نباشند در گرداب این تبلیغات و تهاجم های فرهنگی غرق می شوند. راهی که می تواند دختران ما را به رشد و شکوفایی برساند، شناخت این الگوهای کامل و نمونه اسلامی است. نکته ی مهم دیگری که لازم است از طریق این رسانه به مخاطبان دختر ما داده شود این است که  تشکیل زندگی و ازدواج کردن را به عنوان یک اولویت در مسیر پیشبرد اهدافشان  قرار دهند.


حالا که به بحث ازدواج دختران و بالارفتن سن ازدواج که هم اکنون از معضلات کشوری نیز می باشد اشاره کردید چه حرفی برای جوانان دارید لطفا برایمان بگویید؟
امیدوارم کشورمان این بحران رو زودتر پشت سر بگذارد جمعیت جوان بسیار بالا،سطح تحصیلات دانشگاهی روز به روز بالاتر میرود، روز افزون شدن تضاد طبقاتی و هجمه فرهنگ های بیگانه به فرهنگ اصیل ایرانی ، سهل انگاری برخی  از مسئولین،نبود امنیت شغلی،اغتلاط سنت و مدرنیته،اینها فقط چند مورد از ریشه های به وجود آمدن مشکلات در امر ازدواج  هستند با وجود این مشکلات ولی  این جوانان ما هستند که با پشتکار  و اراده ی خود می توانند در راهی که خداوند برای آن ها قرار داده است بهترین زندگی را برای خود تشکیل دهند.


لازم می دانم از طریق این رسانه به خوانندگان و مخاطبان جوان و دختران و پسران در سن ازدواج  این  نکته را یاد اوری کنم که در امر تشکیل زندگیشان  تعریفی از هدف و وظایف  خود را بدانند چرا که  در امر ازدواج امروزه و در شرایط کنونی متاسفانه در جامعه شاهد ان هستیم که  از یه طر ف  هستند افرادی که فکر میکنند  وارد میدان جنگ شد ه اند و باید غنایم بیشتری بگیرند یا امده اند مهمانی و هیچ وظیفه ای ندارند، نمیدانند به عنوان همسر چه مسوولیت و چه حقوقی دارند شرایط را درک نمی کنند چه پسر و چه دختر و از طرف دیگر عده ای فقط  مسایل مادی  را درجه اول زندگی  قرار داده اند و توجه بیش از حد به این موضوع باعث شده اکثرا بحث ازدواج به یک تجارت تبدیل بشود البته ما منکر ان نیستیم که  مسایل مادی رو نباید درجه اول زندگی قرار داد بلکه، باید یک راه میانه رو انتخاب کرد که سن ازدواج و بالتبع آن مشکلاتی که در جامعه به وجود خواهد آمد  شاهد ان نباشیم و به امید روزی که دختران ما بتوانند با دیدی فراتر از تجمل گرایی و  با دیدی معنوی تر  زندگی را دریابند.


حرف آخر ...؟
باید درزمینه فرهنگ سازی عمیق وگسترده در جامعه دختران اقدامات مهمی را انجام دهیم و پیشتاز بودنمان را نشان دهیم اگر دختران ما اول خود را بشناسند و بعد به دنبال الگوهای مناسب خود بگردند جامعه بسوی روشنایی رهنمون می شود، دختران ما نقش مهمی در اجتماع دارند، اگر دختری طبق اصول اسلامی تربیت شود می تواند خدمات زیادی را به جامعه داشته باشد و ما باید سعی کنیم این الگوهای رفتاری را در جامعه ترویج دهیم.



یکی از توان‌های بالقوه بسیج سازندگی اجرای پروژه های محرومیت زدایی در مناطق صعب العبور و محروم است. بسیج در لبیک به اوامر مقام معظم رهبری، ضمن اجرای برنامه های محرومیت زدایی در زمینه های بهداشت و سلامت، آموزش، اشتغال و حوزه فرهنگ، آماده اجرای طرح های عظیم سازندگی دراستان است. واحد سازندگی و اقتصاد مقاومتی سپاه بیت المقدس کردستان از جمله این نهادهاست که خدمات گسترده چند ساله‌ای در حوزه محرومیت زدایی در نقاط دور دست استان داشته است و دست آنها را از ساختن خانه بهداشت تا راه سازی و ایجاد بنگاه‌های زودبازده فردی و خانوادگی با نهایت حمایت فشرده است؛ اما فعالیت‌ها و حتی موجودیت این واحد مورد بی لطفی رسانه‌ها قرار گرفته و به نوعی کمتر رسانه‌ای شده است. نامگذاری سال 95 به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» و لزوم اهتمام جدی و عملی مدیران در سازمان‌ها  انگیزه‌ای شد تا سراغ مسئول واحد سازندگی و اقتصاد مقاومتی سپاه بیت المقدس استان برویم و برنامه‌های واحد مذکور را در استان جویا شویم. گفت و گوی همشهری را با «رضا ولی بیگی» می‌خوانید.

  • باتوجه به این که فعالیت‌های بسیج سازندگی رفع محرومیت و حمایت از اقشار آسیب پذیر در کشور است، وضع محرومیت در استان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ایران اسلامی، کشور پهناور و گسترده‌ای است، کشوری که با بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بسیار در حوزه‌های کشاورزی، معادن و بسیاری موارد دیگر در برخی نقاط مانند کردستان دارای محرومیت است. مردم در برخی نقاط با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبانند، اما روند رشد خدمات دهی به کل مناطق کشور و به تبع استان هماهنگ با پیشرفت محرومیت نیست. البته دولت در تلاش است که خدمات مناسبی را ارائه دهد، اما رشد مشکلات نسبت به خدمات دهی بسیار است. این مسائل از استان‌هایی همانند کردستان جدا نیست، به طوری که هنوز در این استان شاهد محرومیت هستیم.

  • بسیج سازندگی برای ارائه خدمات به روستاها بیشتر، چه مواردی را در اولویت کاری قرار می‌دهد؟

 یکی از مأموریت‌های ذاتی ما، به قول مقام معظم رهبری، کانال کشی امکانات به مناطق محروم است. در این حوزه در کانال کشی امکانات مادی کمک حال دولت هستیم، چون امکانات مادی دولت محدود است و ما هم یک سری توان و اختیارات و امکانات داریم. لذا تا جایی که بتوانیم از این توان استفاده می‌کنیم که دولت بتواند از این خدمات استفاده کند. برخی از اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی در هر جایی خدمات انجام نمی‌دهند و به هر جایی خدمات رسانی نمی‌کنند، به طوری که برخی از دستگا ه‌های اجرایی برای روستاهای بالای20خانوار خدمات ارائه می‌دهند. برای همین خدمات رسانی به روستاهای با جمعیت کم مناسب نیست. در این نوع روستاها هر روز فقر بیشتر و خدمات رسانی کمتر و مهاجرت به شهرها بیش تر می‌شود. اما ما در خدمات رسانی به مناطق فقط جمعیت را ملاک قرار نمی‌دهیم و بیشتر به ظرفیت نیروی انسانی توجه می‌کنیم.

  • تعریف شما ازمحرومیت زدایی چیست ؟

برای محرومیت زدایی اول باید تعریف محروم را بدانیم. در کشورهای غربی بیشتر تعبیر به فقرزدایی می‌کنند و فقیر هم به کسی می‌گویند که از حداقل امکانات اولیه زندگی محروم باشد؛ یعنی از نیازهای حداقلی برای زندگی محروم باشد. ما در استان در مقایسه با استان‌های دیگر باید شاخص‌هایمان را ارتقا بدهیم. به این صورت که بر اساس مرکز آمار و اشل‌هایی که مرکز آمار معمولا خروجی می‌دهند کردستان جزو استان‌های آخر جدول از نظر محرومیت است. نیازهای ما در استان نیازهای توسعه یافته‌تری است، زیرا استان از نیازهای اولیه عبور کرده و باید محیطی برای رشد استعدادهای افراد فراهم کنیم.

  • فعالیت‌های محرومیت‌زدایی سپاه در استان در چه سطحی قرار دارد؟

کار محرومیت زدایی در استان از سال 89 شروع شده است و تا سال 93 روند رشد در این زمینه با شیب ملایم همراه بود. در انتهای سال 93 با پیگیری فرمانده سپاه استان سردار «محمد حسین رجبی»در کشور بیشترین حجم اعتبار را در قرارگاه محرومیت زدایی به استان دادند و از انتهای سال 93 تا پایان سال 94 ،1214 پروژه شناسایی شده بود که پروژه‌های عمرانی آن شامل احداث150 مسجد، 30 پروژه آبرسانی، 30 پل، نزدیک به 100 غسالخانه، 100 باب خانه محروم، مرمت مدارس، مرمت حوزه‌های علمیه، کمک به احداث حوزه‌های علمیه بوده است. پروژه‌های غیر عمرانی نیز شامل کمک بلاعوض به زنان بی سرپرست، کمک به بیماران صعب العلاج، کمک بلاعوض به ایتام، کمک مالی به زنان بد سرپرست و در روستاها و مناطق محروم توزیع کالاهای حمایتی مثل سبد غذایی، سبد پوشاک و نوشت افزار بوده است. در سال 1395 حوزه کاری مان را گسترده تر کرده ایم و بر اساس درخواست‌ها و بررسی‌هایی که انجام شده در سال جاری تجهیز کتابخانه، احداث قنات و مواردی دیگر نیز افزوده شده است. استان در حوزه محرومیت زدایی جزو استان‌های برتر کشور است که دلیل اصلی و مهم ترین دلیل آن هم حمایت مادی و معنوی رده‌های ما فوق چون سپاه پاسداران استان است.
امسال علاوه بر پروژه‌های مستمر نزدیک به 30 سرفصل در بخش اقتصاد مقاومتی داریم. در بخش‌های تولید، کشاورزی، دامداری، زنبورداری، صنایع تبدیلی، احداث گلخانه، صنایع بسته بندی، ریسندگی و بافندگی کمک به حوزه‌های هدف استان کرده ایم. به تقویت فرش دستبافت در روستاهای بیجار و نقاط غربی استان برای توسعه و تقویت صنایع دستی نیز کمک خواهیم کرد.
برای سازندگی برخی نقاط نیزتسهیلاتی را پرداخت می‌کنیم. به این صورت که برای هر شهرستان یکی‌- دو قطب مشخص کرده ایم که بر اساس مزیت‌ها و ظرفیت‌‌های موجود، آنها را تقویت و تسهیلات را به آن سمت هدایت می‌کنیم.

  • اولویت کاری شما بیشتر در چه مناطقی از استان است؟

اولویت ما بیشتر مناطق روستایی است. روستاهایی را که دولت خیلی نتوانسته است به آنها خدمات رسانی کند شناسایی می‌کنیم. در همه شهرستان‌ها اولویت‌بندی کرده ایم و از ادره‌های دولتی هم آمار گرفته ایم تا پروژه‌های ما به صورت مشارکتی باشد. روش کار ما به این صورت است که مردم  در کار مشارکت می‌کنند. صد درصد پروژه‌های ما مشارکتی هستند. در تمام روستاهای استان یک هسته جهادی داریم که شامل 9 نفرشامل 5 عضو حقوقی و 4 عضو حقیقی است که با هم گفت وگو می‌کنیم و به صورت مشارکتی به حل مشکلات روستا می‌پردازیم. سپاه هم سپر بلای مردم و نظام است.

  • در زمینه اشتغال‌زایی برای جوانان چه اقداماتی صورت گرفته است؟

ما در سال 91 تا انتهای سال 94 برای 3هزار و830 نفر درجهت سرفصل‌های اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی تسهیلات ارائه و علاوه بر تسهیلات مشاوره و آموزش نیز داده ایم؛ یعنی استعداد یابی و به نوعی هدایت شغلی کرده ایم. امیدواریم با همکاری سایر اداره‌های استان بتوانیم در خدمت رسانی بهتر به مردم گام برداریم، چراکه تقویت معیشت و اقتصاد خانواده‌ها هدف اصلی ماست.



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 26
بازدید دیروز: 9
کل بازدیدها: 264106

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت