طراحی سایت

قالب وبلاگ

مهر 94 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

غذیه نادرست؛ تهدیدی برای سلامت کردستانی‌ها

تغذیه نادرست؛ تهدیدی برای سلامت کردستانی‌ها

شاید درنگاه نخست اینکه چه چیزی را به‌عنوان خوراک در طول شبانه روز استفاده می‌کنیم چندان مهم نباشد، چراکه زندگی ماشینی امروز سبب شده است بسیاری از اولویت‌های بشر تغییر کند و برخی موضوع‌ها برای او پیش پا افتاده جلوه کند...

 شاید درنگاه نخست اینکه چه چیزی را به‌عنوان خوراک در طول شبانه روز استفاده می‌کنیم چندان مهم نباشد، چراکه زندگی ماشینی امروز سبب شده است بسیاری از اولویت‌های بشر تغییر کند و برخی موضوع‌ها برای او پیش پا افتاده جلوه کند.اکنون دیگر سر سفره بسیاری از کردستانی‌ها هم غذاهای آماده دیده می‌شود؛ غذاهایی که نه تنها چندان نیاز بدن را تأمین نمی‌کنند، بلکه‌گاه نیز خود به دلیل داشتن چربی بالا، مواد نگهدارنده و رنگ‌های غیرمجاز خوراکی می‌توانند زمینه بروز بیماری‌ها را ایجاد کنند.

بی توجهی به تغذیه
تغذیه از موضوع‌های مهی است که نقش اساسی در سلامت جسمی و حتی روحی انسان دارد، هرچند دراین سال‌ها چندان اهمیتی به آن داده نمی‌شود و‌گاه توجه به آن به دست فراموشی سپرده شده یا دست کم، مورد کم توجهی قرار گرفته است.


تغذیه سالم از مهم‌ترین عوامل سلامت افراد است و به تغذیه‌ای گفته می‌شود که در کنار تأمین همه نیازهای غذایی بدن، عوارضی نیز برای سلامتی انسان به دنبال نداشته باشد.


مشکلات تغذیه‌ای به 2 صورت کمبود مواد غذایی و اضافه مصرف مواد غذایی دیده می‌شود و اکنون نیز در قرن 21 مشکل بیشتر کشورها تغذیه ناشی از اضافه مصرف مواد غذایی است.پژوهشگران علوم پزشکی می‌گویند که بیشتر افراد بدون اینکه متوجه باشند سلامت خود را به خطر می‌اندازند؛ خطرهایی که شاید هرگز متوجه آن نمی‌شوند. سلامتی، مهم‌ترین عامل پیشرفت و ضامن بقای جامعه است.

تغییر سبک زندگی
یک شهروند سنندجی می‌گوید: رفتارهای مردم سیر بیماری‌ها را در آنان کمتر یا بیشتر می‌کند. کم تحرکی، عادت‌های بد غذایی، مصرف دخانیات و استرس، همه مربوط به رفتار و سبک زندگی مردم است و از طریق توانمندسازی خود مردم می‌توان از این رفتارهای نادرست و مشکلات و بیماری‌های ناشی از آن پیشگیری کرد.


«هاجر زندسلیمی» ادامه می‌دهد: مردم به غذاهایی که می‌خورند، دقت نمی‌کنند و رفتار غذایی نادرستی دارند که خود سبب بروز بیماری‌های خطرناکی می‌شود.


وی آموزش و اطلاع‌رسانی را در این زمینه نامناسب ارزیابی می‌کند و می‌افزاید: مسئولان حوزه بهداشت و درمان استان باید با بهره‌گرفتن از کارشناسان و متخصصان تغذیه‌ای، اطلاع‌رسانی مناسبی به مردم داشته باشند و آموزش‌های لازم را به شهروندان ارائه دهند، چراکه اکنون بیشتر مردم نسبت به نوع تغذیه خود بی‌تفاوت هستند و چندان به آن اهمیتی نمی‌دهند.

تهدیدی به نام فست فود
یکی دیگر از شهروندان اظهار می‌کند: این روزها دیگر نسل جوان حوصله درست کردن 3 وعده غذایی  را ندارند و بیشتر اوقات به غذاهای آماده یا دراصطلاح فست فودها رو می‌آورند. به همین دلیل است که می‌بینیم بیشتر افراد دچار اضافه وزن و حتی دچار بیماری‌هایی مانند کم خونی و فقر آهن می‌شوند.


 «مرضیه شیخ احمدی» می‌افزاید: تغذیه صحیح در پیشگیری از بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد، به‌گونه ای که بسیاری از نوجوانان و جوانان با اضافه وزن دست به گریبانند؛ معضلی که به دنبال آن، باید منتظر افزایش فشار خون، افزایش قند خون، سرطان و نیز سکته‌های زودرس مغزی و قلبی بود.وی ادامه می‌دهد: زندگی ماشینی امروز نیازمند تحرک است، اما از آنجا که بیشتر افراد جامعه به پشت میز‌نشینی عادت کرده‌اند، مجبورند با دردسرهای ناشی از کم تحرکی مانند پوکی استخوان و چاقی دست و پنجه نرم کنند. پس اگر می‌خواهیم زندگی سالم‌تری داشته باشیم، باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم تا مشکلات سلامت جامعه کمتر شود.

 

درگذشته خانواده‌ها از نظر جسمی سالم بودند
یکی از شهروندان کهنسال سنندجی نیز می‌گوید: امروزه خانواده‌ها و به‌ویژه زنان خانه‌دار، چندان زحمت غذا درست کردن را به خود نمی‌دهند و به بهانه‌های مختلف از درست کردن بسیاری از غذاهای مفید طفره می‌روند، اما از این موضوع غافلند که بروز بسیاری از بیماری‌ها در میان اعضای خانواده، ناشی از نداشتن تغذیه سالم است. به جای این همه مراجعه به پزشک و مصرف دارو می‌توان با داشتن رژیم غذایی مناسب، بسیاری از مشکلات سلامت خود را درمان کنند.«فاطمه مرادی» می‌افزاید: در گذشته برای بچه‌ها بیشتر غذاهای محلی و سالم درست می‌کردیم و به همین دلیل بود که خانواده‌ها ازنظر جسمی و روحی سالم بودند، اما امروزه شاهدیم که خانواده‌ها بیشتر به غذاهای آماده رو آورده‌اند.


وی ادامه می‌دهد: درچنین شرایطی نباید انتظار خانواده ای سالم را ازنظر جسمی یا روحی داشت، چراکه نوع تغذیه بر جسم و روح تأثیرگذار است.

بی توجهی به تأثیر غذاها
یکی دیگر ازشهروندان سنندجی اظهار می‌کند: درزمینه تغذیه معمولا بدون تفکر و تعمق از عادت‌های غذایی پیروی می‌کنیم و توجهی به اثرهای مثبت یا منفی آن در سلامت خود نداریم.


«آرزو رجب‌زاده» اضافه می کند: این موضوع درحالی است که بسیاری از عادت‌های غذایی، ممکن است نامناسب باشد و اثرهای نامطلوب و‌گاه غیرقابل جبرانی در سلامت ما به جا‌ می گذارد.

 

جای خالی غذاهای محلی
یکی دیگر از شهروندان سنندجی دراین زمینه می‌گوید: ما باید ریشه یابی کنیم که چرا مردم دیگر کمتر سراغ غذاهای سنتی و محلی کردستان می‌روند.
«مرتضی احمدی» ادامه می‌دهد: هنوزهم اگر به خانه مادربزرگ‌ها سر بزنیم، می‌بینیم که بوی خوش غذاهای محلی به مشام می‌رسد، اما واقعیت این است که دیگر مردم علاقه ای به پخت چنین غذاهایی ندارند.


وی می‌افزاید: به نظرم امروز‌ ترویج تغذیه سالم نیز جزو فعالیت‌های فرهنگی محسوب می‌شود. پس چه بهتر که بزرگ‌ترها به فکر بیفتند و در قالب کلاس‌های آموزشی، نسل جوان را با این غذاها آشنا کنند. شاید غذاهای آماده، کمتر مورد استفاده قرار گیرد.

لزوم اصلاح شیوه تغذیه
 یک کارشناس تغذیه می‌گوید: بسیاری از مواد غذایی آماده و رنگارنگی که امروزه در سوپر مارکت‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها می‌بینیم، حاوی مواد مضر و بعضا غیرمجازی هستند که در تهیه این فراورده‌ها از آنها استفاده می‌شود. این‌گونه مواد رنگی افزودنی و نگهدارنده بر کیفیت مواد غذایی اثر سو ‌می‌گذارد و سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.


«آرش ولد بیگی» ادامه می‌دهد: استفاده از این مواد نباید به‌صورت مستمر باشد، چراکه می‌تواند عوارض زیادی برای بدن به وجود آورد و مردم باید در استفاده از این‌گونه مواد دقت کافی داشته باشند.


وی می‌افزاید: تغذیه از نیازهای اساسی در زندگی فرد است و باید به آن توجه ویژه ای کرد. این درحالی است که امروزه کمتر به این موضوع اساسی توجه می‌شود.ولد بیگی با تأکید بر لزوم استفاده از میوه‌های ارگانیک در سبد غذایی خانواده‌ها عنوان می‌کند: امروز سبک زندگی تغییر کرده است و غذاهای فست فودی جای غذاهای محلی را گرفته‌اند، درحالی که این نوع غذاها ارزش تغذیه ای مناسبی ندارند و نمی‌توانند نیازهای تغذیه ای بدن را به‌صورت کامل برآورده کنند.این کارشناس تغذیه اضافه می‌کند: امروزه به دلیل تغذیه نامناسب، شاهد شیوع انواع بیماری‌ها درجامعه هستیم. این درحالی است که باید برای اصلاح شیوه تغذیه افراد، آموزش‌های لازم را به خانواده‌ها ارائه داد.



داروهای گیاهی؛ تیغ دولبه برای سلامت سنندجی‌ها

کردستان از دیرباز از زیستگاه‌های اصلی گیاهان دارویی بوده است و سابقه مصرف گیاهان دارویی نیز دراین استان به قرن‌‌ها پیش بازمی ‌گردد؛ داروهای گیاهی که هرچند عده ای معتقدند می‌توان بدون هیچ حد و مرزی از آن بهره‌گرفت، اما عده دیگری بر این اعتقادند که این گیاهان می‌توانند مانند تیغ دولبه ای عمل کنند و مرز میان بهبود سلامت یا افزایش میزان بیماری فرد بسیار باریک است...

به گزارش خبرنگار آفتاب دل، کردستان از دیرباز از زیستگاه‌های اصلی گیاهان دارویی بوده است و سابقه مصرف گیاهان دارویی نیز دراین استان به قرن‌‌ها پیش بازمی ‌گردد؛ داروهای گیاهی که هرچند عده ای معتقدند می‌توان بدون هیچ حد و مرزی از آن بهره‌گرفت، اما عده دیگری بر این اعتقادند که این گیاهان می‌توانند مانند تیغ دولبه ای عمل کنند و مرز میان بهبود سلامت یا افزایش میزان بیماری فرد بسیار باریک است.

با توجه به موقعیت ویژه کردستان، این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است. این استان به دلیل داشتن شرایط مناسب جغرافیایی و همچنین تنوع گیاهی، یکی از مناطق مهم کشور به‌ویژه در حوزه گیاهان دارویی محسوب می‌شود و درمیان استان‌های زاگرس‌نشین با بیش از 2هزار‌گونه گیاهی، از بیشترین تنوع برخوردار است.

امروزه با وجود فراوانی داروهای شیمیایی، همچنان استفاده از گیاهان دارویی درحال افزایش است و حجم تجارت این گیاهان نیز رقم قابل ملاحظه‌ای را به خود اختصاص داده که خود این موضوع نیز جای بررسی بسیاری دارد. این موضوع درحالی است که مصرف طولانی مدت و در برخی موارد مصرف مقطعی این داروها بدون نسخه پزشکی، می‌تواند عوارض جانبی برجا بگذارد که‌گاه از خود بیماری نیز خطرناک ترند.

داروهای بی نام و نشان
یک شهروند سنندجی دراین زمینه اظهار می‌کند: نظارت بر عملکرد عطاری‌ها آن‌چنان که باید نیست، اما یکی از دغدغه‌های شهروندان فروش موادی به‌عنوان داروهای گیاهی در این عطاری‌هاست که می‌تواند سلامت مردم را به خطر اندازد و آنان را دچار عارضه‌های مختلف کند.

 «آزیتا ملک‌زاده» ادامه می‌دهد: بسیاری از عطاری‌هایی که اکنون فعالند، اقدام به فروش انواع گیاهان دارویی می‌کنند و‌گاه می‌بینیم که داروهای ترکیبی بی‌نام و نشانی با عنوان داروی ویژه فشارخون، لاغری و چاقی و همچنین داروی ترک اعتیاد در این مغازه‌ها به فروش می‌رسد که البته همه آنها غیرمجاز است.

وی اظهار می‌کند: بسیاری از داروهای ترکیبی بی‌نام و نشان مانند داروهای ضدچربی، فشارخون و مانند آن در بازار به فروش می‌رسد و البته این تولید‌کنندگان برای مردم مشخص نمی‌کنند که این داروها چه ترکیباتی دارند. به همین دلیل مردم نباید این داروها را مصرف کنند.

ملک‌زاده می‌افزاید: ازسوی دیگر از آنجا که مردم فکر می‌کنند داروهای گیاهی بی‌ضرر و بی‌خطرند، پس به آن اعتماد می‌کنند، درحالی که این داروها می‌توانند مانند داروهای شیمیایی عارضه‌هایی ایجاد کنند و حتی‌گاه ممکن است تعادل بدن را به هم بزنند.

این شهروند اضافه می‌کند: اگرچه تاکنون درزمینه استفاده از داروهای گیاهی مشکلی نداشته‌ام، اما برخی دوستان ابراز گلایه‌می‌کنند که متصدیان مغازه‌های فروش داروهای گیاهی، این داروها را بدون توجه به عوارض جانبی آنها تجویز می‌کنند.


داروهای گیاهی هم عوارض دارند
یکی دیگر از شهروندان سنندجی می‌گوید: برخی عطاری‌ها با سوءاستفاده از باورهای مردم در زمینه اثربخشی داروهای گیاهی، اقدام به فروش داروهای غیرمجاز و نیز تجویز غیرقانونی ترکیبات دارویی برای ترک اعتیاد و درمان انواع بیماری‌ها می‌کنند که همه این تجویز‌ها برای شهروندان با خطرهایی همراه است.

«لیلا جمالی» ادامه می‌دهد: داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی عوارض متفاوتی دارند و نباید به‌صورت خودسرانه مصرف شود.

وی می‌افزاید: درست است که مصرف بعضی از این داروهای گیاهی که عموما در عطاری‌ها فروخته می‌شود، عوارض چندانی ندارد، اما برخی از آنها درصورتی که بدون تشخیص پزشک استفاده شود، عوارض متعددی دارد و مردم را با مشکلات مختلفی مواجه می‌کند.

جمالی تصریح می‌کند: امروز این موضوع در جامعه مطرح شده است که داروهای گیاهی عوارض جانبی ندارد و بسیاری هم برهمین اساس، به‌صورت خودسرانه داروی گیاهی مصرف می‌کنند که این موضوع اشتباه بزرگی است.
این شهروند از مسئولان مربوط در حوزه بهداشت و درمان نیز می‌خواهد که دراین زمینه اطلاع‌رسانی کنند و آگاهی‌های لازم درباره داروهای گیاهی را به شهروندان ارائه دهند.


لزوم نظارت بر عطاری‌ها
یکی دیگر از شهروندان سنندجی نیز اظهار می‌کند: گاهی در عطاری‌‌ها تبلیغ معجون‌‌های معجزه‌آسا دیده می‌‌شود. داروهای ترک اعتیاد گیاهی 100‌درصد تضمینی، داروی چاقی، لاغری و کوچک کردن شکم و مانند آن که تبلیغ می‌شود، ترکیبی از داروهای شیمیایی و گیاهی است که میزان مشخصی هم ندارد و در بسیاری موارد مشکلات و عوارض بیشتری برای بیمار ایجاد می‌کند.

«سینا ولدبیگی» که برای خرید داروهای گیاهی ویژه لاغری به یکی از عطاری‌های سنندج مراجعه کرده است، می‌افزاید: درواقع ساخت بیشتر این داروها که برای آنها تبلیغات زیادی هم می‌شود، مبنای علمی ندارد.

وی ادامه می‌دهد: نبود نظارت‌های دقیق ازسوی نهادهای مسئول می‌تواند سبب بدتر شدن فرهنگ مصرف فراورده‌‌های گیاهی شود و مردم را نسبت به استفاده از این داروها بدبین کند.


مسئولان عطاری‌ها آموزش ببینند
یکی دیگر از شهروندان سنندجی دراین زمینه می‌گوید: مشکل عمده عطاری‌‌ها مربوط به سیستم آموزش و برنامه‌‌ریزی کشور است که باید این موضوع رفع شود؛ چون نبود آموزش سبب شده است که عطاری‌‌های بدون مجوز گیاهان دارویی و غیردارویی را به فروش برسانند.

«ویدا جلالی» ادامه می‌دهد: بسیاری از گیاهان دارویی در عطاری‌‌ها ازنظر آلودگی‌‌های میکروبی،‌سموم کشاورزی، فلزات سنگین و تاریخ مصرف و تولید، استاندارد نیستند یا خواص مؤثر خود را از دست داده‌اند.

وی اضافه می‌کند: گیاهان دارویی کشت‌شده معمولا قابل اطیمنان ترند، اما گیاهانی که از مراتع جمع‌آوری می‌شوند، آلودگی دارند و‌گاه به دلیل شناسایی نشدن آنها ازسوی عطاری‌‌‌ها، به اشتباه تجویز می‌‌شود. به همین دلیل سیستمی لازم است تا گیاهان دارویی به‌صورت منظم و براساس اصول صحیح بسته‌بندی و توزیع شوند و کنترل‌های لازم روی آنها صورت گیرد.


کمبود متخصص
یکی دیگر از شهروندان سنندجی نیز می‌گوید: معتقدم که برای شناساندن گیاهان دارویی صحیح و اصولی و نیز رواج آن میان مردم کم‌کاری شده است.

«ارمین مولودی» ادامه می‌دهد: شاید بتوان گفت که متخصص واقعی هم در این زمینه خیلی کم بوده و درزمینه تربیت متخصص طب سنتی به‌صورت آکادمیک یا اصولی، کم‌کاری صورت گرفته است. وی اضافه می‌کند: ازسوی دیگر باید گفت که اگرهم فردی در این زمینه دانشی دارد، با تجربه شخصی به دست آورده است و چندان قابل اعتماد نیست.

شناخت مردم بیشتر شود

یک محقق گیاهان دارویی در کردستان با اشاره به نقش و اهمیت استفاده از گیاهان دارویی در زندگی بسیاری از مردم، اظهار می‌کند: اهمیت مصرف داروهای گیاهی به حدی است که برای‌ترویج آن، دانشکده طب سنتی در کشور راه‌اندازی شده است.

 

«علیرضا پیران» از داروهای شیمیایی به‌عنوان تیغ دو لبه نام می برد و می‌افزاید: مصرف داروهای شیمیایی با درمان موقت بخشی از بیماری در بدن انسان منجر به ظهور عوارض در قسمت دیگر بدن می‌شود، اما داروهای گیاهی اگر تأثیر مثبتی هم در روند درمان نداشته باشند، لااقل عوارض بدی هم ندارند.

 

وی با تأکید بر لزوم اطلاع‌رسانی گسترده از طریق رسانه‌ها با هدف نهادینه کردن فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری، اضافه می‌کند: مردم باید با کسب اطلاعات صحیح از متخصصان این رشته، شناخت کاملی از نحوه استفاده گیاهان دارویی و موارد استفاده آن کسب کنند تا به جای تسریع در روند بهبود، به بیماری خود دامن نزنند.

گزارش از غریبه رحیمی



نویسنده: غریبه رحیمی
نوای پرشور عید قربان در مناره‌های مساجد کردستان
عید سعید قربان از جمله اعیاد بزرگ اسلامی است که کردستانی‌ها با آداب و سنن ویژه ای آن را گرامی می‌دارند و نزد مردم این استان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است...

عید سعید قربان از جمله اعیاد بزرگ اسلامی است که کردستانی‌ها با آداب و سنن ویژه ای آن را گرامی می‌دارند و نزد مردم این استان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
صدای پای عید می‌آید. عید سعید قربان که پاک ترین عیدهاست؛ عید سرسپردگی و بندگی حضرت حق؛ عید برآمدن انسانی نو از خاکسترهای خویشتن خویش. عید سعید قربان فرصتی برای نزدیک شدن دل‌هایی است که به قرب الهی رسیده‌اند.
روز دهم ذیحجه، مصادف با عید قربان از گرامی ترین عیدهای مسلمانان است که به یاد حضرت ابراهیم (ع) و فرزندش اسماعیل(ع)، ازسوی مسلمانان با شکوه ویژه ای جشن گرفته می‌شود.
 این عید سعید از روزهای فرخنده در مناسبت‌های اسلامی است به‌عنوان یکی از بزرگ ترین اعیاد اسلا‌می، در مناطق مختلف کشورمان با مراسم و آیین‌هایی ویژه ای برگزار می‌شود.  با دقت در نحوه برگزاری این مراسم مشاهده می‌کنیم که اگرچه مردم هر‌ناحیه، آداب متفاوتی در این زمینه دارند، اما این مراسم در لایه‌های عمیق‌تر شبیه یکدیگر است.

حال و هوای کردستان
این روزها کردستان حال و هوای دیگری دارد و گویی نوروز دیگری از راه رسیده است و مردم خود را برای گرامیداشت عید سعید قربان آماده می‌کنند.
کردستان به‌عنوان استانی که مذاهب متفاوت را در خود جا داده است، برای پیشرفت، بیش از هر‌چیز، نیازمند فضای صمیمی و انس و الفت میان مردم است. برخی اعیاد اسلامی مانند عیدسعید قربان که درمیان شیعه و سنی عید مشترکی به حساب می‌آید، این فرصت ارزشمند را فراهم می‌کند که همه مردم مسلمان کردستان در زیر پرچم ارزش‌های مشترک دینی و اسلامی به ریسمان واحد و محکم الهی چنگ بزنند.

آیین‌های دیرین
براساس آیین‌های دیرین برای برگزاری عید سعید قربان همزمان با 10 ذیحجه، کردستانی‌ها این عید را با انجام آداب و رسومی که از زمان‌های دور رواج داشته، ‌گرامی می‌دارند‌؛ رسومی که در ورای آن می‌توان حکایت بندگی و دلدادگی حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) را مرور کرد.
در کنار زیارت اهل قبور و برپایی نماز باشکوه عید سعید قربان، رسوم دیرینه‌ای درکردستان وجود دارد که مردم آنها را انجام می‌دهند.

ذبح و توزیع گوشت قربانی
یک شهروند سنندجی در گفت‌وگو با همشهری دراین زمینه اظهار می‌کند: نخستین کار برای قربانی دادن در کردستان، خرید گوسفند است؛ گوسفندی که مردم این منطقه برای قربانی انتخاب می‌کنند باید ازنظر ظاهر خصوصیت‌های ویژه ای داشته باشد. ‌شاخ این حیوان نباید شکسته شده باشد و هیچ زخمی هم نباید داشته باشد. همچنین بیشتر مردم ترجیح می‌دهند که قربانی گوسفند یک ساله باشد. «سیف‌الله‌زندی» ادامه می‌دهد: این گوسفند در روز عید سعید قربان ذبح و گوشت آن میان فامیل، آشنایان و فقرا توزیع می‌شود. البته ذبح قربانی نیز باید در زمان ویژه ای انجام شود.
وی می‌افزاید: کردستانی‌ها عید سعید قربان را با برپایی آیین‌های ویژه ای جشن می‌گیرند. این عید سعید درمیان مردم این استان جایگاه‌ ویژه‌ای دارد، چراکه عید تسلیم دربرابر رضایت پروردگار است.

اقامه نماز عید
یکی دیگر از شهروندان سنندجی به آیین‌های خاص مردم کردستان درعید سعید قربان اشاره می‌کند و می‌گوید: قبل از طلوع فجر، مردم خود را برای نماز آماده می‌کنند تا نماز عشق، خلوص و بندگی به جا آروند و این عید بزرگ را به یکدیگر شادباش گویند.
«عبدالله سیفی» ادامه می‌دهد: صبح روز عیدسعید قربان، مردم با پوشیدن لباس‌های آراسته، به سوی مساجد رهسپار می‌شوند و نمازعید را با شکوه هرچه تمام تر برپا و خدا را شکر می‌کنند.
وی اضافه می‌کند: یکی از آیین‌های ویژه در استان که در اصطلاح محلی به آن «گردن آزادی» می‌گویند، در 2عید سعید فطر و قربان بسیار مورد توجه است و خوشبختانه همچنان انجام می‌شود.
این شهروند سنندجی می‌افزاید: بعد از اقامه نماز عید سعید قربان در مساجد و تکایا، امام جماعت مسجد به همراه نمازگزاران به منزل خانواده‌هایی که از عید گذشته تا این عید یکی از بستگان خود را از دست داده‌اند، می‌روند و با قرائت فاتحه، از خانواده متوفی درخواست می‌کنند که آنان نیز مانند دیگر مردم، در این عید سعید خوشحال باشند.
سیفی اضافه می‌کند: علما و ماموستایان دینی استان باید بر حفظ آداب و سنن مربوط به گرامیداشت چنین اعیادی تأکید کنند و این فرهنگ را به نسل جدید نیز انتقال دهند.

برکت گوشت قربانی
یکی دیگر از شهروندان سنندجی می‌گوید: از دیدگاه کردستانی‌ها خوردن گوشت قربانی برکت دارد و حتی خود صاحب قربانی نیز برای اینکه از این برکت بی ‌نصیب نماند، به اندازه سهم یک همسایه از گوشت قربانی بهره‌مند می‌شود.
 «کیومرت حسینی» می‌افزاید: درگذشته همواره برگزاری جشن عید سعید قربان در کردستان با آیین‌ها و مراسم ویژه ای همراه بود، اما این روزها نه تنها نام و نشانی از این سنت‌ها درمیان مردم باقی نمانده، بلکه دید و بازدیدهای ساده نیز جای خود را به ارسال پیامک و امثال آن داده است.

عید غلبه بر شیطان نفس
نماینده ولی فقیه در کردستان نیز با تبریک عید سعید قربان به مسلمانان جهان می‌گوید: این عید بزرگ، عید غلبه بر شیطان نفس محسوب می‌شود و داشتن تقوای الهی، تنها راه رسیدن به سعادت و رستگاری در دنیا و آخرت است.
حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدمحمد حسینی شاهرودی» می‌گوید: مردم مؤمن کردستان در روز عیدسعید قربان همگام با سایر هموطنانمان با حضور در مساجد، تکایا، حسینیه‌ها و اماکن مذهبی نماز باشکوه این عید سعید را اقامه می‌کنند.

نظارت بر ذبح بهداشتی دام‌ها
مدیرکل دامپزشکی کردستان می‌گوید: همزمان با عید سعید قربان 28گروه سیار و 20گروه ثابت برای خدمت رسانی رایگان به مردم استان آماده هستند.
«کامران زیباکردار» با بیان اینکه 65نفر از کارکنان این اداره بر ذبح بهداشتی دام‌ها نظارت می‌کنند، می‌افزاید: 10 ناظر شرعی، 20دامپزشک و 35بازرس بهداشت گوشت نیز همزمان با عیدسعید قربان بر ذبح دام‌های قربانی در محل عرضه دام در استان نظارت می‌کنند.
وی با اشاره به وظیفه این گروه‌ها برای حفظ سلامت مردم، ارتقای بهداشت عمومی و پیشگیری از انتقال بیماری‌های مشترک میان انسان و دام، ادامه می‌دهد: همه دام‌ها قبل از ذبح، ازسوی بازرسان اداره دامپزشکی معاینه می‌شوند.

روزی برای وقوف در عرفات
امام جمعه کامیاران در گفت و گو با همشهری 9 ذیحجه را مصادف با روز عرفه می‌داند و می‌گوید: وقوف حجاج در صحرای عرفات فرصتی طلایی برای نزدیکی به خداوند است.
ماموستا «توفیق قربانی» نامگذاری این صحرا به نام عرفات را دارای ریشه تاریخی عنوان می‌کند و می‌افزاید: در برخی روایات آمده است که نامگذاری این صحرا به نام عرفات (به معنای آشنایی) به این دلیل است که حضرت ابراهیم(ع) در اینجا ازسوی جبرئیل با مناسک خود آشنا شد.
وی با اشاره به قرار گرفتن کوه «جبل الرحمه» در صحرای عرفات ادامه می‌دهد: دلیل نامگذاری این کوه نیز این است که حضرت آدم روی این کوه به مناجات با معبود خود پرداخت و خداوند نیز در این محل توبه او را قبول کرد و حضرت آدم را مورد شفقت خود قرار داد.
ماموستا قربانی می‌افزاید: وقوف در عرفات نه تنها از ارکان اصلی مناسک حج است و حج بدون آن ناقص می‌ماند، بلکه این وقوف فضایل بسیار ارزشمندی دارد و همه زائران خانه خدا در روز نهم ذیحجه به این سرزمین مقدس می‌آیند و در آن وقوف می‌کنند.
وی با بیان اینکه از اول ذیحجه تا نهم این ماه که روز حج بزرگ است، روزه گرفتن سنتی پر خیر و برکت محسوب می‌شود، عنوان می‌کند: وقوف در صحرای عرفات حتی اگر به اندازه چند دقیقه هم باشد، باید ازسوی همه حجاج برای کامل شدن حجشان صورت گیرد.
ماموستا قربانی تصریح می‌کند: حج که از مهم‌ترین مراسم مذهبی جهان محسوب می‌شود، همواره یادآور عبودیت حضرت ابراهیم(ع) است و انجام این مراسم بدون یاد ابراهیم مفهومی ندارد، چراکه حماسه این مردخدا باید همیشه زنده بماند و آنان که میخواهند راه عزت و عظمت انسانی را بپیمایند، باید در این راه گام بردارند.
امام جمعه کامیاران عید سعید قربان را فصل قرب مسلمانان به خداوند، در سایه عبودیت می‌داند و اضافه می‌کند: براساس دستورهای الهی که در قرآن کریم آمده، هرانسانی که به خداوند ایمان داشته باشد، باید صفات پروردگارش یعنی مهربانی، گذشت، عدالت، مروت و بخشندگی را داشته باشد.


.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 41
بازدید دیروز: 9
کل بازدیدها: 264121

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت