طراحی سایت

قالب وبلاگ

اردیبهشت 94 - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 94/2/14 توسط gharib

 

     

  ماه رجب را ماه «أصبّ» نامیده اند از این رو که در این ماه پر فضیلت ، رحمت الهی بیش از هر زمانی بر بندگان خدا ، فرو می ریزد یا از این جهت که با رحمت الهی ، گناهان بندگان از میان می رود.
سه عمل مهّم در این ماه براساس روایات وارده ، مورد تأکید قرار گرفته که عبارتند از :
1-روزه که پاداش بسیار دارد .
2-استغفار از گناهان در هر روز با ذکر :
استغفرالله و أساله التوبه
3-خواندن «ادعیه ی مأثوره » که در مفاتیح آمده است.
4-خواندن دعای «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ، وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ، یا مَنْ یُعْطِى الْکَثیرَ
 بِالْقَلیلِ، یا مَنْ یُعْطى‏ مَنْ سَئَلَهُ، یا مَنْ یُعْطى‏ مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ‏
 تَحَنُّناً مِنْهُ وَ رَحْمَةً، اَعْطِنى‏ بِمَسْئَلَتى‏ اِیَّاکَ، جَمیعَ خَیْرِ الدُّنْیا وَ جَمیعَ خَیْرِ
 الْأخِرَةِ، وَ اصْرِفْ عَنّى‏ بِمَسْئَلَتى‏ اِیّاکَ جَمیعَ شَرِّ الدُّنْیا، وَ شَرِّ الْأخِرَةِ، فَاِنَّهُ‏
 غَیْرُ مَنْقُوصٍ مااَعْطَیْتَ، وَ زِدْنى‏ مِنْ فَضْلِکَ یا کَریمُ
 » پس از نمازهای واجب روزانه
- همچنین برای امشب که شب اوّل ماه رجب است و فردا یعنی روز اوّل این ماه ، اعمال ویژه ای توصیه شده که مهم ترین آن ها عبارتند از :
1-غسل به نیّت شب اوّل و روز اوّل ماه رجب
2-زیارت حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام )
-در صورتی که افراد نتوانند در روزهای این ماه ، روزه بگیرند ، تکرار صد مرتبه « تسبیحات » زیر :
« سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَکْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ »
پاداش روزه را نصیب فرد خواهد ساخت ان شاء اللّه .



 
راه‌اندازی تونل شهری سنندج در هفت‌خان مشکلات

اجرای طرح‌های مختلف در شهرهای کوچک و بزرگ می‌تواند به توسعه این شهرها و ارائه خدمات بهتر به ساکنان آن کمک کند، اما اگر این طرح‌ها مدت زیادی نیمه‌کاره بمانند، خود دردسرساز می‌شوند.

به گزارش کُردتودی، اجرای طرح‌های مختلف در شهرهای کوچک و بزرگ می‌تواند به توسعه این شهرها و ارائه خدمات بهتر به ساکنان آن کمک کند، اما اگر این طرح‌ها مدت زیادی نیمه‌کاره بمانند، خود دردسرساز می‌شوند. تونل شهری خیابان انقلاب اسلامی به میدان نبوت سنندج نیز از طرح‌هایی است که قرار بود رفاه را برای مردم به ارمغان آورد، اما نیمه‌کاره ماند و برای بسیاری مشکل‌ساز شد.


 این طرح براساس زمان‌بندی و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، قرار بود پیش از اینها برای بهبود‌ تردد و روان‌سازی ترافیک و از همه مهم‌تر حذف پیچ تند واقع در محدوده چهارراه انقلاب اسلامی تا میدان نبوت به بهره‌برداری برسد، اما دیرزمانی است که از آغاز این طرح می‌گذرد و همچنان نیمه‌کاره به حال خود رها شده است.


این تونل با دهانه 15متر و طول 171متر و ارتفاع تاج60/9 متر از شاخص‌ترین تونل‌های شهری کشور محسوب می‌شود، اما مدت زیادی از آغاز ساخت این طرح می‌گذرد و همین موضوع، مشکلاتی را برای ساکنان منطقه و مردمی که در‌ ترددند به وجود آورده است.


این طرح قرار بود برای عبور و مرور متعارف و متوازن مطابق استانداردها، روان شدن ترافیک محور خیابان انقلاب اسلامی و خیابان‌های اطراف، کاهش زمان‌ تردد در ساعت‌های پیک ترافیک و حوادث رانندگی و از همه مهم‌تر صرفه‌جویی در مصرف بنزین و کاهش انواع آلودگی‌ها طی مدت زمان کمی تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد که چنین نشد و صدای بسیاری از ساکنان همجوار را نیز درآورده است.


مردم از این طرح ناتمام گلایه‌های بسیاری دارند و به محض دیدن دوربین عکاسی یا خبرنگاری که قلم و کاغذ به دست گرفته است، بلافاصله از درددل‌ها و مشکلات خود با آنها می‌گویند که این موضوع، نشان از آن دارد که این طرح با وجود وعده و مسئولان نه تنها تحقق نیافته، بلکه مشکلات بسیاری نیز در این مسیر برای شهروندان سنندجی و ساکنان محله نبوت و تپه بهارمست ایجاد کرده است؛ هرچند معاون فنی و عمرانی شهردار سنندج با قاطعیت از بهره‌برداری از این طرح تا پایان سال جاری خبر می‌دهد.

تفاوت طرح‌ها
یک شهروند محله تپه بهارمست که زنی میانسال است، با انتقاد از وضع نامناسبی که این طرح ناتمام در این منطقه به وجود آورده است، می‌گوید: بیش از چند سال از وعده و وعید‌های مسئولان درباره این طرح می‌گذرد و هر روز نیز وعده‌های مختلفی ازسوی مسئولان داده می‌شود، اما تاکنون این وعده‌ها فقط درحد یک حرف باقی مانده‌ است. درحالی که اهالی و ساکنان این محوطه مجبورند هر روز که از این وعده‌ها می‌گذرد با مشکلات کوچک و بزرگ تمام نشدنی سکونت در شهر روزگار بگذرانند کسی به فکر تکمیل این طرح و رفع مشکلات مردم نیست.


«معصومه فیضی» ادامه می‌دهد: در این میان آنچه از مسئولان و دست‌اندرکاران اجرایی دیده‌ایم، چیزی جز وعده و زمان‌سوزی نبوده است.


وی اظهارمی کند: در سنندج طرح‌های جدیدی تعریف شده است، اما جالب است که طرح‌های واقع در مناطق مرفه‌نشین بدون فوت وقت و حتی‌گاه زودتر از موعد مقرر به بهره‌برداری می‌رسد، درحالی که در محله‌های حاشیه شهر چنین اتفاقی نمی‌افتد و برای بهره‌برداری از یک طرح، باید روزها و حتی‌گاه سال‌ها منتظر بمانیم.

هر روز تاریخ جدید اعلام می‌شود
یکی دیگر از ساکنان این محله در تکمیل گفته‌های همسایه‌ خود اظهارمی کند: در قسمت‌های مختلف این شهر با مشکلات جدی در زمینه مسیرهای ارتباطی روبه‌رو هستیم. وضع تونل انقلاب اسلامی نیز تاکنون مشخص نشده است و هر روز تاریخ جدیدی برای بهره‌برداری از آن عنوان می‌شود.


«قاسم رستمی» می‌افزاید: این موضوع درحالی است که ساکنان نیز باید علاوه بر همه مشکلات موجود، هزینه و زمان زیادی را برای‌ تردد تحمل کنند بدون اینکه امکاناتی برای آنها فراهم شود.
این مرد 50 ساله ادامه می‌دهد: در کنار این مشکلات، وضع نامطلوب اطراف این تونل نیز سبب ناخرسندی بسیاری از ساکنان شده، به‌طوری که علاوه بر ترافیک، وجود ایستگاه‌های اتوبوس، میوه‌فروش‌های دوره‌گرد و مغازه‌های پرسرو صدا و صنوف مزاحم در این منطقه نیز مشکل‌ساز شده است.

ترس از‌ تردد در شب
خانمی که ساکن یکی از خانه‌های مسکونی همجوار این طرح است نیز در این زمینه اظهار می‌کند: بعد از غروب آفتاب دیگر جرأت رفت و آمد در این منطقه نداریم، چون وضع موجود ازنظر روشنایی بسیار ضعیف است و طرح نیمه‌کاره تونل نیز به محلی برای تجمع سگ‌های ولگرد و گربه‌ها تبدیل شده است. شرایط به گونه‌ای است که عموم مردم از وضع موجود ناراضی‌اند و نمی‌دانند شکایت خود را کجا ببرند که گوش شنوایی وجود داشته باشد.


«سهیلا محبوبی» ادامه می‌دهد: فضای سبزی هم که در این مسیر وجود داشت به دلیل ایجاد تونل کاملا از بین رفته است و این فضا برای ساخت تونل تخریب شد، اما می‌بینیم که نه تنها تونلی افتتاح نشد، بلکه حتی فضای سبز که حق مردم بود را هم از بین بردند.

خلف وعده مسئولان
یکی دیگر از اهالی ساکن این منطقه نیز با اشاره به خلف وعده مسئولان مربوط در زمینه تکمیل طرح تونل شهری خیابان انقلاب اسلامی به میدان نبوت سنندج می‌گوید: گرد و خاک، آرامش مردم این منطقه را سلب کرده است.


«حمید مستوفی» می‌افزاید: مشکلات مختلفی در زمینه‌ تردد نیز برای ما به وجود آمده است، چراکه مدت‌هاست این طرح به حال خود رها شده است و از آنجا که خانه ما به این تونل بسیار نزدیک است و فاصله چندانی با آن نداریم، در رفت و آمد دچار مشکل شده‌ایم.


اضافه می‌کند: مسئولان مربوط باید تدابیری بیندیشند که محیط اطراف این تونل ساماندهی و شرایط مناسبی برای‌ تردد مردم فراهم شود.

تجمع افراد معتاد و مزاحم
یکی دیگر از ساکنان محله نبوت نیز اظهارمی کند: تأخیر در بهره‌برداری از این تونل برای شهروندانی که در این محدوده زندگی می‌کنند، مشکلات اساسی ایجاد کرده است.
«علی کریم‌نژاد» ادامه می‌دهد: از آنجا که این محدوده به دلیل ایجاد کارگاه‌ها و همچنین ایستگاه‌های نایسر و صلوات‌آباد بسیار شلوغ است،‌گاه می‌بینیم که به محلی برای تجمع معتادان، مواد فروش‌ها و افراد مزاحم و این موضوع نیز سبب سلب آرامش مردم شده است.


وی اضافه می‌کند: اگر این طرح همچنان نیمه‌تمام باقی بماند، زمینه‌ساز بروز بسیاری از مشکلات می‌شود. به همین دلیل از مسئولان می‌خواهیم که به موضوع تکمیل این طرح ناقص هرچه سریع‌تر رسیدگی کنند تا نگرانی مردم محله‌های اطراف طرح نیز رفع شود.

دقت طرح بالاست
یک راننده تاکسی سنندجی نیز اظهارمی کند: تونل انقلاب اسلامی از طرح‌های خوب شهرداری سنندج است که قرار بود در یک سال یا کمتر اجرا شود و مشکل ترافیک این مسیر از بین برود، هرچند تاکنون این اتفاق رخ نداده است، اما امیدواریم بالاخره با تلاش بی‌وقفه مسئولان شهری هرچه زودتر این تونل افتتاح شود.
«رضا رجبی» ادامه می‌دهد: هرچند ساخت این تونل به طول انجامید، اما دقت در اجرای این طرح به خوبی صورت گرفته است.
وی عنوان می‌کند: وقتی طرحی مانند تونل انقلاب اسلامی در سنندج به نتیجه برسد، مردم خوشحال می‌شوند، چراکه در واقع چنین اقدام‌هایی گام محکمی در مدیریت شهری سنندج محسوب می‌شود و می‌توان آن را مقدمه اجرای طرح‌های بزرگ‌تر دانست.

گزارش از غریبه رحیمی



نویسنده: غریبه رحیمی سنندج‌ـ خبرنگار همشهری
دانش‌آموزان نابینا، ناشنوا، معلول جسمی ‌ـ حرکتی، دانش‌آموزان دارای اختلال‌های رفتاری، دانش‌آموزان با اختلال‌های یادگیری، دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی و دانش‌آموزان چندمعلولیتی در زمره 7 گروه از دانش‌آموزانی هستند که در مدارس استثنایی تحصیل و براساس آمارهای وزارت آموزش و پرورش، اکنون بیش از 115هزار دانش‌آموز در مدارس استثنایی کشور تحصیل می‌کنند...

1394/02/09 دانش‌آموزان نابینا، ناشنوا، معلول جسمی ‌ـ حرکتی، دانش‌آموزان دارای اختلال‌های رفتاری، دانش‌آموزان با اختلال‌های یادگیری، دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی و دانش‌آموزان چندمعلولیتی در زمره 7 گروه از دانش‌آموزانی هستند که در مدارس استثنایی تحصیل و براساس آمارهای وزارت آموزش و پرورش، اکنون بیش از 115هزار دانش‌آموز در مدارس استثنایی کشور تحصیل می‌کنند. بسیاری از این دانش‌آموزان نیز در مدارس عادی تحصیل می‌کنند و اگر تعداد آنها را نیز به این آمارها اضافه کنیم، به‌طورقطع آمار دانش‌آموزان معلول در مدارس عادی و استثنایی کشور، بسیار بیشتر از 115 هزار دانش‌آموز می‌شود.
 در کردستان نیز بیش از 2هزار دانش‌آموز معلول و جود دارند. در این زمینه با «خلیل رنجبر» رئیس آموزش و پرورش استثنایی این استان به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

  • آموزش و پرورش استثنایی استان چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد؟

فعالیت‌های این اداره همه معلولان جسمی، حسی، حرکتی یا ذهنی و همچنین کم‌توان ذهنی را زیرپوشش قرار می‌دهد، اما در حوزه بچه‌های کم‌توان ذهنی باید گفت که این بچه‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند و خدمت‌رسانی ویژه خود را می‌خواهند.

  • کم توان ذهنی شامل چه افرادی می‌شود؟

کودکانی که ازنظر هوشی در سطح پایین و دیرآموز هستند، طیف کم‌توان ذهنی محسوب می‌شوند و اکنون حدود 5500کودک دیرآموز در مدارس استان وجود دارند که با همکاری معاونت آموزش ابتدایی این اداره کل درحال خدمت‌رسانی به آنها هستیم. در سال جدید برنامه‌های مدون و منظم‌تری برای این بچه‌ها در نظر گرفته شده است، چراکه ازنظر هوشی نه کم‌توان ذهنی هستند و نه از هوش عادی برخوردارند. طیف کم‌توان ذهنی به 3 دسته تقسیم می‌شوند که عبارت است از: کم‌توان آموزش پذیر، کم‌توان ذهنی تربیت‌پذیر و کم‌توان ذهنی حمایت‌پذیر که 2دسته آخر درحدی نیستند که ما از آنها حمایت کنیم و در نتیجه، رسیدگی به آنها جزو وظایف آموزش و پرورش استنایی نیست، زیرا آموزش‌پذیر نیستند و هوش آنها خیلی پایین است و سازمان‌های حمایتی مانند بهزیستی خدماتی به آنها ارائه می‌دهند و به کمک خانواده‌ها در نگهداری‌شان کمک می‌کنند.
گروه کم‌توان ذهنی آموزش‌پذیر طیف وسیعی از دانش‌آموزان ما هستند، یعنی بیش از 60‌ درصد از بچه‌های معلول که به آنها خدمات ارائه می‌دهیم، بچه‌های کم‌توان آموزش پذیرند که در همه شهرستان‌ها برای آنها مدرسه داریم و در همه بخش‌ها مدرسه‌‌ای مستقل دارند و در روستاهایی که بزرگ هستند جدا از معلولان جسمی، برای معلولان ذهنی نیز کلاس‌هایی ایجاد شده است که در این زمینه می‌توان به کلاس‌های فعال در دیواندره و سرو‌آباد اشاره کرد.

  • چه تعداد دانش‌آموز در مدارس استثنایی استان مشغول تحصیلند؟

بیش از 268هزار دانش‌آموز در مدارس کردستان درحال تحصیل هستند که از این تعداد، 2700نفر دانش‌آموزان استثنایی هستند و از این تعداد نیز هزار نفر مربوط به سنندج است.

  • آمار کودکان تلفیقی استان چه تعداد است و چه خدماتی به آنها ارائه می‌دهید؟

 اداره آموزش و پرورش استثنایی به معلولان جسمی، حرکتی و معلولان بدنی در کنار بچه‌های عادی خدمات ارئه می‌دهد و آمار بچه‌های تلفیقی بین 400 تا 500 نفر است. در آموزش تلفیقی، نابینا و ناشنوا و نیمه بینا و نیمه ناشنوا و معلولان جسمی ‌ـ حرکتی با هم درحال آموزش هستند و ما به آنها معلمان رابط می‌دهیم و در کنار بچه‌های عادی مشغول تحصیلند تا از خدمات اجتماعی و از ارتباطات محروم نشوند. معلم رابط هفته‌ای 4ساعت به مدرسه می‌رود و به دانش‌آموزان معلول برای جبران نقص‌هایی که دارند کمک می‌کند.

  • چه تعداد مراکز اختلال‌های یادگیری در استان وجود دارد؟

مراکز اختلال‌های یادگیری در استان شامل 14مرکز دولتی و 5 مرکز خصوصی است که 3مرکز آن فعال شده و 2 مرکز دیگر نیز درحال فعال شدن است. کار این مراکز نیز آموزش و توانبخشی دانش‌آموزانی است که در مدارس هستند، اما در 2یا 3 درس مشکل یادگیری دارند.

  •  در زمینه‌ تردد این بچه‌ها مشکلی ندارید؟

در موضوع رفت و آمد این‌گونه دانش‌آموزان تاکنون توانسته‌ایم هزینه همه سرویس‌های مدارس استثنایی را با همکاری اداره کل آموزش و پرورش پرداخت کنیم. این موضوع می‌تواند از مشکلات خانواده‌های دانش‌آموزان استثنایی بکاهد و کمک مؤثری به آنها باشد.

  • دانش‌آموزان استثنایی استان با چه مشکلاتی مواجهند؟

مشکل اساسی موجود دیدگاه جامعه نسبت به بچه‌های معلول است. اگرچه دیدگاه‌ها تاحدودی عوض شده، اما دیدگاه اجتماعی و پذیرش خانواده‌ها بسیار مهم است. ما همچنان خانواده‌هایی داریم که حاضر نیستند بچه‌های خود را به مدارس استثنایی بفرستند و در این زمینه مقاومت شدیدی می‌کنند. نیازمند کمک رسانه‌های جمعی از جمله روزنامه‌ها و صداوسیما هستیم تا مردم را قانع کنیم که این‌گونه افراد با محدودیت‌های ویژه شنوایی، هوشی، جسمی یا حرکتی مواجهند. باید بپذیریم که این افراد محدودیت دارند و باید کمکشان کنیم تا این محدودیت‌ها آسیب کمتری به آنها وارد کند. مشکل دیگر کمبود فضای آموزشی است و باید به فکر توسعه فضای آموزشی باشیم. همچنین باید به دنبال حضور کارکنان متخصص در اداره آموزش و پرورش استثنایی باشیم. این اداره در اوایل دهه 60 ایجاد شده است و بیشتر کارکنان موجود نیز در همان زمان جذب شده‌اند و اکنون درحال بازنشسته شدن هستند، بنابراین ممکن است با کمبود نیروی متخصص مواجه شویم. هرچند در این زمینه نیز اقدام‌هایی انجام شده، اما کافی نیست.

  • وضع مراکز آموزش دانش‌آموزان استثنایی در شهرستان‌های استان چگونه است؟

در بعضی از شهرستان‌ها مشکلی نداریم و فقط در سنندج و سقز با مشکل کمبود فضای آموزشی مواجهیم. مشکل اساسی زمانی است که کودکان معلول وارد هنرستان‌های حرفه‌ای و پیش حرفه‌ای می‌شوند. در این زمینه مشکل فضا و امکانات داریم. از نیکوکاران استان می‌خواهیم بیش از گذشته به این بخش کمک کنند. اگرچه همه بخش‌های آموزش و پرورش به کمک خیران نیاز دارد، اما معلولان نیاز به کمک بیشتری دارند.

  • از تعداد دانش‌آموزان معلول پنهان در خانواده‌ها اطلاع دارید؟

درصد کمی ازاین‌گونه دانش‌آموزان در استان وجود دارند و مراکز بهداشتی، سازمان بهزیستی و بسیج مستضعفین در خدمت‌رسانی به آنها، به ما کمک کرده‌اند. در این زمینه تاکنون 160 دانش آموزمعلول شناسایی شده‌اند و با همکاری بسیج، دانشگاه علوم پزشکی و نهضت سوادآموزی به تعدادی از آنها که توان یادگیری دارند، خدمات آموزشی ارائه شده است.

  • و حرف آخر...؟

همیشه خود را از مردم دانسته‌ایم و مردم نیز خودشان را از ما دانسته‌اند و مهم‌ترین جایی که با آن بیشترین ارتباط و بیشترین دلسوزی را داشته‌اند اداره آموزش و پرورش بوده است. اداره آموزش و پرورش استثنایی برای آموزش مطلوب دانش‌آموزان معلول نیازمند توجه ویژه مردم استان است. از مردم نوعدوست کردستان درخواست می‌کنیم که ما را در 2حوزه تنها نگذارند؛ نخست حوزه فرهنگسازی و شناخت واقعی از معلولان است. نباید ساختار جامعه به گونه‌ای باشد که این قشر نتوانند در جامعه حضور یابند. درخواست دوم نیز کمک مالی به ارتقای کیفیت آموزش به معلولان است که نیازمند اعتبارات بیشتری است. از مردم نیکوکار کردستان می‌خواهیم به هر شکلی که می‌توانند، به ما کمک کنند. در تهیه تجهیزات، برقراری سرویس‌های رفت و آمد و ساخت مدارس چشم به راه همیاری خیران استان و کشور هستیم تا مشکلات این قشر کمتر شود و با کیفیت بهتری در خدمت جامعه معلولان باشیم



سال 94؛ سال تحقق‌ اهداف انقلاب اسلامی در کردستان

نویسنده: غریبه رحیمی روزنامه‌نگار
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی امسال با تبریک سال‌نو و نوروز به ملت ایران و همه ملت‌هایی که نوروز را گرامی می‌دارند، سال جدید را با عنوان «دولت و ملت، همدلی و هم زبانی» نامگذاری کردند. این شعار نقشه راه سال 1394 جامعه و به‌ویژه مسئولان است.

1394/02/06 برهمین اساس مسئولان استانی نیز باید با همدلی مردم، برای بهبود شرایط اقتصادی و فرهنگی کردستان برنامه‌ریزی کنند و تلاش مضاعفی به کارگیرند.
نکته قابل توجه اینکه کردستان از استان‌های کمترتوسعه‌یافته به شمار می آید که برای رهایی از مشکلات موجود، نیازمند راهبردهای اصولی و تلاش مستمر است.
با توجه به اینکه در سال‌های گذشته شعارهای سال آن‌چنان که باید محقق نشده است و کردستان نیز از این موضوع جدا نبوده، هنوز مطالبات شهروندان کردستانی روی میز مسئولان مانده و چشم به راه همت بیشتر آنان است.
مردم استان انتظار دارند شعار سال فقط درحد شعار باقی نماند و شرایطی مهیا شود تا مردم و مسئولان با همدلی و هم زبانی در مسیر تحقق این شعار گام بردارند.
انتظار می‌رود در سال جاری با بهره‌برداری از همه امکانات و ظرفیت‌های موجود در کردستان، اقدام‌های مناسبی برای تحقق شعار سال انجام شود و با به کارگیری نخبگان و صاحبان استعداد، کارگروه‌های ویژه‌ای راه‌اندازی شود تا پیگیری‌های لازم در این زمینه صورت گیرد.
درچند سال گذشته به دلیل تحریم‌های ظالمانه آمریکا و متحدانش شاهد بی‌ثباتی قیمت‌ها در بازار بودیم که این موضوع سبب تخریب فضای کسب و کار و جلوگیری از توسعه سرمایه‌گذاری در کشور و استان شد و بسیاری از فعالان اقتصادی از سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف منصرف شدند. رفع مشکلات موجود در این بخش نیازمند تلاش بیش ازپیش مسئولان استان است.
در استان توسعه نیافته‌ای مانند کردستان باید شعار سال با جدیت بیشتری پیگیری شود. مسئولان باید تلاش کنند با مشارکت بیش ازپیش مردم استان، موقعیت‌های توسعه را در کردستان فراهم کنند.
رهبرمعظم انقلاب اسلامی در بیاناتشان در سال جاری بر رفع مشکلات معیشتی مردم تأکید کرده‌اند و دولت نیز خود را موظف به اجرای رهنمودهای معظم‌له می‌داند، برهمین اساس مسئولان استان نیز باید براساس منویات رهبرمعظم انقلاب اسلامی و نقشه راه دولت حرکت کنند و به مناسب‌سازی فضای کسب و کار و اقتصاد استان بیشتر بیندیشند و برای کاهش تورم و بیکاری بکوشند.
اقدام‌های دولت و کنش‌های اجتماعی ملت مکمل یکدیگر است و در این میان اقدام مسئولان کردستان با همکاری و همدلی مردم این استان به نتیجه می‌رسد، بنابراین مسئولان استان باید با سرعت و جدیت بیشتری و با برنامه‌ریزی مدون رو به جلو حرکت کنند.
مسئولان کردستان باید از راهکارهای صاحب‌نظران و نخبگان این استان در مسیر تحقق منویات رهبرمعظم انقلاب اسلامی درابتدای سال جاری استفاده کنند. همه دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی نیز باید همراه با مردم استان دست در دست یکدیگر دهند و مجاهدانه در این مسیر حرکت کنند تا اهداف عالیه نظام محقق شود.
در نظامی که با مشارکت گسترده مردم اداره شود و شهروندان در آن مورد احترام قرار گیرند و به آنان اعتنا می‌شود، اعتماد متقابل میان مردم و نظام به وجود می‌آید و کارها بهتر پیش می‌رود. برهمین اساس رمز موفقیت دولت در پشتیبانی قاطبه مردم از آنان است.
مردم و مسئولان باید با همکاری و همدلی یکدیگر گام‌های مهمی در مسیر پیشرفت کردستان بردارند. پیشرفت استان توسعه نیافته کردستان وابسته به تقویت اتحاد و انسجام مردم با نظام و دستگاه‌های مختلف و ایجاد حس اعتماد متقابل میان مردم و مسئولان دولتی است و این حس باید روز به روز تقویت شود.



نویسنده: غریبه رحیمی / سنندج‌ـ خبرنگار همشهری
قشرهای مختلفی از مردم در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و همچنین پاسداشت آن سهم داشته‌اند و در این میان هرگز نمی‌توان نقش زنان را نادیده گرفت.

1394/02/01

 زنان ایران اسلامی علاوه بر کمک به پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه‌های اجتماعی کشور، در دوران جنگ تحمیلی نیز در سنگر دفاع از ارزش‌های دینی، اسلامی و انقلابی کشور نقش بی‌بدیل و چشمگیری ایفا کردند؛ زنانی که فرزندان برومندشان را با قرآن و دعایی از جنس نور رهسپار جبهه‌های نبرد حق علیه باطل و‌گاه همسرانشان را بدرقه می‌کردند و از هیچ تلاشی برای آموختن تعالیم اسلام و انقلاب به فرزندانشان فروگذار نمی‌کردند.
 زنان نه تنها در عرصه‌های مادری و همسری که در سایر عرصه‌ها هم خوش درخشیدند و در روزهای سخت برای پیروزی انقلاب اسلامی ایران یا در روزهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران تلاش‌هایی فراوان داشتند؛ زمانی در کسوت امدادگر ایفای نقش می‌کردند و روزی هم در پشت جبهه‌ها به پخت غذا، دوخت لباس، جمع‌آوری دارو و کمک‌های مردمی می‌پرداختند.
 هرچه که هست انقلاب و 8 سال دفاع مقدس را نمی‌توان از این قشر و کمک‌ها و تلاش‌های آنها جدا دانست.
کردستان نیز از استان‌هایی است که دوران جنگ و پیروزی انقلاب اسلامی بر آن تأثیری مستقیم داشت. این استان در زمان جنگ تحمیلی و حتی قبل از آن، بیش از 5400 شهید گلگون‌کفن را در راستای حفظ ارزش‌های این نظام مقدس الهی تقدیم کرد که 536 نفر آن زنان بودند.
 این شیرزنان الگوی کاملی از ایثار، ازخودگذشتگی و ایمان هستند که باید با‌ ترویج افکار و آموزه‌های آنان در میان زنان به‌ویژه دختران جوان در تقویت باورهای جامعه‌ساز در کشور اسلامی‌مان گام برداریم.
با هدف معرفی این جلوه‌های ایثار، قرار است در اردیبهشت همزمان با سالروز سفر رهبرمعظم انقلاب اسلامی به کردستان، کنگره «پیشمرگان کرد مسلمان» در این استان فرهنگی برگزار ‌شود.
این کنگره با هدف شناسایی و معرفی شهدای زن پیشمرگ کرد مسلمان به آحاد جامعه به‌ویژه نسل جوان و همچنین برای گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تجلیل از خانواده‌های آنان برگزار می‌شود.
نخستین روز از برنامه‌های کنگره شهدای پیشمرگ زن کرد مسلمان در کردستان که به مدت یک هفته ادامه می‌یابد، به همایش «خواهران» اختصاص دارد و در قالب آن، از خانواده‌های شهیده پیشمرگ مسلمان کرد در استان تجلیل به عمل می‌آید.
زنان شهید‌ کردستان به‌عنوان مظلوم‌ترین شهیده‌های کشور یاد می‌شوند، چراکه تعداد زیادی از این شیرزنان در اوایل پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به دلیل دفاع از ارزش‌های اسلامی، به بدترین شکل ممکن شکنجه و جلوی چشمان کودکانشان به شهادت می رسیدند.
قرار است کنگره پیشمرگان زن مسلمان کرد 22 اردیبهشت در سنندج برگزار شود. به همین بهانه با «ناهید منصوری» دبیر کنگره شهدای پیشمرگ زن کرد مسلمان در کردستان به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.
  • چه تعداد شهیده پیشمرگ مسلمان کرد در کردستان شناسایی شده‌اند؟
تاکنون 13شهیده پیشمرگ کرد مسلمان در کردستان شناسایی شده‌اند که این افراد به‌صورت مشخص در مسیر دفاع از اسلام و انقلاب به درجه رفیع شهادت نایل شدند. این شیرزنان پیشمرگ کرد مسلمان نقش بسیار برجسته و ماندگاری در پیروزی انقلاب و پاسداشت و نگهداری از آن ایفا کردند و دین بزرگی به گردن جامعه کرد، کردستان و کشور دارند. پس باید نگاهی ویژه به آنها داشت.
نکته مهم و قابل ذکر این است که ایثار این شیرزنان در اوج گمنامی بوده است و برای سال‌ها بیشتر مردم از فداکاری و ازخودگذشتگی و درنهایت، ایثار جان آنها اطلاع نداشتند. در همین زمینه برای تجلیل از زنان پیشمرگ و معرفی آنان به نسل‌های آینده به‌ویژه نسل جوان، کنگره «پیشمرگان کرد مسلمان» در اردیبهشت برای یک هفته برگزار می‌شود که یک روز این کنگره، به‌صورت اختصاصی به مراسم زنان پیشمرگ کرد مسلمان اختصاص دارد و برنامه‌هایی ویژه برای این روز در نظر گرفته شده است. شهادت بیش از هزاران شهیده در طول عمر با برکت انقلاب اسلامی، سندی محکم بر نقش‌آفرینی این قشر در مقابله با تهدیدهای دشمنان و دفاع از ارزش‌های اسلامی و انقلابی است.
  • به‌طورکلی آمار شهدای زن کرد مسلمان چه تعداد است؟
به‌طورکلی آمار شهدای زن کردستان 536 نفر است و از میان آنها، تعداد زنان پیشمرگ قبلا 9 شهیده تخمین زده شده بود، درحالی که براساس آخرین تفحص، آمار شهدای زن پیشمرگ کرد مسلمان این استان به 13نفر رسیده است و ما به این موضوع مفتخر هستیم که چنین بانوان بزرگواری داریم.
  • برای اجرای مطلوب و مؤثر این همایش، تاکنون چه کارهایی صورت گرفته است و چه برنامه‌ریزی‌هایی داشته‌اید؟
در همین زمینه سپاه بیت‌المقدس کردستان و اداره‌کل بنیاد شهید و امورایثارگران استان به یاری ما آمدند و به جمع‌آوری زندگینامه و اطلاعات شهدای زن که در فاصله سال‌های 1357 تا 1367 رزمندگان اسلام را در زمینه‌های مختلف یاری می‌رساندند و یا اینکه با گرفتن سلاح به دست، از انقلاب و ارزش‌های والای آن دفاع کردند پرداختند که جای قدردانی دارد.
  • هدف از برگزاری این همایش چیست؟
باید پیشمرگان کرد مسلمان را در دنیا مطرح کنیم و فداکاری و ایثارگری‌های آنان را به نسل آینده به‌ویژه نسل جوان انتقال دهیم. با توجه به فرمایش‌های امام خمینی(ره) که فرمودند در پیروزی انقلاب اسلامی سهم زنان بیشتر از مردان بود و ما پیروزی خود را مرهون فداکاری این شیرزنان می‌دانیم. برهمین اساس زنان ما سهم بسزایی داشته‌اند و در همه عرصه‌ها نقش‌آفرین بوده‌اند. هدف از برگزاری این همایش نیز تجلیل از مقام والای شهدا وهمچنین معرفی شهدای زن به نسل جوان است، چرا که بسیاری از آنها در کردستان ناشناخته و مظلوم مانده‌اند و به‌ویژه نسل جوان با آنها کاملا بیگانه هستند. ازسوی دیگر تلاش می‌کنیم با این کار به‌ ترویج فرهنگ شهادت در جامعه بپردازیم و مردم با این عزیزان که نقش مهمی در محافظت از انقلاب اسلامی و نظام داشته‌اند، بیشتر آشنا شوند.
  • مسئولان برگزار‌کننده این همایش چه کسانی هستند؟
این همایش با همکاری همه اداره‌ها، امور بانوان استانداری و همچنین بسیج جامعه زنان سپاه بیت‌المقدس کردستان با حضور هزار نفر از مدعوین در سالن آموزش و پرورش کردستان و به‌صورت همایش استانی برگزار می‌شود. چه بسیار شیرزنانی که برای دفاع از ارزش‌های اسلام و انقلاب بدون هیچ ترس و واهمه‌ای دوشادوش برادران، همسران و پدرانشان سلاح بر‌داشتند و به دلیل دفاع از ارزش‌های اسلام و انقلاب به دست ناجوانمردانه دشمنان به مقام رفیع شهادت نایل آمدند. باید زنان پیشمرگ کرد مسلمان را در دنیا مطرح کنیم و فداکارها و ایثارگری‌های آنان را به نسل آینده به‌ویژه نسل جوان انتقال دهیم.


<      1   2      
.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 142
بازدید دیروز: 9
کل بازدیدها: 264222

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت